Προσεχώς «πεντάστερη» ολόκληρη η Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσεχώς «πεντάστερη» ολόκληρη η Ελλάδα

Στη βαριά βιομηχανία της χώρας, τον Τουρισμό, επενδύουν όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, δρομολογώντας σειρά επενδυτικών σχεδίων που αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και υπόσχονται ακόμα περισσότερες κρατήσεις και ενθάρρυνση της τοπικής οικονομίας. Το τελευταίο διάστημα μια σειρά επενδύσεων τόσο εγχώριων όσο και ξένων ομίλων εμπλουτίζουν το ξενοδοχειακό φορτίο του συνόλου της χώρας, όπως επισημαίνει έρευνα της GBR Consulting. Ποιες είναι όμως οι σπουδαιότερες εξ αυτών και σε ποιες περιοχές θα δοθεί έμφαση τα επόμενα χρόνια.

Νέα όψη αναμένεται να πάρει το κέντρο της πόλης των Αθηνών, το Σύνταγμα, με τις επενδύσεις του ομίλου Λάμψα. Να υπενθυμίσουμε ότι πέρα από τη Μεγάλη Βρεταννία, η Λάμψα ανέλαβε μετά από διαγωνισμό το κτήριο του Ταμείου των Υπαλλήλων της πρώην ΑΤΕ Bank, το οποίο αναμένται να ανακαινίσει και να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο ενώ αγόρασε και το 5-star King George hotel αντί 43 εκατ. ευρώ.

Απέναντι από το Wyndham Grand Athens, η αμερικάνικη αλυσίδα ανοίγει το 94-suites Wyndham Grand Residences & Suites σε συνεργασία με την Zeus International. Επιπλέον, ο Όμιλος θα φέρει το brand Dolce Hotels & Resorts στην Αττική μέσω του ανοίγματος του ξενοδοχείου Dolce Attica Riviera των 346 δωματίων στο πρώην ξενοδοχείο Mare Nostrum στην Βραβρώνα , η οποία θα στοχεύει κυρίως στο τμήμα συνεδριακού τουρισμού (MICE). Τέλος, η Wyndham ξεκινάει το δεύτερο Ramada Hotel στην Ελλάδα με το άνοιγμα του 129 δωματίων ξενοδοχείου Ramada Attica Riviera στο πρώην ξενοδοχείο Aquamarina στο Mati, στην ανατολική ακτή της Αττικής. Και οι τρεις μονάδες προγραμματίζονται να ανοίξουν την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Ακόμη άνοιξε και το ξενοδοχείο 29 δωματίων K29 στην οδό Κωνσταντίνου 29.

Το «boutique style πολλών αστέρων» εγκαινιάζεται και στο Κολωνάκι. Συγκεκριμένα, δια χειρός οικογενείας Ευμορφίδη και του εμπορικού σήματος της Coco Mat, στην φημισμένη συνοικία των Αθηνών άνοιξε τις πύλες του ένα ολοκαίνουργιο boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων. Το COCO-MAT Athens Hotel υπόσχεται να προσφέρει υψηλών προδιαγραφών διαμονή, ποιοτικό ύπνο, σπιτικό πρωινό από επιλεγμένες πρώτες ύλες στα 39 του δωμάτια και σουίτες που διαθέτει. Στο lobby του λειτουργεί το υφιστάμενο κατάστημα COCO-MAT λιανικής. Το νέο Coco-Mat Athens Hotel στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο που χρονολογείται από το 1935. Ταυτόχρονα, βέβαια, η εταιρεία συνεχίζει και τις εργασίες κατασκευής σε χώρο κοντά στο μουσείο της Ακρόπολης για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων δυναμικότητας 90 κλινών συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, με τα εγκαίνιά του να προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσα στη χρονιά ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του και το πολύπαθο πρώην Athens Ledra, μετά την πώλησή του, υπό την ονομασία Athens Hyatt Regency.

Έμφαση στον Πειραιά

Περαιτέρω ανάπτυξη των ξενοδοχειακών υποδομών πολλών αστέρων παρατηρείται και στον Πειραιά μετά και την αναμόρφωση που δρομολογεί εντός του λιμανιού η διοίκηση της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς υπό την Cosco. Αξίζει να σημειωθεί πως επί του παρόντος, στον Πειραιά έχουν καταχωρηθεί επισήμως μόνο 42 ξενοδοχεία, εκ των οποίων ένα 4 αστέρων και ένα 5 αστέρων. Πέρα από την Cosco που διαχειρίζεται τον ΟΛΠ και η οποία παρουσίασε προ ημερών τα σχέδια της για ανάπτυξη τεσσάρων νέων ξενοδοχειακών μονάδων εντός των λιμενικών εγκαταστάσεων, φαίνεται να προχωρά και η αναβάθμιση του ξενοδοχείου Mistral στην Καστέλα του Πειραιά. Σύμφωνα με την CBR Comsulting η οικογένεια Δουζόγλου υπέβαλε αίτηση επιχορήγησης βάσει του αναπτυξιακού νόμου για την αναβάθμιση του ξενοδοχείου. Πηγές της αγοράς ωστόσο ισχυρίζονται ότι αυτό δεν θα είναι το μόνο ξενοδοχείο που θα επαναλειτουργήσει στο λιμάνι της πρωτεύουσας, ακόμα ένα μεγάλο ξενοδοχείο ετοιμάζεται.

Η Κέρκυρα αναβαθμίζεται

Βέβαια η Αθήνα και ο Πειραιάς δεν είναι οι μόνες περιοχές που στρέφονται στην πολυτέλεια. Ήδη από φέτος την άνοιξη αναμένεται να λειτουργήσει στην Κέρκυρα το 403-δωματίων Ikos Dassia. Οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής στα πρώην ξενοδοχεία του ομίλου Χανδρή στη Δασσιά της Κέρκυρας (Corfu Chandris και Dassia Chandris), από τον ξενοδοχειακό όμιλο Ikos Resorts συνεχίζονται. Στόχος είναι η επαναλειτουργία τους από 3 Μαΐου 2018 ως ένα ενιαίο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Τα δύο ξενοδοχεία, που εξαγοράστηκαν το Νοέμβριο του 2016 από τον όμιλο Ikos, θα λειτουργήσουν με την επωνυμία Ikos Dassia, με 403 δωμάτια, σουίτες και βίλες, επτά εστιατόρια, SPA και δύο Kids Clubs. Να υπενθυμίσουμε ότι η ανακατασκευή του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας οικογένειας Ανδρεάδη Sani και Ikos θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ και κατασκευαστής είναι η ΑΚΤΩΡ που δραστηριοποιείται πλέον πολύ έντονα στο χώρο των τουριστικών κατασκευών.

Το καλοκαίρι του 2018 αναμένεται το άνοιγμα του 199 δωματίων 5-αστέρων Angsana Corfu το οποίο ανήκει στο Banyan Tree Group. Ανακατασκευασμένο από την εταιρεία KLC ΙΙΙ Hellas, η οποία συνδέεται με τον όμιλο Kέρτσικωφ, και υπό το management της αλυσίδας Angsana Hotels and Resorts το πάλαι ποτέ San Stefano στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, μεταμορφώνεται σε ένα μοντέρνο 5στερο υψηλών προδιαγραφών που θα ανοίξει τις πύλες του το αργότερο τον Μάιο του 2018.

Επίσης την άνοιξη θα ανοίξει και ένα νέο ξενοδοχείο από τον όμιλο Marbella. Η νέα προσθήκη στην «οικογένεια» MarBella Hotels, το MarBella Nido Suite Hotel & Villas που θα ανοίξει δίπλα στην άλλη ξενοδοχειακή μονάδα, MarBella Corfu Hotel, θα διαθέτει 70 σουίτες και βίλες. Εμπνευσμένο από την τριπλή πολιτιστική «κληρονομιά» της Κέρκυρας - βρετανική, γαλλική και ιταλική - σχεδιάστηκε από την αρχτεκτονική ομάδα M-Agiostratis. Οι βίλες του, 50τ.μ. εσωτερικό και 70τ.μ. με τον υπαίθριο χώρο, θα προσφέρουν ιδιωτικότητα σε μια έκταση 120 τ.μ. με ένα μείγμα χειροποίητων και μοντέρνων επίπλων και ιδιωτική πισίνα.

Νέες αφίξεις πεντάστερων ξενοδοχείων έχουμε και στο Αιγαίο. Συγκεκρκιμένα στο νησί των ιπποτών ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του το νεόκτιστο 5 αστέρων Mayia Exclusive Resort & Spa. Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα του ομίλου «Hotels Collection» του ομίλου Χατζηλαζάρου), στο Κιοτάρι της Ρόδου θα διαθέτει 248 δωμάτια, σουίτες και bungalows, επτά εστιατόρια και έξι bars. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα πολυτελής μονάδα που βρίσκεται στην περιοχή Κιοτάρι, είναι ένα θέρετρο adults only, που απευθύνεται δηλαδή αποκλειστικά σε ενήλικες.

Ένα ακόμα πεντάστερο θα ανοίξει και στο Γεννάδι της Ρόδου. Το νέο θέρετρο πέντε αστέρων με την επωνυμία Gennadi Grand Resort του ομίλου Lindos Hotel Group, κατασκευάζεται σε μοντέρνο στιλ, με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, και θα διαθέτει 266 δωμάτια και σουίτες, έξι εστιατόρια, ένα ουζερί και δύο bars, μία μεγάλη πισίνα, δύο μικρότερες και μία για παιδιά, Spa center με γυμναστήριο εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσα συνεδρίων και parking. Το θέρετρο διαθέτει 266 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα με ιδιωτική πισίνα.

Λίγο μεγαλύτερης δυναμικότητας - συγκεκριμένα 330 δωματίων - θα είναι και το 5άστερο Atlantica Sensatori Resort που θα ανοίξει στην ίδια περιοχή το καλοκαίρι του 2018. Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει επίσης πέντε εστιατόρια, τέσσερα bars και spa. Το νέο συγκρότημα που θα λειτουργήσει από τον κυπριακό όμιλο Atlantica Hotels & Resorts, ο οποίος λειτουργεί ήδη 47 ξενοδοχεία σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο, ανήκει στο μεγάλο τουριστικό οργανισμό TUI.

Το ντεμπούτο του τον Ιούλιο του 2018 θα κάνει και το ξενοδοχείο του περίφημου tour operator, Thomas Cook στην Κω. Το νέο Sunprime Pearl Beach το οποίο θα ανοίξει στο Μαρμάρι της Κω τον Ιούλιο του 2018, μέσω του Ving Group (του βραχίονα της Thomas Cook της Βόρειας Ευρώπης σε Σουηδία και Νορβηγία) θα απευθύνεται σε ενήλικες πελάτες οι οποίοι προτιμούν να ταξιδεύουν χωρίς παιδιά. Το Sunprime Pearl Beach είναι το πρώτο ξενοδοχείο Sunprime στην Κω και το όγδοο της γκάμας Vings. Το ξενοδοχείο Sunprime Pearl Beach hotel, στην ακτή του Μαρμαρίου, θα απευθύνεται μόνο σε ενήλικες και θα είναι δυναμικότητας 97 δωματίων τα περισσότερα με πρόσβαση στην πισίνα ή σε μπαλκόνι με ιδιωτικό τζακούζι).

Την πεντάστερη αναβάθμισή της προχωρά και η Κρήτη. Μετά την Ρόδο και την Κω ο όμιλος της Thomas Cook ετοιμάζει το τρίτο Casa Cook στην περιοχή των Χανίων. Το Casa Cook Chania προσανατολισμένο σε οικογένειες, θα διαθέτει 65 δωμάτια και σουίτες ικανές να φιλοξενήσουν τετραμελείς ή και μεγαλύτερες οικογένειες. Πολλές σουίτες θα έχουν κοινόχρηστες ή ιδιωτικές πισίνες.

Τον Απρίλιο θα ανοίξει και το Euphoria Resort στα Χανιά, δυναμικότητατς 287 δωματίων. Ο όμιλος Μαθιουλάκη, στον οποίο ανήκει το 5άστερο «Minoa Palace Resort & Spa» στον Πλατανιά των Χανίων, κατασκευάζει ένα ακόμη 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή του Σκουτελώνα Κολυμβαρίου (Χανιά). Το «Euphoria Resort», επένδυση ύψους 41 εκατ. ευρώ, αναμένεται να λειτουργήσει την Άνοιξη του 2018 σε παραθαλάσσια έκταση 60 στρεμμάτων.

Στην παραλία της Γεωργιούπολης θα ανοίξει την επόμενη χρονιά κι ένα ακόμα 5άστερο ξενοδοχείο με έμφαση στη θαλασσοθεραπεία με ένα high end spa. To ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Crown Royal Resort & SPA, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ, θα είναι δυναμικότητας 148 κλινών, θα διαθέτει σουίτες, κάποιες εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι, συνεδριακό κέντρο, μέχρι και ελικοδρόμιο.

Την κατασκευή του 5άστερου Nana Princess, δίπλα στο υφιστάμενο Nana Beach, δυναμικότητας 500 δωματίων προωθεί και ο όμιλος εταιρειών Καράτζη. Η νέα μονάδα θα βρίσκεται σε παραθαλάσσσια έκταση 61 στρεμμάτων στη Χερσόνησο του Ηρακλείου και συνολικά θα διαθέτει 112 σουίτες

Περαιτέρω αναβαθμίζεται και η Ελούντα σε εξέλιξη είναι επέκταση πολυτελούς μονάδας στην Πλάκα. Το συγκρότημα «Plaka Bay Resort» στο Λασίθι θα αναπτύσσεται σε μια παραθαλάσσια έκταση 4.400 στρεμμάτων με 7 χλμ ακτογραμμή και θα περιλαμβάνει οικιστικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας άνω των 100.000 τμ, ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων, εγκαταστάσεις αναψυχής και ενδεχομένως ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών.

Στην κατασκευή του μεγαλύτερου θερέτρου της μεσογείου προχωρούν η ξενοδοχειακή αλυσίδα One & Only Resorts σε συνεργασία με την Dolphin Capital. Το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα «One & Only Kea Island Resort» στην Τζιά με προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου με 75 resort villas και έως 40 ιδιωτικές κατοικίες, σε παραθαλάσσια περιοχή 600 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά της Κέας στην περιοχή Βρόσκοπος. Το κατασκευαστικό έργο εκτιμάται πως θα αρχίσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 και το ξενοδοχείο φιλοδοξεί να λειτουργήσει το 2020.

Με νέες μονάδες εμπλουτίζεται και το ξενοδοχειακό δυναμικό της Σαντορίνης. Συγκεκριμένα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Canaves Oia, που βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης κι αποτελείται από τα Canaves Oia Hotel, Canaves Oia Suites και Canaves Oia Villa θα εγκαινιάσει το 2018 το «Eclipse Santorini by Canaves Oia», το δεύτερο ξενοδοχείο της στην Οία. Το νέο ξενοδοχείο της οικογένειας Χαϊδεμένου, θα διαθέτει 24 βίλες, η κάθε μία με τη δική της πισίνα.

Από τη Σαντορίνη προς τη Μύκονο κατευθύνεται και το Katikies Santorini. Το katikies Mykonos στον Αγιο Ιωάννη.Χτισμένο αμφιθεατρικά, με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο, θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2018 το Katikies Mykonos, το νέο 5άστερο boutique ξενοδοχείο μέλος του ομίλου Katikies Luxury Boutique Resorts. Το νέο συγκρότημα θα περιλαμβάνει 33 πολυτελείς σουίτες καθώς κι ένα υπερσύγχρονο spa.

Με έμφαση Τέλος την άνοιξη αναμένεται να λειοτυργήσει και το Euphoria Retreat hotel στο Μυστρά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider