Βασιλάκης: Κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς η Aegean

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλάκης: Κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς η Aegean

Σημαντικό κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς το οποίο αναπτύσσεται για να συστήσει την Ελλάδα και την ελληνική φιλοξενία σε ακόμα περισσότερους επιβάτες χαρακτήρισε ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ευτυχής Βασιλάκης την Aegean κατά την επίσημη υπογραφή της συμφωνίας εξαγοράς νέων αεροσκαφών από την Airbus.

«Ξεκινώντας με το όραμα ενός ελληνικού ποιοτικού αερομεταφορέα το 1999, η ελληνική αεροπορική εταιρεία κατάφερε να εκτελεί 297 πτήσεις καθημερινά σε 44 χώρες μεταφέροντας πάνω από 114 εκατομμύρια επιβάτες», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, εξηγώντας πως με τη νέα αυτή επένδυση για 42 νέα αεροσκάφη αξίας 5 δισ. - που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση επί ελληνικού εδάφους - ανοίγονται «νέες προοπτικές τόσο για εμάς και για τους επιβάτες μας όσο και για τη χώρα».

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βασιλάκης, η Aegean χτίστηκε από την προσπάθεια των ανθρώπων της και του προσωπικού της που αριθμεί σήμερα τα 3.100 άτομα και καταφέρνει για τρίτη φορά μέσα σε 19 χρόνια να επενδύσει σε νέα αεροσκάφη.

Αναφερθείς στην Airbus την χαρακτήρισε ως την πιο επιτυχημένη οικογένεια αεροσκαφών παγκοσμίως και ζήτησε να δεσμευτεί στην Aegean για ον δεύτερο κύκλο συνεργασίας που θα έρθει στο μέλλον ώστε να είναι ακόμα πιο αποδοτικός για την εταιρεία.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε και σε μια ακόμα επένδυση, αυτή της εκπαίδευσης, η οποία υοπγραμμίζει και την φιλοσοφία της Aegean. «Πέρα από την επένδυση στον πτητικό μας στόλο επενδύουμε και ακόμα 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου με ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων για να γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού μας στην Ελλάδα». Όπως διευκρίνισε, το εκπαιδευτικό κέντρο θα ξεκινήσει μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, ενώ μέχρι τότε η εταιρεία θα «τρέξει» ένα νέο πρόγραμμα 100 υποτροφιών για υποψήφιους πιλότους καλύπτοντας έως και το 90% της εκπαιδευτικής δαπάνης που αγγίζει συνήθως τα 75-80.000 ευρώ.

Στη σύγχρονη εκπαιδευτική υποδομή που θα φέρει στην Ελλάδα η Aegean αναφέρθηκε από πλευράς του και ο διευθύνων Σύμβουλος της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας. Όπως είπε η μεγαγλύτερη εμβέλεια πτήσης και η τεχνολογία δεν φέρνουν από μόνες τους της αλλαγή γι αυτό και η εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει το κέντρο εκπαίδευσης που αρχικά θα προετοιμάζει έλληνες πιλότους αλλά στόχος είναι να προσελκύσει πιλότους κι από άλλες χώρες στο μέλλον. Όπως διευκρίνισε αρχικά το κέντρο θα διαθέτει δύο εξομοιωτές αλλά δυνητικά θα μπορέσει να αποκτήσει έξι ώστε να παρέχεται εκπαίδευση και προς τρίτους.

Αναφερθείς στην ιστορία της εταιρείας, ο κ. Βασιλάκης, τόνισε πως χτίστηκε από τον κ. Θεόδωρο Βασιλάκη με στόχο να υποστηρίξει έμπρακτα την προβολή της χώρας και τον προϊόντων της στο εξωτερικό και με αρωγό τους ανθρώπους και το προσωπικό της τα έχει καταφέρει. «Την διαφορά της Aegean δεν την κάνει το μέταλλο αλλά οι άνθρωποι της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πλέον, όπως σημείωσε, η αεροπορική εισφέρει περί τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως στα έσοδα του Δημοσίου ενώ κάθε ένα ευρώ που επενδύεται αποδίδει 3 ευρώ στα δημόσια έσοδα. «Κάθε νέο αεροπλάνο αποδίδει 6,5 εκατ ευρώ στο Δημόσιο και δημιουργεί 90 θέσεις εργασίας στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκης. Αυτός είναι και ο λόγος που κατά τον ίδιο θα πρέπει να το κράτος να φροντίσει να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο ανταγωνισμού, μειώνοντας τόσο τα τέλη και το ύψος του ΦΠΑ όσο και τις εργασιακές εισφορές, αφού ο μελλοντικός ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας εξαρτάται από αυτό το πλαίσιο.

Μια καλή μέρα για την Ελλάδα, τόσο για την ευτυχή κατάληξη του Eurogroup οσο και για την υπογραφή της συγκεκριμένης επένδυσης χαρακτήρισε από πλευράς του ο Τομ Έντερς, Διευθύνων σύμβουλος της Airbus την σημερινή. Αφού απήυθυνε τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην Airbus η Aegean αλλά και εξήρε τις διαπραγματευτικές ικανότητες του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και Διεθύνοντα Συμβούλου κ. Βασιλάκη αναφέρθηκε στον ιδρυτή του αερομεταφορέα τονίζοντας ότι θα τον θυμούνται όλοι πάνω από όλα ως «καλό άνθρωπο». «Πάνε 11 χρόνια από τότε που παραδώσαμε το πρώτο μας αεροπλάνο ατην Aegean κι έκτοτε υπήρξαν διάφορες αναταραχές στη χώρα με αποκορύφωμα την καταστροφική οικονομική κρίση. Παρά τις ατυχείς συγκυρίες βέβαια η Aegean κατάφερε όχι απλά να ξεπεράσει την κρίση αλλά και να διπλασιάσει τα μεγέθη της γεγονός που αποδεικνύει την ποιότητα της επιχείρισης αλλά και την ικανότητα της ηγεσίας της» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι θα είναι χαρά τους να συνεχίσουν την συνεργασία τους και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider