ΣΕΤΕ: 67 ευρώ την ημέρα ξοδεύει κάθε τουρίστας στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΕΤΕ: 67 ευρώ την ημέρα ξοδεύει κάθε τουρίστας στην Ελλάδα

Περί τα 67 ευρώ την ημέρα ξοδεύει κάθε τουρίστας στην Ελλάδα σε διάρκεια παραμονής 6,5 ημερών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρουσιάζοντας την έρευνα επισκεψιμότητας για το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Αναλυτικότερα, η μέση είσπραξη ανά επίσκεψη στην Ελλάδα ανήλθε σε 435 ευρώ και η μέση δαπάνη των επισκεπτών ανά ημέρα να ανέρχεται σε 67 ευρώ, με μέση διάρκεια παραμονής 6,5 νύχτες. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά σε σχέση με το 2016 καταγράφουν άνοδο 1% στις εισπράξεις ανά επίσκεψη, 1,9% ανά διανυκτέρευση και πτώση 0,9% στη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών μας.

Σε ό,τι αφορά τον όγκο των επισκέψεων, ποσοστό 87,7% του συνόλου πραγματοποιήθηκε σε έξι περιφέρειες ως εξής:

Περιφέρεια Αττικής (1.986 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (1.948 χιλ.), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (1.497 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (1.367 χιλ.), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (597 χιλ.) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (519 χιλ.). Στο σύνολο των υπόλοιπων Περιφερειών (Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείου Αιγαίου) πραγματοποιήθηκαν 1.112 χιλ. επισκέψεις.

Η υψηλότερη είσπραξη ανά επίσκεψη παρατηρείται στην Κρήτη με 663 ευρώ, ενώ η υψηλότερη είσπραξη ανά διανυκτέρευση καταγράφεται στα Ιόνια Νησιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.