Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε 5 ώρες και 13 λεπτά από τη Norwegian

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα Υόρκη - Λονδίνο σε 5 ώρες και 13 λεπτά από τη Norwegian

H Norwegian - η αεροπορική low cost αεροπορική εταιρεία που εισέβαλε στους τίτλους των ειδήσεων καθιερώνοντας την πιο οικονομική υπερατλαντική πτήση κατάφερε για ακόμα μια φορά να εντυπωσιάσει το κοινό της όταν, το Boeing 787-9 Dreamliner που αναχωρεί από το JFK της Νέας Υόρκης κατάφερε να φτάσει στο Γκάτγουικ του Λονδίνου μέσα σε μόλις 5 ώρες και 13 λεπτά.

Το αεροπλάνο της Norwegian κατάφερε να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα την ταχύτερη υποηχητική υπερατλαντική πτήση που καταγράφηκε ποτέ από εμπορικό αεροσκάφος, κερδίζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 5 ωρών και 16 λεπτών.

Στο αεροσκάφος υπήρχαν 284 επιβάτες, οι οποίοι, μετά την αναχώρηση από τη Νέα Υόρκη στις 11.44 π.μ. ήταν πιθανώς πολύ χαρούμενοι που έφτασαν στο Λονδίνο στις 9:57 μ.μ., 53 λεπτά μπροστά από το προγραμματισμένο.

Οι ισχυροί ούριοι άνεμοι που έπνεαν πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό βοήθησαν ώστε το αεροσκάφος να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 776 μιλίων την ώρα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Παρότι εντυπωσιακός, ο χρόνος της πτήσης δεν ήταν καν κοντά στις εντυπωσιακές 2 ώρες και 53 λεπτά που έκανε το υπερηχητικό αεροσκάφος Concorde στις 7 Φεβρουαρίου 1996 για να φτάσει από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο.

Ο Νορβηγός πιλότος ωστόσο, Harold van Dam δήλωσε: «Ήμασταν στην πραγματικότητα στον αέρα για λίγο περισσότερο από πέντε ώρες και εάν δεν είχαν προβλεφθεί αναταράξεις προβλεφθεί αναταράξεις σε χαμηλότερο υψόμετρο, θα μπορούσαμε να πετάξουμε ακόμα πιο γρήγορα. Είναι ούτως η άλλως ευχάριστο το να πετάς με το 787 Dreamliner και εξίσου ωραίο είναι το συναίσθημα του να γνωρίζουμε ότι θέσαμε ένα νέο ρεκόρ στο αεροσκάφος.

Η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί το ίδιο αεροσκάφος και στις δύο καθημερινές πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης. Την προηγούμενη μέρα, ο πιλότος Pascal Niewold, έκανε την ίδια πτήση σε 5 ώρες και 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider