Egyptair: Συμφωνία 6 δισ. για 45 νέα αεροσκάφη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Egyptair: Συμφωνία 6 δισ. για 45 νέα αεροσκάφη

Με 45 νέα αεροσκάφη ενισχύει το δίκτυό της η Egyptair, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου και μέλος της Star Alliance, μετά την συμφωνία 6 δισ. που υπέγραψε στο πρόσφατο Dubai Air Show. Αναλυτικότερα η EgyptAir θα αποκτήσει έξι νέα Boeing 787 Dreamliner, 15 Airbus A320 Neo και 24 αεροσκάφη αεροσκάφη CS300 της Bombardier. Να υπενθυμίσουμε ότι η ήδη από πέρυσι η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την Boeing για την αγορά εννέα ακόμα αεροσκαφών B737-800 NG, το τελευταίο εκ των οποίων τον Δεκέμβριο του 2017.

Πρόκεται για την σημαντικότερη συμφωνία αγοράς αεροσκαφών η οποία πραγματοποιείται για να καλυφθούν οι ανάγκες του όλο και αυξανόμενου επιβατικού κοινού της εταιρείας. Ο συνολικός αριθμός αεροσκαφών που θα προσθέσει η εταιρεία στο στόλο της, βάσει των υπογεγραμμένων συμφωνιών, αγγίζει τα 54 αεροσκάφη, γεγονός που η ίδια η εταιρεία χαρακτηρίζει σπουδαίο επίτευγμα. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι τα αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Egyptair μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

«Σύμφωνα με το σχέδιο της για την αναβάθμιση του στόλου της, η Egyptair υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία για 45 νέα αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, η οποία ανέρχεται, σε τρέχουσες τιμές, στο συνολικό ύψος των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Egyptair Holding Company, κ. Safwat Musallam.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, με έδρα το Κάιρο θεωρεί τη χώρα μας ως πολλά υποσχόμενη αγορά ενώ σχεδιάζει και το άνοιγμά του σε νέες αγορές. Ιδρυθείσα στις 7 Μαΐου του 1932, ως η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική και ως η έβδομη παγκοσμίως που εντάχθηκε στην ΙΑΤΑ, προσεγγίζει σήμερα περισσότερους από 70 προορισμούς, σε περίπου 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, για να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της.

Στην Ελλάδα η Egyptair πετάει τα τελευταία 60 χρόνια, συνδέοντας αεροπορικά την Αθήνα με το Κάιρο και από εκεί με όλο τον κόσμο. Έχει δύο δρομολόγια την ημέρα που συνδέουν την Αθήνα με το Kάιρο καθώς και δύο δρομολόγια την εβδομάδα που συνδέουν την Αθήνα με την Αλεξάνδρεια ενώ ήδη από το καλοκαίρι του 2016 πρόσθεσε ως απευθείας προορισμό και τη Σαντορίνη. Η συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία φτάνει τα 3,7 εκατ. ευρώ το χρόνο. Τη σεζόν 2015-2016 μετέφερε στην Ελλάδα 97 χιλ. επιβάτες μεταξύ Αθήνας και Καϊρου, ενώ συνέβαλλε και στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας, μεταφέροντας στην Σαντορίνη, όχι μόνο Αιγυπτίους αλλά και Κινέζους. Αντίστοιχα, στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει τον πρώτο προορισμό των Αιγυπτίων για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο - υπολογίζεται σε περίπου 5 εκατομμύρια Αιγυπτίων υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ταξιδεύουν στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Για το σκοπό αυτό μάλιστα υπεγράφη στις αρχές της χρονιάς το Κοινοβούλιο επικύρωσε το μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών, στον τουρισμό με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων, με ενδιάμεσο σταθμό το Κάιρο, η EGYPTAIR προσφέρει:

  • σε όσους θα διανυκτερεύσουν στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων
  • σε όσους παραμείνουν από έξι έως δέκα ώρες στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, τον Νείλο και τις Πυραμίδες (στην περίπτωση που η επίσκεψη πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου λειτουργίας, παρέχεται δωρεάν γεύμα με θέα τον χώρο των Πυραμίδων)
  • το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών (23 kg η κάθε μία)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider