24 νέα αεροσκάφη εξαγοράζει η Egyptair από την Bombardier

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
24 νέα αεροσκάφη εξαγοράζει η Egyptair από την Bombardier

Την εξαγορά 24 νέων αεροσκαφών από την Bombardier ανακοίνωσε σήμερα η EGYPTAIR, μέλος της STAR ALLIANCE, στο Dubai Airshow. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν ο αερομεταφορέας της Αιγύπτου υπέγραψε προσύμφωνο (Letter of Intent - LOI) για την αγορά 24 αεροσκαφών CS300 με την εταιρεία Bombardier Commercial Aircraft (η συμφωνία περιλαμβάνει 12 αεροσκάφη CS300 με δικαιώματα αγοράς για επιπλέον 12 αεροσκάφη).

Με βάση την τιμή καταλόγου του αεροσκάφους CS300, η σύμβαση της εταιρικής παραγγελίας εκτιμάται σε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Σε περίπτωση που η EGYPTAIR ασκήσει τα δικαιώματα αγοράς για τα άλλα 12 αεροσκάφη CS300, η αξία της σύμβασης θα αυξηθεί σε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Στην υπογραφή της συμφωνίας και στο νέο κεφάλαιο που αυτή ανοίγει στις σχέσεις των δύο εταιρειών αναφέρθηκαν κατά την συνέντευξη τύπου στο Dubai Airshow, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EgyptAir Holding Company, κ. Safwat Musallam και ο Πρόεδρος της Bombardier Commercial Aircraft, Fred Cromer.

«Είναι χαρά μας να έχουμε αυτή τη νέα συνεργασία με τη Bombardier, η οποία εντάσσεται στη στρατηγική μας για τον εκσυγχρονισμό του στόλου. Αναλάβαμε μία διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης του στόλου μας και συνειδητοποιήσαμε ότι το CS300 ταιριάζει απόλυτα στα επιχειρηματικά μας σχέδια και στην αναπτυξιακή μας στρατηγική», δήλωσε ο κ. Safwat Musallam, προσθέτοντας ότι «επιλέξαμε τα αεροσκάφη της σειράς C, διότι το εξαιρετικό εύρος της θα μας επιτρέψει να εξυπηρετούμε καλύτερα τους εγχώριους και τους περιφερειακούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών αραβικών πόλεων, της Μέσης Ανατολής καθώς και πολλών ευρωπαϊκών προορισμών. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το δίκτυό μας με το CS300 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι η συνεργασία που ανακοινώθηκε με την Airbus θα προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη στο πρόγραμμα της σειράς C».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η EGYPTAIR επέλεξε το αεροσκάφος CS300 για να ανανεώσει το στόλο της», δήλωσε ο Fred Cromer από την πλευρά της Bombardier, υπογραμμίζοντας πως «η εκτίμηση της Bombardier για την αγορά κατά την επόμενη εικοσαετία προβλέπει ζήτηση 450 αεροπλάνων στην κατηγορία των 60 έως 150 θέσεων για την κάλυψη της Μέσης Ανατολής και αυτό το προσύμφωνο επιβεβαιώνει την ανάγκη για αεροσκάφη κατάλληλου μεγέθους στην περιοχή». Αναφερόμενος στην απόδοση του νέου αεροσκάφους, σημείωσε ότι «είμαστε βέβαιοι πως η σειρά C για τους μικρούς προορισμούς μας είναι ιδανική για να εξυπηρετήσει τις υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής και αναμφισβήτητα θα προσφέρει απόδοση και οικονομία που θα οδηγήσει σε υψηλότερη κερδοφορία».

Να υπενθυμίσουμε ότι η EGYPTAIR αποτελεί τον εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου, με έδρα το Κάιρο. Ιδρύθηκε στις 7 Μαΐου του 1932, ως η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική και ήταν η έβδομη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως που εντάχθηκε στην ΙΑΤΑ. Το αεροπορικό δίκτυο της EGYPTAIR προσεγγίζει περισσότερους από 70 προορισμούς, σε περίπου 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, για να καλύπτει τις ανάγκες των πελατών της. Στην Ελλάδα η EGYPTAIR πετάει τα τελευταία 60 χρόνια, συνδέοντας αεροπορικά την Αθήνα με το Κάιρο και από εκεί με όλο τον κόσμο.

Η Bombardier είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως τόσο των αεροσκαφών όσο και των αμαξοστοιχιών. Η Bombardier εξελίσσει την κινητικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για πιο αποδοτική, βιώσιμη και ευχάριστη μεταφορά σε κάθε γωνιά του κόσμου. Τα οχήματά μας, οι υπηρεσίες και πάνω απ’ όλα οι υπάλληλοί μας είναι αυτά που μας καθιστούν παγκόσμιο ηγέτη στις μεταφορές.

Η Bombardier εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά και οι μετοχές μας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Τορόντο (BBD). Στη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, καταχωρήσαμε έσοδα ύψους 16,3 δισ. δολαρίων. Τα νέα και οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο bombardier.com ή ακολουθήστε μας στο Twitter @Bombardier.

Όσο για την σειρά αεροσκαφών C αξίζει να αναφερθεί ότι αποτελείται από αεροσκάφη που έχουν βελτιστοποιηθεί για το τμήμα της αγοράς των 100 έως 150 θέσεων, προσφέροντας μια πιο οικονομική πρόταση από άποψη επιδόσεων , ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για τη λειτουργία του. Το αεροσκάφος της σειράς C κατασκευάζεται από την C Series Aircraft Limited Partnership, θυγατρική του τμήματος Bombardier Commercial Aircraft της Bombardier Inc.

Αποτελούμενη από το CS100 και το μεγαλύτερο αεροσκάφος CS300, η οικογένεια της σειράς C αντιπροσωπεύει τις επιδόσεις και τις νέες τεχνολογίες. Το αποτέλεσμα είναι η απαράμιλλη απόδοση και οικονομία που αυτά τα αεροσκάφη παρέχουν στο τμήμα της αγοράς των 100 έως 150 θέσεων, καθώς και ένα χαμηλότερο κόστος ανά επιβάτη κατά 18%. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν τώρα να εκμεταλλευτούν δρομολόγια που προηγουμένως δεν ήταν κερδοφόρα ή ακόμη και εφικτά. Επίσης, βελτιώνεται κατά τουλάχιστον 20% η εμβέλεια από αεροδρόμια με υψηλές θερμοκρασίες και υψόμετρο , όπως το Ντένβερ, η Πόλη του Μεξικού ή η Λάσα.

Η Bombardier δημιούργησε ένα νέο πρότυπο στο σχεδιασμό καμπίνας και στην ευελιξία για να εξασφαλίσει μία ασυναγώνιστη εμπειρία στους επιβάτες. Τα μεγαλύτερα καθίσματα του αεροσκάφους, οι αποθηκευτικοί χώροι και τα νέου τύπου παράθυρα παρέχουν πρόσθετη άνεση στους επιβάτες. Τα αεροσκάφη CS100 και CS300 έχουν πάνω από 99% κοινά μέρη ενώ ο πρωτοποριακός κινητήρας Pratt & Whitney PurePower® PW1500G, σε συνδυασμό με την προηγμένη αεροδυναμική του αεροσκάφους, προσφέρει μειωμένη κατανάλωση, θόρυβο και εκπομπές ρύπων, καθιστώντας τη σειρά C το πιο φιλικό αεροσκάφος της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider