To app που σας «λύνει τα χέρια» όταν ταξιδεύετε εντός Ευρώπης

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To app που σας «λύνει τα χέρια» όταν ταξιδεύετε εντός Ευρώπης

Έχετε κανονίσει ταξίδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η καθυστέρηση του αεροπλάνου σας έκανε να χάσετε την κράτησή σας στο ξενοδοχείο; Έχετε νοικιάσει αυτοκίνητο και οι όροι σας φαίνονται εξωφρενικοί; Έχετε αγοράσει ένα αναμνηστικό και δεν μπορείτε να το επιστρέψετε και να πάρετε κάτι άλλο παρότι έχετε φυλάξει τα νόμιμα παραστατικά; Αν έχετε αντιμετωπίσει ή σκέφτεστε ότι μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια από τις παραπάνω καταστάσεις, καλό θα ήταν εκτός από τις βαλίτσες σας να πάρετε μαζί σας και τη ECC-Net:Travel.

Το νέο app δια χειρός του Δικτύου Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή, υπόσχεται να βοηθήσει σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κάθε ταξιδιώτης όταν επισκέπτεται μια χώρα της ΕΕ.

Επί της ουσίας το Travel App παρέχει νομικές πληροφορίες με τις οποίες συνήθως δεν είμαστε εξοικειωμένοι σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι καταναλωτές μέσω αυτού λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους για καταναλωτικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουν όπως, για παράδειγμα, θέματα που αφορούν την αγορά ελαττωματικών προϊόντων, ματαίωσης ή καθυστέρησης μιας πτήσης ή προβλήματα με την ενοικίαση αυτοκινήτων.

Εμπλουτισμένο με διάφορες κατηγορίες - λιανικές αγορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, διαμονή σε ξενοδοχείο, ιατρική περίθαλψη, αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, ταξίδια με λεωφορεία και πλοία - η εφαρμογή είναι ο απαραίτητος σύντροφος κάθε ταξιδιού εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στην Ισλανδία και τη Νορβηγία αφού βοηθά τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να ανακύψουν κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής τους.

Η χρήση της είναι απλή. Αφού την κατεβάσετε και επιλέξετε την επιθυμητή γλώσσα βάζετε τον προορισμό σας και σας εμφανίζει ένα μενού με τις παραπάνω κατηγορίες. Εάν για παράδειγμα έχετε κάνει κάποια αγορά και επιθυμείτε επιστροφή επιλέγετε το μενού αγορά και μετά την αντίστοιχη με την κατάσταση που αντιμετωπίζετε κατηγορία ( ελλατωματικό προϊόν, δεν είμαι ευχαριστημένος από το προϊόν). Σε περίπτωση δε, που αδυνατείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, η εφαρμογή μεταφράζει το αίτημά σας στην κατάλληλη γλώσσα ώστε να γίνεται κατανοητός. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε πώς να το προφέρετε μπορείτε πάντα να του δείξετε το κινητό να διαβάσει αυτό που θέλετε να του πείτε.

Υπάρχουν επίσης κάποιες συμβουλές σχετικά με το διαδίκτυο και χρήση κινητού τηλεφώνου στο εξωτερικό καθώς και τηλεφωνικοί αριθμοί και στοιχεία επικοινωνίας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, και φυσικά τα στοιχεία επικοινωνίας των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή και των πρεσβειών.

Αυτός είναι και ο λόγος που η εφαρμογή αποδεικνύεται χρήσιμη και για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, καθώς και για όσους φοιτούν στο εξωτερικό.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, λειτουργεί και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, και είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές με λειτουργικά συστήματα iOS, Android και Microsoft Windows.

Ο καταναλωτής μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή από εδώ:

• Για Android (Google Playstore)

• Για iOS (Apple app store)

• Για Windows Phone (Windows Apps+GamesStore)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider