Τα 5 καλύτερα sites για να βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 5 καλύτερα sites για να βρείτε τις φθηνότερες πτήσεις

Προσφορές, εκπτώσεις για συγκεκριμένους προορισμούς και για ορισμένη χρονική περίοδο, low cost εταιρείες και λίστες με φθηνές αποδράσεις είναι μόνο μερικά από αυτά που προσφέρονται τον τελευταίο καιρό σε όσους ονειρεύονται ή οργανώνουν αποδράσεις. Παρά τις δυνατότητες όμως που προσφέρουν τα παραπάνω, αρκετές φορές η εξίσωση της αναζήτησης πτήσης ή και προορισμού φαντάζει περίπλοκη με τους δεκάδες ιστότοπους που διατείνονται ότι είναι «οι καλύτεροι».

Για το λόγο αυτό δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε τους πέντε καλύτερους εξ' αυτών οι οποίοι μέσω της συνδυαστικής αναζήτησης από δεκάδες online ταξιδιωτικά πρακτορεία και αεροπορικές θα σας βρουν τον καλύτερο συνδυασμό διάρκειας τιμής.

1. Google Flights

To εργαλείο της Google αποδεικνύεται πολύτιμο για τις παραπάνω περιστάσεις. Απλό στη χρήση και καθάριο στην όψη αναζητά από πλήθος ιστοτόπων τις καλύτερες τιμές για την περίοδο και τον προορισμό που θέλετε να ταξιδέψετε.

Ο κολοσσός της αναζήτησης με την βοήθεια των meta-search data εντοπίζει τις διάφορες τιμές και τiς ώρες πτήσεων για μια δεδομένη χρονική στιγμή και μάλιστα με ασύγκριτη ταχύτητα. Την ώρα που το «κυκλάκι» στους ανταγωνιστές ιστότοπους γυρίζει βασανιστικά μέχρι να σας εμφανίσει τα αποτελέσματα των πτήσεων που σας ενδιαφέρουν, αν χρησιμοποιήσετε το Google flights μπορεί να κάνετε ήδη την κράτησή σας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δυνατότητα ειδοποίησης για την αυξομείωση των τιμών που περιλαμβάνει. Επί της ουσίας η επιλογή track flights σας ενημερώνει μέσω email όταν η τιμή της πτήσης που αναζητήσατε μειώθηκε ή αυξήθηκε.

Όσο για το πως λειτουργεί, αφού επιλέξετε την πτήση που σας βολεύει από άποψη ώρας η Google θα σας εμφανίσει όλες τις δυνατότητες κράτησης για να συγκρίνετε τιμές από διάφορα sites και στη συνέχεια θα προχωρήσετε στην πτήση επιστροφής η οποία συνδυαστικά σας δίνει τον οικονομικότερο συνδυασμό.

Ένα χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει είναι ότι σε κάθε αεροπορική εμφανίζει την απόσταση μεταξύ των καθισμάτων, γεγονός άκρως σημαντικό αν σκεφτεί κανείς πως όλο και περισσότερες αεροπορικές τοποθετούν τα καθίσματα πολύ κοντά το ένα με το άλλο με αποτέλεσμα να αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να κουνήσετε τα πόδια σας ούτε στο ελάχιστο κατά την διάρκεια της πτήσης.

Βέβαια εν συγκρίσει με τους παρακάτω ιστοτόπους δεν σας εμφανίζει πάντα την πιο οικονομική επιλογή. Στην ενδεικτική αναζήτηση που κάναμε εμείς το google Fligths

2. Kayak

Ένας πολύ καλός βοηθός για το ταξίδι σας θα αποδειχτεί και η Kayak, ένα ιδιαίτερα δημοφιλές website στους λάτρεις των αποδράσεων επιδή είναι απλό και γρήγορο.

Με μια απλή αναζήτηση θα σας παρουσιάσει πλήθος επιλογών για να διαλέξετε και για κάθε μια πτήση θα σας εμφανίσει και το website που την δίνει φθηνότερα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων ιστοσελίδων των αερομεταφορέων. Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η διάρκεια της πτήσης κάθε φορά γιατί στην προσπάθειά του να εμφανίσει οικονομικά αποτελέσματα κάνει συνδυασμούς πτήσεων με μεγάλη ανταπόκριση ενδιάμεσα στις πτήσεις.

Στην ενδεικτική αναζήτηση που κάναμε για ένα ταξίδι από Αθήνα Παρίσι στα μέσα Ιουλίου, η Kayak μας παρουσίασε την φθηνότερη πτήση με low cost εταιρεία ωστόσο ήταν με ανταπόκριση στην Βαρσοβία και είχε αναμονή στο αεροδρόμιο σχεδόν οκτώ ώρες. Η απευθείας πτήση Αθήνα Παρίσι διαρκεί 3:30 ώρες.

Και εδώ υπάρχει εργαλείο track prices το οποίο σας ενημερώνει μέσω email όταν οι τιμές των πτήσεων που αναζητήσατε αυξομειώνονται.

Το θετικό της Kayak είναι ότι με απλό τρόπο (μέσω συμβόλων) σας εμφανίζει τις επιτρεπτές βαλίτσες πριν κάνετε την κράτησή σας ούτως ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε αν εντέλει η πτήση σας συμφέρει. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλο και περισσότερες αεροπορικές διαφοροποιούν την πολιτική για τις βαλίτσες και επιτρέπουν δωρεάν μόνο την χειραποσκευή. Αποτέλεσμα αυτού είναι η τελική χρέωση να ανεβαίνει από 20 ευρώ έως και 50 ευρώ ανπληρώσετε για βαλίτσα, καταλήγοντας να είναι ακριβότερη από κάποια άλλη επιλογή που θα είχε εμφανιστεί στην αναζήτηση.

Τέλος αν δεν έχετε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα πρέπει να ταξιδέψετε η Kayak σας εμφανίζει τις μέρες πριν η μετά που οι πτήσεις για τον εν λόγω προορισμό εμφανίζουν καλύτερες τιμές με ένα πράσινο βέλος που πηγαίνει προς τα κάτω τις άλλες ημέρες.

3. Momondo

Ενδιαφέρον και πλούσιο σε χαρακτηριστικά εργαλείο είναι και το Momondo.

Εύκολο κι αυτό στη χρήση έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ταξιδιώτες ως το καλύτερο online website για αναζήτηση πτήσεων ενώ έχει λάβει και πολλά βραβεία για την αποτελεσματικότητα και την ευκολία χρήσης του. Ωστόσο μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση αν αναζητάτε πολύ ιδιαίτερους προορισμούς ή αν χρησιμοποιείτε την mobile εκδοχή του.

Με το που βάλετε τον προορισμό σας στην αναζήτηση θα σας εμφανίσει τα αποτελέσματα σε τρεις καρτέλες, στα φθηνότερα, στα γρηγορότερα (δηλαδή στις απευθείας ή με σύντομη αναμονή πτήσεις) και στα καλύτερα, σε αυτά δηλαδή που παρουσιάζουν την καλύτερη αντιστοιχία διάρκειας πτήσης και τιμής.

Επιπλέον στο επάνω μέρος της σελίδας θα σας δείξει ένα ημερολογιακό γραφημα μέσω του οποίου μπορείτε εύκολα κι απλά να δείτε κοντινές ημερομηνίες που έχουν οικονομικότερα εισιτήρια για τον προορισμό της αρεσκείας σας.

Δίπλα σε κάθε πτήση μάλιστα υπάρχει κι ένα emoji το οποίο αντιστοιχεί σε ένα σύστημα βαθμολόγησης της Momondo το οποίο αξιολογεί μια πτήση από την διάρκεια της και την τιμή της βαθμολογώντας την από 0 έως 10.

Στην δική μας αναζήτηση μας έβγαλε πτήση για Παρίσι στα 232 ευρώ μέσω Βελιγραδίου με αναμονή μόνο μισής ώρας σε σχέση με τις οκτώ ώρες του low cost αερομεταφορέα που μας εμφάνισε το Kayak.com. Η απευθείας πτήση που μας εμφάνισε ήταν στα 277 ευρώ.

Tip: Την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε ίσως σας εμφανίσει το κόστος πτήσεων σε βρετανικές λίρες οπότε θα πρέπει να σκολάρετε προς τα κάτω και να αποθηκεύσετε το ευρώ ως το επιθυμητό νόμισμα .

4. Skyscanner

Μια άλλη δημοφιλής ιστοσελίδα που πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν είναι η Skyscanner. Το βρετανικό εργαλείο αναζήτησης πτήσεων εντοπίζει τα αποτελέσματά του μέσα από 22 ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ωστόσο στη δική μας ενδεικτική αναζήτηση το φθηνότερο απευθείας δρομολόγιο για Παρίσι κόστιζε 301 ευρώ σε σχέση με τα 277 που έδειξε η αναζήτηση στη Momondo.

Και στην περίπτωση της Skyscanner βέβαια η αναζήτηση είναι εύκολη και ο ιστότοπος φιλικός προς τον χρήστη, ενώ μοιάζει αρκετά και με την Momondo. Αφού καταχωρήσετε τον προορισμό θα σας εμφανίσει τρεις καρτέλες αποτελεσμάτων: καλύτερη πτήση( από άποψη διάρκειας τιμής, οικονομικότερη πτήση και γρηγορότερη πτήση.

Και εδώ υπάρχει το χρήσιμο εργαλείο ειδοποίησης τιμών ενώ τα κριτήρια αναζήτησης ενεργοποιούνται εύκολα κλικάροντας απλά επιλογές στο αριστερό μέρος της σελίδας, όπως δηλαδή και στην Momondo.

5. AwardEx

Ένας σχετικά νέος παίκτης στο χώρο της αναζήτησης πτήσεων είναι και η AwardEx η οποία σας παρουσιάζει όμως επιλογές με εντελώς διαφορετικά κριτήρια. Συγκεκριμένα βασίζει την αναζήτησή της στους πόντους επιβράβευσης ή στα μίλια που δίνει η κάθε πτήση για έναν προορισμό.

Σε περίπτωση που κάνετε την αναζήτησή σας μέσω κάποιου από τα παραπάνω και εντοπίσετε καλύτερη αντιστοιχία πτήσεων τιμών μετά μπορείτε να τσεκάρετε και ποια από αυτές σας προσφέρει περισσότερα μίλια επιβράβευσης τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αργότερα για να ταξιδέψετε δωρεάν.

Ωστόσο ορισμένες προσφορές θα πρέπει να κάνετε λογαριασμό για να τις δείτε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider