Εντός των ημερών επιλογή αεροσκαφών από την Aegean

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντός των ημερών επιλογή αεροσκαφών από την Aegean

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ανακοινώσει η Aegean την επιλογή κατασκευαστή αεροσκαφών jet νέας γενιάς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών, ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Ευτύχης Βασιλάκης. Η αξία της συναλλαγής της Aegean είτε με την Airbus είτε με την Boeing (για τα αεροσκάφη Airbus 320neo ή Boeing 737 max) εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 5,5 δισ. δολαρίων, με τη σταδιακή παραλαβή των νέων αεροσκαφών -συνολικά τουλάχιστον 50- να υπολογίζεται για το 2020.

Απαντώντας δε σε ερώτηση για το πόσα αεροσκάφη θα αγοραστούν απευθείας από τους κατασκευαστές και πόσα από εκμισθωτές εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη στρατηγική και η πλειονότητα (75%) θα αποκτηθεί με leasing.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη η αεροπορική εταιρεία καταγράφει θετικά σημάδια και σε ό,τι αφορά τις πρόωρες κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά τη μεταφορική ικανότητα της εταιρείας, ο κος Βασιλάκης τόνισε ότι ο στόχος για 700 χιλιάδες επιπλέον θέσεις το 2018 παραμένει, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά τις διεθνείς πτήσεις από την Αθήνα.
Όπως μεταφέρει η Euroxx, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας δήλωσε πως σε ό,τι αφορά την επιλογή αεροσκάφους, η διαδικασία είναι σχεδόν ολοκληρωμένη και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου. Η πλειονότητα των αντικαταστάσεων αεροσκαφών θα γίνει μετά το 2020, με στόχο τη σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider