Ελληνικό ξενοδοχείο στα 10 καλύτερα για vegans

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό ξενοδοχείο στα 10 καλύτερα για vegans

Την ώρα που η χορτοφαγική τάση κερδίζει όλο και περισσότερους πιστούς, δημιουργείται μια νέα αγορά την οποία λαμβάνουν υπόψη τους όλο και περισσότεροι κλάδοι. Ένας εξ αυτών και ο ξενοδοχειακός με πολλές μονάδες να εντάσσουν το τελευταίο διάστημα στο μενού τους χορτοφαγικές γαστριμαργικές δημιουργίες. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες 375 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή περί το 0,05% του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι χορτοφάγοι σε ήπιο ή αυστηρό πλαίσιο.

Την ώρα που τα ξενοδοχεία συναγωνίζονται σε δημιουργικότητα και τεχνογνωσία για να σερβίρουν στους επισκέπτες τους τα καλύτερα vegan πιάτα μια έρευνα της TUI μας συστήνει τα 10 καλύτερα καταλύματα για vegans και vegetarians μεταξύ αυτών κι ένα Ελληνικό.

Apollonia Beach Resort στην Κρήτη

Ιδανικό για vegans που ταξιδεύουν με παιδιά. Το Apollonia Beach Resort & Spa στην Κρήτη έχει μια μεγάλη επιλογή για παιδιά και ενήλικες. Έτσι δεν υπάρχει γευστική επιθυμία που να μένει ανεκπλήρωτη: Είτε πρόκειται για vegans, είτε για vegetarians, οι σεφ στο Apollonia Beach παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία δημιουργικών πιάτων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

NaturMed Hotel Carbona - Μπάλαντον

Το NaturMed Hotel Carbona βρίσκεται στη λίμνη Μπαλάντον, φιλοδοξεί να θέσει νέα πρότυπα στις vegan διακοπές και ήδη από τον Απρίλιο του 2017, έχει πιστοποιηθεί επισήμως ως «vegan-friendly» στην Ευρώπη ως μέλος της VeganWelcome.

Bio Vitalhotel Falkenhof – Βαυαρία

Τα vegan πιάτα συνδυάζονται με γκουρμέ στάνταρ και παρασκευάζονται από βιολογικά και μόνο υλικά. Η διατροφή δένει αρμονικά με τις στιγμές χαλάρωσης του ιδιωτικού σπα με μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών.

Waldhotel am Notschreipass / Βάδη-Βυρτεμβέργη

Στη μέση του Μέλανα δρυμού και με 1.121 μέτρα υψόμετρο, το Waldhotel am Notschreipass έχει εντάξει στον μπουφέ του και στο αλά κάρτ μενού του τις vegan λιχουδιές ενώ στις αίθουσές του παραδίδει και μαθήματα χορτοφαγικής μαγειρικής.

Aktivhotel Alpendorf – Σάλτσμπουργκ

Οι σεφ του ξενοδοχείου προετοιμάζουν ντελικατέσεν χορτοφαγικά μενού πέντε πιάτων και μεγάλο μπουφέ πρωινού με έξτρα δημιουργικοτητα και ενθουσιασμό. Η μους σοκολάτας, τα τυριά και τα βότανα είναι το δημοφιλέστερο τρίπτυχο των γεύσεων.

Naturhotel LechLife -Τιρόλο

Το εν λόγω ξενοδοχείο τηρεί τα πρότυπα της vegan φιλοσοφίας σε όλες του σχεδόν τις υπηρεσίες, ακόμη και τα καλλυντικά που υπάρχουν στα δωμάτια δεν περιλαμβάνουν κανένα ζωικό συστατικό. Μάλιστα το ξενοδοχείο διοργανώνει και ειδικές βραδιές αρχαρίων για τα νέα μέλη της χορτοφαγίας και για τους τουρίστες που πειραματίζονται.

Alpenhaus Kaprun -Σάλτσμπουργκερ

Στην καρδιά του Καπρούν, εν μέσω του γραφικού περιβάλλοντος το ξενοδοχείο προσφέρει διεθνών εμπνευσμένη κουζίνα από επαγγελματίες σεφ ενώ δίνει κι έμφαση στα ασιατικά πιάτα.

Stadthotel Brunner -Στυρία

Το Stadthotel Brunner, είναι ένα boutique ξενοδοχείο, το οποίο σε τουρίστες που εκτιμούν ιδιαίτερα την υγιεινή ζωή. Πέρα από τις vegan διατροφικές συνήθειες λοιπόν διαθέτει και μια μεγάλη γκάμα από γιόγκα και αγιουβέρδα.

La Vimea -νότιο Τιρόλο

Στον ιδιαίτερο κήπο του La Vimea καλλιεργούνται αποκλειστικά βιολογικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούντα στα εδέσματα που σερβίρει τους επισκέπτες, vegan και χορτοφαγικά πιάτα με αγνά υλικά και πολύ φαντασία.

Schwarzschmied -Νότιο Τιρόλο

Χτισμένο σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, το οικογενειακό ξενοδοχείο της πόλης Lana , μεταβάλλει τα χορτοφαγικά μενού του σχεδόν καθημερινά. Στο εστιατόριο Slow Food, οι σεφ δημιουργούν χρησιμοποιώντας κυρίως τα τοπικά και εποχιακά προϊόντα Η ελαφριά και ισορροπημένη κουζίνα του ξενοδοχείου γεμίζει τους τουρίστες με αρκετή ενέργεια ώστε να εξερευνήσουν τη γραφική περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider