Ξενοδοχείο στο Σκορπιό ετοιμάζει ο Ριμπολόβλεφ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξενοδοχείο στο Σκορπιό ετοιμάζει ο Ριμπολόβλεφ

Στην τελική ευθεία μπαίνει, μετά από τρίμηνη καθυστέρηση, μία από τις μεγάλες επενδύσεις της Δυτικής Ελλάδας, η δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στον Σκορπιό. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα υπέγραψε προ λίγων ημερών το φάκελο των σχεδίων του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας, Σεργκέι Τσερνίτσιν, να απευθύνει στα Μέσα της Λευκάδας ευχαριστίες στις τοπικές αρχές της και ιδιαίτερα στον αντιπεριφερειάρχη κ. Χαλικιά για την προώθηση του σχεδίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ρώσος κροίσος σχεδιάζει την ανοικοδόμηση επαύλεων στο νησί, ένα πρότζεκτ ύψους 120.000.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει την ανέγερση 12 ή και περισσότερων πολυτελών μονοκατοικιών, εμβαδού 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία, με συνολική δυναμικότητα 48 κλινών καθώς και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως spa, εστιατόρια και μαρίνα. Επιπλέον στα σχέδια είναι η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως γήπεδα γκολφ, τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Πέραν των 12 πολυτελών επαύλεων με πισίνες που θα δημιουργηθούν εκ θεμελίων, θα δημιουργηθεί κι ένα πλήθος υποστηρικτικών εγκαταστάσεων με στόχο τη διασφάλιση της πλήρης αυτονομίας του νησιού για τα επόμενα χρόνια. Μέχρι στιγμής έχει εξασφαλιστεί η αδειοδότηση για δημιουργίας μονάδας αφαλάτωσης, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, μεγάλης αποθήκης καυσίμων, αυτόνομου δικτύου ύδρευσης, ακόμα και πτηνοτροφικής μονάδας παραγωγής.

Όπως φαίνεται τα έργα θα ξεκινήσουν από το νέο έτος, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο πρόκειται να ανοίξουν οι φάκελοι των προσφορών από τις εταιρείες που έχουν ήδη προσεγγίσει την πλευρά του Ρώσου μεγιστάνα για το επενδυτικό σχέδιο.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα είναι το πρώτο που θα ανεγερθεί σε ιδιωτικό ελληνικό νησί κι ένα από λιγοστά παγκοσμίως. Ωστόσο οι όροι που έθεσαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την υλοποίηση της επένδυσης μιας και ο Σκορπιός βρίσκεται εντός προστατευόμενης περιοχής ΝΑΤURA είναι δρακόντειοι. Το ότι βρίσκεται εντός προστατευμένης περιοχής σημαίνει, με βάση τους πολεοδομικούς κανονισμούς, ότι δεν μπορεί να χτιστεί πάνω από το 5% του νησιού.

Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από τη δομημένη από τον Αριστοτέλη Ωνάση επιφάνεια στο νησί (4.000 τ.μ.), η οικογένεια Ριμπολόβλεφ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί επιπλέον 16.000 τ.μ. από τα συνολικά 20.000 τ.μ. που επιτρέπουν οι όροι δόμησης, εκτός από την περιοχή όπου βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας Ωνάση και το μικρό εκκλησάκι όπου τελέστηκε ο γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι, όπως ορίζει και το ιδιωτικό συμφωνητικό μακροχρόνιας ενοικίασης που έχει υπογραφτεί με την Αθηνά Ωνάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider