Επενδύσεις εκατομμυρίων από την Temes σε Costa Navarino και Hilton

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις εκατομμυρίων από την Temes σε Costa Navarino και Hilton

Σειρά επενδύσεων προωθεί αυτή την περίοδο η ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου τόσο στο εμβληματικό για την περιοχή της Πελοποννήσου Costa Navarino το οποίο εμπλουτίζεται με νέες υποδομές, όσο και στο περίφημο Hilton Αθηνών, στο σχήμα του οποίου συμμετέχει από κοινού με την D-Marine Investments Ηolding B.V. θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, για την προσφορά νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Όπως έχει ανακοινωθεί το πεντάστερο των Αθηνών δεν αναβαθμίζει απλά την ποιότητα των ξενοδοχειακών του υπηρεσιών αλλά προσθέτει και ιδιωτικές κατοικίες για μακροχρόνια μίσθωση, οι οποίες θα εξυπηρετούνται από το ξενοδοχείο και συνεργάζεται με διεθνή brand για την αναβάθμιση της γαστρονομικής εμπειρίας των επισκεπτών. Παράλληλα βέβαια θα δημιουργηθούν στο ξενοδοχεί και θεματικοί εμπορικοί χώροι για να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες αλλά και νέες υπηρεσίες και προνόμια από το members club.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και οι επενδύσεις στο Costa Navarino με την προσθήκη νέων υποδομών με στόχο την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού πολυτελείας, κάτι που κατά γενική ομολογία μπορεί να συμβάλλει στην διεύρυνση της τουριστικής σεζόν της χώρας και στην περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής.

Υπόσκαφο Clubhouse, δύο νέες μονάδες και ιδιωτικές κατοικίες στον κόλπο του Ναβαρίνου

Συγκεκριμένα αυτήν την περίοδο είναι υπό κατασκευή το νέο υπόσκαφο clubhouse του γηπέδου The Bay Course, με στόχο να λειτουργήσει την ερχόμενη άνοιξη. Η νέα αυτή προσθήκη στις υποδομές γκολφ της Costa Navarino θα ενισχύσει την εμπειρία των επισκεπτών και τη θέση της Costa Navarino μεταξύ των καλύτερων προορισμών γκολφ στην Ευρώπη. Παράλληλα το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο νέων πεντάστερων μονάδων στις περιοχές Navarino Bay και Navarino Waterfront, καθώς και δύο γηπέδων γκολφ 18 οπών στο οροπέδιο 5.000 στρεμμάτων Navarino Hills. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη, η διεύθυνση υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πύλου - Νέστορος έδωσε από το 2017 το «πράσινο φως» για τη δημιουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Navarino Waterfront. Το παραθαλάσσιο Νavarino Waterfront θα είναι ένα resort 5 αστέρων με μια παραθαλάσσια αγορά κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης με επιλογές για φαγητό, αγορές και διασκέδαση. H πολυτελής μονάδα στον οικισμό Κάτω Γιάλοβας θα αναπτυχθεί σε έκταση 124,1 στρεμμάτων. Το εμβαδόν δόμησης των κτιρίων θα ανέλθει σε 32.262 τ.μ. έναντι επιτρεπόμενου μεγέθους 53.641 τ.μ. Επίσης, θα δημιουργηθεί πάρκινγκ για τις ανάγκες στάθμευσης 768 οχημάτων.

Όσο για τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα θα ανεγερθεί στο Νavarino Bay, όπου βρίσκεται ήδη το γήπεδο γκολφ The Bay Course, και θα αποτελείται από ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, καθώς και βίλες με πισίνα ενώ θα εμπλουτιστεί με υποδομές όπως Spa και Beach club.

Σε εξέλιξη είναι και η δημιουργία πολυτελών κατοικιών, των Navarino Residences, εκ των οποίων το 40% έχει ήδη πωληθεί. Πρόκειται για πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες, οι οποίες αναπτύσσονται στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή της Costa Navarino, σε μία από τις ομορφότερες παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Μεσογείου. Το μέγεθος των κατοικιών κυμαίνεται από 400 έως 1.400 τ.μ., σε οικόπεδα 1.500 έως 3.000 τ.μ. και κατασκευάζονται σε συνεργασία με διακεκριμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της Μεσογείου με ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών στυλ και αισθητικής το οποιο επιλέγουν κάθε φορά οι ιδιοκτήτες. Απέχοντας λίγα μόλις μέτρα από την παραλία, οι τοποθετημένες αμφιθεατρικά στους λόφους του Navarino Dunes κατοικίες εγγυώνται ανεμπόδιστη θέα προς την Πύλο τον Κόλπο του Ναβαρίνου και το νησάκι Σφακτηρία. Οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν υπηρεσίες διαχείρισης υψηλού επιπέδου, σε συνδυασμό με άμεση και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort. Η δημιουργία και διάθεση των ιδιωτικών κατοικιών έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να προσελκύσει πολύ υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επενδυτές και το 2017 έκλεισε για τα Navarino Residences με έσοδα από πωλήσεις στα επίπεδα των 60 εκατ. ευρώ, παρά τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό. Το 40% που έχει μέχρι στιγμής πουληθεί αντιστοιχεί σε περίπου 15 ιδιοκτησίες και έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων εξ αυτών. Οι τιμές εκκίνησης για τις κατοικίες των τεσσάρων κυρίων δωματίων με 400 τ.μ. εσωτερικών χώρων ήταν στα 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά ο μέσος όρος για τις μονάδες που έχουν πωληθεί είναι σημαντικά υψηλότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης για κατοικίες μεγάλης επιφάνειας. Μεταξύ των αγοραστών συγκαταλέγεται ένας Ελβετός ιδιοκτήτης της πιο παλιάς τράπεζας της Γενεύης, ιδιοκτήτες βιομηχανιών από τις μεγαλύτερες τις Ευρώπης εφοπλιστές και άλλοι επιχειρηματίες τόσο από την Ευρώπη όσο κι από τις ΗΠΑ.

Τα Navarino Residences μάλιστα φαίνεται να πληρούν τις προϋποθέσεις της παγκόσμιας ελίτ η οποία έχει ήδη αποκτήσει μεγάλο ποσοστό αυτών. Πέρα από την εγγύτητά τους με την θάλασσα, την αρχιτεκτονική, τις παροχές του συγκροτήματος όπως τα γήπεδα γκολφ και λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και υπηρεσίες χάρη στις δύο μέχρι στιγμής πεντάστερες μονάδες που λειτουργούν, Westin και Romanos είναι σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο και τη μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών της Πύλου. Αυτοί είναι και οι λόγοι που μέσα στη χρονιά βραβεύτηκαν ως η κορυφαία οικιστική ανάπτυξη στον κόσμο ή «Best International Residential Development» στα International Property Awards –από διεθνές, ανεξάρτητο πάνελ 70 εκπροσώπων από τον κλάδο των ακινήτων– συναγωνιζόμενα projects από Βόρεια Αμερική, Καραϊβική, Νότια Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Αραβική Χερσόνησο, Ασία και Αφρική.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες επενδύσεις θα αγγίξουν τα 250 εκατ. ευρώ κι έρχονται να προστεθούν στα ήδη 650 εκατ. ευρώ. Άλλωστε όπως έχει ήδη αναφερθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος στο δημοφιλές τουριστικό συγκρότημα της Μεσσηνίας όταν θα φθάσει να βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάπτυξης θα φτάσει τα 1,2 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική οικονομική επίδραση της λειτουργίας της Costa Νavarino στη χώρα μας από την έναρξη των εργασιών κατασκευής μέχρι σήμερα ξεπερνά, πλέον, το 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα αγοράς για κάθε 1 ευρώ που δαπανάται στο Costa Navarino, 1,65 ευρώ δαπανάται εκτός του συγκροτήματος. Μόνο για το 2016 τα άμεσα έσοδα από την αύξηση των επισκεπτών στη Μεσσηνία υπολογίζονται σε 17,5 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η δευτερογενής επίδραση των εσόδων στην τοπική οικονομία εκτιμάται σε επιπλέον 28,8 εκατ. ευρώ.

Στόχος να γίνει η Μεσσηνία ο νέος προορισμός Γκολφ της Μεσογείου

Τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας στη Μεσσηνία έχουν ως στόχο να αναδείξουν την περιοχή σε κορυφαίο προορισμό γκολφ παγκοσμίως. Ήδη το βραβευμένο γήπεδο The Bay Course ξεχωρίζει για τη μοναδική θέα στον κόλπο του Ναβαρίνου και για το φυσικό τοπίο, με αιωνόβια ελαιόδεντρα. Η νέα υποδομή δε η οποία θα είναι σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο θα ενισχύσει την εμπειρία του παιχνιδιού με το μοναδικό του σχεδιασμό, αποτελώντας ένα από τα πρώτα υπόσκαφα clubhouse που βρίσκονται σε γήπεδα γκολφ ανά τον κόσμο.

To clubhouse θα έχει έκταση 2.000τ.μ. και έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο AETER Architects με στόχο να αποπνέει ηρεμία και απλότητα αποκαλύπτοντας σταδιακά στον επισκέπτη τη μαγευτική θέα που θα αντικρύσει μόλις περάσει το κατώφλι του. Βρίσκεται σε ένα ιδανικό σημείο του Navarino Bay, της δεύτερης περιοχής της Costa Navarino, που εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα προς το γήπεδο και τον κόλπο του Ναβαρίνου. Την επιμέλεια του εσωτερικού σχεδιασμού έχει αναλάβει το γραφείο MKV Design.

Σύμφωνα μάλιστα με το μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης της Costa Navarino, στο σχεδιασμό του clubhouse εφαρμόστηκαν οι αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, βελτιστοποιώντας το ενεργειακό του αποτύπωμα ενώ θα χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα συστήματα και υλικά, θα φυτευτούν περισσότερα από 27.500 φυτά και δέντρα τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στις πράσινες στέγες του κτηρίου. Το νέο clubhouse θα διαθέτει εστιατόριο και μπαρ όπου γκολφέρ και επισκέπτες θα μπορούν να απολαμβάνουν το τοπίο και τη θέα, μετά από το παιχνίδι και την εξάσκηση στο γήπεδο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη η εταιρεία λειτουργεί στην Costa Navarino βρίσκονται δύο signature γήπεδα γκολφ 18 οπών και σχεδιάζει άλλα δύο, καταφέρνοντας να βάλει τη χώρα μας στο χάρτη των τουριστών που ταξιδεύουν με στόχο τις αθλητικές δραστηριότητες.

Το γήπεδο The Dunes Course, το οποίο λειτουργεί από το 2010, εχει σχεδιαστεί από τον Bernhard Langer, πρώην πρωταθλητή US Masters και αρχηγό της Ευρωπαϊκής ομάδας στο Ryder Cup, σε συνεργασία με την European Golf Design. Το γήπεδο The Bay Course, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2011, έχει σχεδιαστεί από τον Robert Trent Jones Jr.. Και στα δύο γήπεδα συμβουλευτικό ρόλο έχει η Troon Golf, μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης και συμβουλευτικής πολυτελών γηπέδων γκολφ ενώ εφαρμόζονται αυστηροί κανόνες περιβαλλοντικής διαχείρισης γηπέδων γκολφ, μέσω πρακτικών φιλικών προς το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Με στόχο να αποκτήσει η Μεσσηνία την σφραγίδα του νέου γκολφ προορισμού της Μεσογείου έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί άλλωστε στην Costa Navarino και το Navarino Golf Academy το οποίο στηρίζει με υποτροφίες γκολφ, παιδιά & νέους που ζουν στην περιοχή. Η ακαδημία μετρά ήδη πολλές επιτυχίες. Για 3η συνεχή χρονιά η ομάδα ήρθε πρώτη στο 5ο Πρωτάθλημα Γκολφ Νέων Interclub, συμμετείχε σε πέντε τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ και σε τρία τουρνουά του εξωτερικού, ενώ μέλη της προκρίθηκαν σε τέσσερις εθνικές ομάδες ανδρών και νέων. Το επενδυτικό σχέδιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider