Νέο ρεκόρ πληρότητας χτύπησε η Turkish Airlines

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ρεκόρ πληρότητας χτύπησε η Turkish Airlines

Tον υψηλότερο δείκτη πληρότητας (LF) στην ιστορία της για τους πρώτους πέντε μήνες του 2018 πέτυχε ηTurkish Airlines, σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης και του εμπορευματικού φορτίου. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε ο εθνικός αερομεταφορέας της Τουρκίας έφτασε πληρότητες 80,7% διατηρώντας τη θέση της στον κλάδο των αερομεταφορών παγκοσμίως.

Σε συνέχεια του διψήφιου ρυθμού αύξησης της επιβατικής κίνησης που κατέγραψε τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, ο συνολικός αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 4% το Μάιο, φτάνοντας τους 6.1 εκατομμύρια επιβάτες και δείκτη πληρότητας 78.6% . Μόνο τον Μάιο του 2018, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 1 μονάδα, με αύξηση 3.6% της χωρητικότητας (διαθέσιμες χιλιομετρικές θέσεις), ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά περίπου 1.7 μονάδες σε 78% και ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας σε 83%.

Ανοδικά κατά 22% κινήθηκε και ο όγκος του εμπορευματικού φορτίου (cargo) και ταχυδρομείου τον Μάιο συνεχίζοντας τους διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον αντιστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από εσωτερικές γραμμές που παρουσίασαν αύξηση 35%, τη Μέση Ανατολή με αύξηση 31%, την Βόρεια Αμερική με αύξηση 29%, την Ευρώπη με αύξηση 24% και την Αφρική με αύξηση.

Τον Μάιο, η Βόρεια Αμερική, η Αφρική και η Άπω Ανατολή παρουσίασαν αύξηση 5, 3 και 1 μονάδας, αντίστοιχα.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, η αύξηση της ζήτησης και του συνολικού αριθμού των επιβατών ήταν 17% and 19% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου. Ο συνολικός αριθμός των επιβατών έφθασε τα 29.3 εκατομμύρια.

Στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου, ο συνολικός Δείκτης Πληρότητας (Load Factor) βελτιώθηκε κατά περίπου 5 μονάδες, φθάνοντας το 80.7%, καταγράφοντας τον υψηλότερο Δείκτη Πληρότητας στην ιστορία της Turkish Airlines για τους πρώτους πέντε μήνες. Ενώ ο διεθνής Δείκτης Πληρότητας βελτιώθηκε κατά 5 μονάδες, φθάνοντας το 80%, ο εγχώριος Δείκτης Πληρότητας αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, φθάνοντας το 85%.

Το εμπορευματικό φορτίο (cargo) και ταχυδρομείο που μεταφέρθηκε κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών αυξήθηκε κατά 30% και έφτασε τους 545 χιλιάδες τόνους, χάρη στην ισχυρή ανάκαμψη του όγκου φορτίου / ταχυδρομείου τον Μάιο του 2018.

Να υπενθυμίσυμε ότι η Turkish Airlines, ιδρύθηκε το 1933 με στόλο μόλις πέντε αεροπλάνα, μέλος της Star Alliance, η Turkish Airlines, μία αεροπορική εταιρεία 4 αστέρων, έχει στόλο 325 αεροσκαφών (επιβατηγά και φορτηγά) που εκτελούν πτήσεις προς 303 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, 254 διεθνείς και 49 εσωτερικούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider