Τον Ιανουάριο αλλάζει την πολιτική αποσκευών η Ryanair

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Ιανουάριο αλλάζει την πολιτική αποσκευών η Ryanair

Προσωρινή αναβολή για τις 15 Ιανουαρίου 2018 πήρε η αλλαγή πολιτικής βαλίτσας της Ryanair, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία μέσα στην εβδομάδα. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει στις αρχές του Φθινοπώρου πως η νέα πολιτική σχετικά με τις αποσκευές που θα μπορούν να κουβαλούν οι επιβάτες εντός αεροσκάφους θα εφαρμοζόταν από 1η Νοεμβρίου

Σύμφωνα με αυτή οι επιβάτες δεν θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους παρά μόνο μια τσάντα laptop ή μια χειραποσκευή εκτός κι δεχτούν να πληρώσουν ένα τέλος έγκαιρης επιβίβασης της τάξης των 5 ευρώ. Όσοι επιβάτες δεν πληρώνουν τα επιπλέον 5 ευρώ για την προτεραιότητα επιβέβασης (ή 6 ευρώ όταν δεν επιλέγουν να πληρώσουν το τέλος όταν αγοράζουν το εισιτήριό τους αλλά αργότερα) για να έχουν προτεραιότητα στην επιβίβαση (priority boarding) θα πρέπει να περιοριστούν σε μια χειραποσκευή που θα μπορούν να κουβαλήσουν εντός αεροσκάφους αντί δύο που ισχύει μέχρι σήμερα, ακόμα κι πρόκειται για βαλίτσα με ροδάκια μικρού μεγέθους.

Ωστόσο αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πιλοτική μείωση των χρεώσεων στις παραδοτέες αποσκευές, από 35€ σε 25€, για να ενθαρρύνει περισσότερους επιβάτες να αφήνουν την αποσκευή τους κατά το check-in ώστε να μειωθεί ο αριθμός των χειραποσκευών εντός του αεροσκάφών και να μην υπάρχουν πρόσθετες καθυστερήσεις εξαιτίας αυτού. Παράλληλα μάλιστα έχει αυξήσει και τα κιλά της χειραποσκευής από 15 που είναι σήμερα στα 20. Αυτές οι αλλαγές πραγματοποιούνται με στόχο την βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών, κι όχι το κέρδος διευκρινίζει η εταιρεία και εξηγεί πως η καθυστέρηση στην εφαρμογή των νέων μέτρων γίνεται για να έχουν τον χρόνο οι επιβάτες να εξοικειωθούν με αυτές.


«Θα καθυστερήσουμε την έναρξη της νέας πολιτικής αποσκευών μέχρι της 15 Ιανουαρίου 2018, για να επιτρέψουμε στους επιβάτες μας να εξοικειωθούν με τις αλλαγές. Από τον Ιανουάριο, θα περιορίσουμε τους επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης να μεταφέρουν μία μικρή χειραποσκευή (η μεγαλύτερη χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη επιβίβασης χωρίς χρέωση) ώστε με αυτό τον τρόπο η επιβίβαση να επιταχυνθεί και να τερματίσει τις καθυστερήσεις πτήσεων. Η πρώτη φάση της νέας πολιτικής αποσκευών έχει ήδη ξεκινήσει και προσφέρει στους επιβάτες μας μειωμένες χρεώσεις αποσκευών και 33% αύξηση στο όριο μεγέθους αποσκευών. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να υπάρχουν λιγότεροι επιβάτες με 2 χειραποσκευές στις πύλες επιβίβασης, το οποίο προκαλεί καθυστερήσεις πτήσεων. Η νέα πολιτική αποσκευών θα είναι σε ισχύ από τις 15 Ιανουαρίου 2018, και ελπίζουμε οι επιβάτες μας να απολαύσουν τα προνόμια της απλοποιημένης αυτής πολιτικής» ανέφερε ο Κένι Τζέικομπ, Chief Marketing Officer της Ryanair.

Η Ryanair σκέφτεται να πάρει εδώ και καιρό σκληρότερα μέτρα για τις αποσκευές με στόχο να μηδενίσει την παρενέργεια της καθυστέρησης των πτήσεων. Ο λόγος γι αυτή την απόφαση είναι ο επιπλέον χρόνος που δαπανούν οι επιβάτες στην προσπάθειά τους να χωρέσουν τις - άνω του επιτρεπτού ανά περιπτώσεις - αποσκευές τους στο χώρο αποθήκευσης που υπάρχει εντός του αεροπλάνου. ;Όπως είχε αναφέρει παλαιότερα «η πολιτική της βάσει της οποίας επιτρέπεται στους ταξιδιώτες να μεταφέρουν δύο βαλίτσες - η οποία υιοθετήθηκε από τον διευθύνοντα σύβμουλο Michael O'Leary σε μια προσπάθεια η αεροπορική να γίνει ελκυστικότερη στους επιβάτες της - έχει αποδειχτεί τρομερά δημοφιλής, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μέχρι και καθυστερήσεις πτήσεων εξαιτίας της».

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι αποσκευές δεν είναι ανησυχία αποκλειστικά της Ryanair. Η πολιτική της βαλίτσας απαχολεί και άλλες αεροπορικές όπως οι Αμερικανικές και οι Νορβηγικές οι οποίες προειδοποίησαν ότι μπορεί να ζητήσουν από τους επιβάτες να αφήνουν τις χειραποσκευές τους κατά το check-in, όταν οι πτήσεις είναι συνεχόμενες και γεμάτες. Τέλος και άλλες low cost αεροπορικές, όπως οι Jet2.com και η easyJet εισήγαγαν χρέωση και σε μεγάλες χειραποσκευές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider