«Παγίδα» για τους εργαζόμενους η αναστολή πώλησης της Lakitira

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παγίδα» για τους εργαζόμενους η αναστολή πώλησης της Lakitira

Αναπάντεχη τροπή πήρε ο πλειοδοτικός διαγωνισμός πώλησης των τριών ξενοδοχειακών μονάδων της Lakitira στην Κω, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση των εργαζομένων για αναστολή της διαδικασίας τη Δευτέρα, παγώνοντας το άνοιγμα των φακέλων κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».

Όπως αναφέρουν στο insider.gr πηγές του τραπεζικού κλάδου, η εξέλιξη αυτή μόνο ευνοϊκή δεν είναι για τους εργαζομένους που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαδικασίας πώλησης που διενεργεί η Deloitte ως ειδικός εκκαθαριστής.

Εάν το δικαστήριο δικαιώσει τους εργαζομένους στις 25 Ιανουαρίου -όπου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση- και η πώληση των μονάδων ναυαγήσει, η εταιρεία θα κλείσει και τα ακίνητά της εκποιηθούν με τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Αυτό θα σημαίνει κατάργηση των θέσεων εργασίας, καθώς οι μονάδες θα πωληθούν ως ακίνητα και όχι ως επιχειρήσεις.

Πρόθεση του ειδικού εκκαθαριστή είναι οι τρεις μονάδες συνολικής δυναμικότητας 615 κλινών –το 4στερο Lakitira Resort and Village, το 5στερο boutique ξενοδοχείο Lakitira Suites και το 5στερο Helona Resort– να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους μέσω μιας ομαλής διαδικασίας πώλησης. Αυτός είναι και ο λόγος που η Deloitte διενέργησε τον πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 22 Νοεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε εχθές, Δευτέρα, εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον και μεταξύ των πλειοδοτών περιλαμβάνεται και «σοβαρός υποψήφιος», ο οποίος προτίθεται να επενδύσει έως και 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανακαινίσει τις τρεις ξενοδοχειακές μονάδες στο δημοφιλές νησί των Δωδεκανήσων.

Ο όμιλος Lakitira, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Ανδριοπούλου, έχει χρέη ύψους 40 εκατ. ευρώ στη Eurobank και αυτός είναι ο λόγος τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης βάσει του νόμου 106. Σε περίπτωση πώλησης, ο αγοραστής θα αναλάβει το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού της υπό ειδική εκκαθάριση εταιρείας αλλά και αυτών που απορρέουν από συμβάσεις με tour operators.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, πάντως, θα πρέπει να αναμένουν ως τις 25 Ιανουαρίου όποτε και θα εκδικαστεί η αίτηση τριτανακοπής που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider