Στο «σφυρί» με υψηλότερη τιμή βγαίνει ξανά το Hydra Beach (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «σφυρί» με υψηλότερη τιμή βγαίνει ξανά το Hydra Beach (pics)

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα επιστρέφει το ιστορικό ξενοδοχείο της Ύδρας Hydra Beach της «Τουριστικαί και ξενοδοχειακαί επιχειρήσεις ακτή Ύδρας», το οποίο στο μυαλό των περισσοτέρων έχει συνδεθεί με τις προσπάθειες του Δημοσθένη Λαμπρούκο, κατά κόσμον Λάμπρο Κωνσταντάρα, να εντυπωσιάσει την υπάλληλο του ξενοδοχείου Τζένη Ρόζα, κατά κόσμον Μάρω Κοντού, στην ταινία ο «Φαφλατάς».

Το ξενοδοχείο που μας θυμίζει τις χρυσές δεκαετίες του ελληνικού κινηματογράφου βγαίνει στο «σφυρί» μετά από δύο εβδομάδες, την Τετάρτη 28 Απριλίου, από τη Eurobank, με τιμή εκκίνησης τα 29 εκατ. ευρώ για τα τρία συνολικά ακίνητα που εκπλειστηριάζονται. Ο πρώτος πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο του 2017 με τιμή εκκίνησης τα 19,2 εκατ. ευρώ αλλά ανεστάλη με δικαστική απόφαση.

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΤΗ ΥΔΡΑΣ (HYDRA BEACH) A.E, όπως προκύπτει από τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, εμφάνισε συσσωτρευμένες ζημιές και σημαντικές δανειακές υποχρεώσεις (ομολογιακό δάνειο και άλλα τραπεζικά δάνεια). Τα τρία ακίνητα που εκπλειστηριάζονται φέρουν υποθήκες συνολικής αξίας περίπου 24 εκατ. ευρώ.

Η ένδοξη εποχή

To παραθαλάσσιο θέρετρο καλύπτει 363 στρέμματα στη θέση Πλέπι Ερμιόνης, διαθέτει 260 δωμάτια, 79 μπανγκαλόου και 4 σουίτες. Να υπενθυμίσουμε ότι το ιστορικό συγκρότημα, φέρει βάρη κι αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ.

Το ξενοδοχείο «πολυτελείας» όπως ονομαζόταν τότε, Hydra Beach, κατασκευάστηκε το 1965 από το Atelier 66 και τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη. Τοποθετημένο δίπλα στην θάλασσα, στην Ερμιoνίδα απέναντι από την Ύδρα έμελε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες διακοπών. Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την κατασκευή 50 οικίσκων, εστιατόριο, κτήριο διοίκησης και υποδοχής, καφενείο, μπαρ, πλατεία, και καταστήματα, δεύτερο μπαρ στην παραλία, γήπεδα τένις και υπαίθριο νυχτερινό κέντρο. Κατά την επέκταση των εγκαταστάσεων της μονάδας το Hydra Beach εμπλουτίζεται με ένα ακόμα ξενοδοχείο 397 κλινών καθώς και με την δημιουργία εντός του ενός κινηματογράφου και μιας ολυμπιακών διαστάσεων πισίνας την οποία συμπλήρωναν μια αίθουσα γυμναστικής και βοηθητικοί χώροι ενώ το παραθαλάσσιο μπαρ δίπλα στην πισίνα μετατρέπεται σε εστιατόριο. Τα μπάνγκαλόου μάλιστα αναπτύχθηκαν διατηρώντας στο ακέραιο το ήδη φυσικό τοπίο της περιοχής.

Το Hydra Beach συνδέεται από την στιγμή της δημιουργίας του με την ανάπτυξη του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου στην Ελλάδα. Η γειτνίασή του με χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και η μικρή απόστασή του από την πρωτεύουσα προσελκύει τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του πολλούς τουρίστες, έλληνες και ξένους. Οι γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες που γυρίζονται στις υπερσύγχρονες για την εποχή εγκαταστάσεις του προσθέτουν λίγη ακόμα αίγλη.

Ωστόσο τα λαμπρά αρχικά βήματά του δεν κρατούν πολύ. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του δεν ήταν πρώτης ποιότητας με αποτέλεσμα το ιστορικό ξενοδοχείο να παρουσιάσει γρήγορα φθορές οι οποίες μάλιστα δεν επισκευάζονταν εξαιτίας του τεράστιου για την εποχή μεγέθους του - τω καιρώ εκείνο αποτελούσε ένα μικρό χωριό. Στην πορεία εγκαταλείπεται μέχρι που 40 χρόνια αργότερα, το 2011, περνά στην ιδιοκτησία του ιταλικού ομίλου.

Το 2009 ανακαινίζεται και μετατρέπεται σε 5άστερο resort με 343 δωμάτια, σουίτες και bungalows, πρόσβαση σε τρεις ξεχωριστές παραλίες στον κόλπο της Ύδρας και κήπους έκτασης 100.000 τ.μ. με πλούσια βλάστηση. Μέχρι και το 2012, λειτουργούσε με τη μορφή κλαμπ, εστιάζοντας στην ιταλική πελατεία ενώ από το 2013 αναλαμβάνει τη διαχείρισή του ο ισπανικός όμιλος Barceló Hotels & Resorts, που διαχειρίζεται περισσότερα από 230 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο και την ίδια χρονιά διαμένει εκεί η Βαλερί Τριερβελέρ, η, τότε, σύντροφος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Στο «σφυρί» με υψηλότερη τιμή βγαίνει ξανά το Hydra Beach (pics)
Στο «σφυρί» με υψηλότερη τιμή βγαίνει ξανά το Hydra Beach (pics)
Στο «σφυρί» με υψηλότερη τιμή βγαίνει ξανά το Hydra Beach (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider