Ανοίγει και πάλι τα φτερά της προς Αθήνα η Cyprus Airways

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει και πάλι τα φτερά της προς Αθήνα η Cyprus Airways

Τα φτερά τους προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ανοίγουν και πάλι οι Κυπριακές αερογραμμές, Cyprus Airways, με στόχο να πάρουν μερίδιο από την αγορά του 1 εκατομμυρίου επιβατών που διακινούνται από το αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης» της Λάρνακας προς την Αθήνα είτε για να παραμείνουν στην χώρα μας είτε για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Cyprus Airways θα συνδέει την Λάρνακα με την Αθήνα από τις 29 Μαρτίου με τέσσερεις πτήσεις ανά εβδομάδα, προσθέτοντας μια ακόμα πτήση στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια των Aegean, η Blue Air, η Combalt και η TUS.

Κατά την ανακοίνωση της επαναφοράς της πτήσης η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου σημείωσε χαρκατηριστικά πως «ένας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά» και τόνισε πως η κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος από κατοίκους Κύπρου ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο, με την Κύπρο να αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για το ΔΑΑ με μερίδιο 7,5% της κίνησης. Κατα κύριο λόγο όπως σημείωσε οι επιβάτες κατευθύνονται προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

«Από το 2013 έχει αυξηθεί πάνω από 73% η κίνηση από Λάρνακα. Πάνω από 14% από το 2017 σε σχέση με το 2016 ενώ και φέτος καταγράφεται αύξηση 17% το πρώτο δίμηνο. Είναι μάλιστα ισορροπημένη αγορά με το 52% εξ αυτών να είναι κάτοικοι Κύπρου» ανέφερε η κα Παπαδοπούλου. Σημειώνεται ότι το πρώτο δίμηνο το ΔΑΑ έχει καταγράψει κύρια λόγω της κίνησης από και προς προορισμούς του εξωτερικού άνοδο της τάξης του 7%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αθήνα αποτελεί τον τρίτο προορισμό που επιλέγουν να πετάξουν οι Κυπριακές Αερογραμμές μετά την επανεκκίνησή τους με νέα ιδιοκτησία με πρώτη την Αγία Πετρούπολη και το Τελ Αβίβ, όπου στους πρώτους μήνες πτήσεων 50.000 επιβάτες έχουν διακινηθεί. Η εταιρεία έχει νοικιάσει το όνομα «Cyprus airways» ενώ ελέγχεται από τη ρώσικη εταιρία Charlie Airlines κατά 60% και την επίσης ρωσική εταιρία S7 κατά 40%.

Όπως αναφέρθηκε στόχος είναι στο τέλος του 2018 να έχουν μεταφέρει 200.000 επιβάτες σε όλους τους προορισμούς που ανοίγουν και είναι πόλεις όπως η Ζυρίχη, Μόναχο, Πράγα, Τελ Αβιβ, Βυρηττό, Στουτγάρδη και η Βερόνα. «Κύριος όγκος επιβατών μας είναι όσοι ταξιδεύουν για αναψυχή» σημειώνει η PR & Marketing Manager της εταιρίας Κική Χαϊδά. Η ίδια τονίζει ότι η εταιρία ξεκινά την προσπάθειά της στην κατηγορία των hybrid αεροπορικών με προσφορά εισιτηρίων μόνο στην οικονομική θέση. «Μελετάμε κι άλλα δρομολόγια προς την Ελλάδα για το 2018 -2019 ανέφερε η κα Χαϊδά τονίζοντας πως πιστεύουμε και θα επενδύσουμε σε αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider