Οι 10 πιο φθηνοί προορισμοί στον κόσμο (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι 10 πιο φθηνοί προορισμοί στον κόσμο (pics)

Την λίστα με τους δέκα φθηνότερους προορισμούς στον κόσμο, έδωσε στη δημοσιότητα το Lonely Planet λαμβάνοντας υπόψη τα εισιτήρια σε καλές τιμές, την διαμονή, το φαγητό αλλά και τις επισκέψεις σε μουσεία.

Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η πρωτεύουσα της Εσθονίας το Ταλίν, με την τριάδα να συμπληρώνουν το Λανθαρότε, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων, αλλά και η Αριζόνα των ΗΠΑ. Ακολουθούν η πόλη Λας Πας της Βολιβίας και η Πολωνία ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν, η Εσαουίρα, παραθαλάσσια πόλη του δυτικού Μαρόκου, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μπάχα Καλιφόρνια, η Τζάκσονβιλ και η επαρχία Χουνάν.

Ταλίν, Εσθονία

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας, είναι συμπυκνωμένη, μοδάτη και εξαιτερικής ομορφιάς. Μπορεί κανείς να απολαύσει τα παραμυθένια της σοκάκια με τα πόδια, να μείνει σε οικονομικά και αξιοπρεπή καταλύματα, και από τις ταράτσες της να πάρει μια πολύ καλή γεύση της Βαλτικής.

Λανσαρότε, Ισπανία

Την τελευταία δεκαετία, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται το Λανθαρότε. Με την αυθεντική ομορφιά του, το Λανθαρότε καταφέρνει να προσελκύει κόσμο με τις εμπνευσμένες παρεμβάσεις που το έχουν μετατρέψει σε ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο. Παραμένοντας μια πόλη με καλά ανεπτυγμένες υποδομές βρίσκει κανείς σε αυτή οικονομικά καταλύματα και φαγητό. Στο Λανσαρότε βρίσκει κανείς άφθονους τρόπους να διασκεδάσει αλλά και να απολαύσετε την μοναδικότητά του τοπίου, των παρθένων παραλιών και των οινοποιείων του. Άλλωστε όπως λένε και οι κάτοικοί του, «στα μέρη μας, το νερό είναι τόσο σπάνιο που έχουμε το συνήθειο να πίνουμε μόνο κρασί».

Αριζόνα, ΗΠΑ

Προσιτές αποδεικνύονται και οι περιπέτειες στην Αριζόνα για όσους θέλουν να μείνουν σε ένα μοτέλ της εθνικής, να κάνουν πεζοπορίες και να κατασκηνώσουν στην φύση. Το εθνικό πάρκο Saguaro θα κερδίσει τις εντυπώσεις το ίδιο και το Εθνικό Μνημείο Cactus Pipe Cactus

Λα Παζ, Βολιβία

Η πόλη Λα Παζ στη Βολιβία, σε υψόμετρο 3.660μ., αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα μέρη στη Νότιο Αμερική για να χαλαρώσει κανείς καθώς περιπλανιέται στα ζωηρόχρωμα γραφικά σοκάκια και στους πρόποδες των Άνδεων. Οι ενδιαφερόμενοι μάλιστα μπορούν να ξοδέψουν λιγότερο από 30 δολάρια τη μέρα, δοκιμάζοντας ξεχωριστές γεύσεις κάνοντας πεζοπορία ή και ποδηλασία. Εξίσου οικονομικά είναι και τα εστιατόρια αλλά και τα boutique ξενοδοχεία της περιοχής.

Κρακοβία, Πολωνία

Η Κρακοβία είναι μια πόλη με πλούσιο παρελθόν, ορατό σε κάθε γωνιά το οποίο η Unesco περιέλαβε στον πρώτο κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, το 1978. Παραμένοντας ακόμα προσιτή από άποψη τιμών, η Κρακοβία περιλαμβάνει όλα αυτά που μπορεί να σας κερδίσουν: η μοναδική ατμόσφαιρα, ισχυρό μύθο ως την πόλη που σώθηκε από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, καταπράσινα πάρκα και μοναδικά τοπία και χώρους να επισκεφτείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider