O Κόκκαλης φτιάχνει boutique ξενοδοχεία στην Αθήνα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Κόκκαλης φτιάχνει boutique ξενοδοχεία στην Αθήνα

Ένα νέο boutique ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας σχεδιάζει να ανοίξει μέχρι το 2019 ο όμιλος Intrakat, ο οποίος στρέφεται ενεργά τον τελευταίο καιρό στον τουριστικό κλάδο.

Η κατασκευαστική εταιρεία υπέγραψε μίσθωμα 20 χρόνων για το διατηρητέο ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3 – 5 και Βουλής (πίσω από την παλιά Βουλή),μέσω διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), με σκοπό τη μετατροπή του σε boutique ξενοδοχείο.

«Η επιλογή μας να αποκτήσουμε ένα εμβληματικό διατηρητέο ​​κτήριο στην καρδιά της Αθήνας και να το μετατρέψουμε σε boutique ξενοδοχείο, αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας η οποία εστιάζει στους «χρυσούς» τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, ανέφερε ο CEΟ της εταιρείας Πέτρος Σουρέτης.

Το κτήριο ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατά το παρελθόν στέγαζε κατάστημα H&M, της αλυσίδας αξεσουάρ της Ferrari κ.ά., ενώ τα τελευταία χρόνια έμενε στο μεγαλύτερο μέρος του κενό. Έχει συνολική επιφάνεια 4.160 τ.μ., και πρόκειται να μισθωθεί με μηνιαίο ενοίκιο στα 40.000 ευρώ για 20 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20 και με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο. Το συνολικό οικονομικό όφελος για την ΥΠΑΑΠΕΔ από τη συγκεκριμένη σύμβαση μισθώσεως, τα 20 πρώτα χρόνια θα είναι κατ΄ ελάχιστον 10,35 εκατ. ευρώ. Μετά τις αναγκαίες εργασίες ανακαίνισης οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2019, το τριώροφο διατηρητέο ​​κτήριο θα ανοίξει τις πύλες του ως boutique ξενοδοχείο 45 δωματίων.

«Η Αθήνα παρουσιάζει σαφή σημάδια ανάπτυξης και αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που αναζητούν υψηλή αισθητική και πλούσια εμπειρία φιλοξενίας, στοιχεία που συμβαδίζουν με την δική μας φιλοσοφία για υπηρεσίες φιλοξενίας», πρόσθεσε ο κ. Σουρέτης. Αξίζει να αναφερθεί πως η Intrakat, μια από τις πέντε μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα, με συνεχώς αυξανόμενη διεθνή παρουσία, δίνει τον τελευταίο καιρό ενεργό παρόν στον τομέα του real estate και στον τουρισμό καθώς τα στελέχη της θεωρούν ότι πρόκειται για ένα τομέα με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Η δραστηριοποίησή της στον τουριστικό κλάδο, γίνεται τον τελευταίο καιρό μέσω της θυγατρικής της Intradevelopment, η οποία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών ακινήτων αλλά και μέσω της Ιnestia Tουριστική, η οποία έχει ως βασικό αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο. Αυτή την στιγμή η Inestia έχει υπό τη διαχείρισή της το project του O&B Athens Boutique Hotel στην περιοχή του Ψυρρή, ενώ διαχειρίζεται επίσης το νεότευκτο ξενοδοχείο ΜET34 Athens Hotel στην Μητροπόλεως.

Ενδεικτικό της στροφής του ομίλου στον τουριστικό κλάδο είναι και το γεγονός πως στην γενική συνέλευση των μετόχων τον περασμένο Ιούλιο, αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με μετρητά, 13 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,5 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση της Intradevelopment, προκειμένου να πραγματοποιήσει επενδύσεις στον τομέα ανάπτυξης τουριστικών κατοικιών σε πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς, στον τομέα ανάπτυξης και λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων (Βoutique Hotels) στην Αθήνα και σε άλλους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς και στον τομέα ανάπτυξης σύνθετων οικιστικών και εμπορικών αστικών μονάδων.


Πέρα από το ακίνητο πίσω από την Παλιά Βουλή η εταιρεία σχεδιάζει να αναβαθμίσει και τον Αίολο, το πρώτο ξενοδοχείο της ελληνικής πρωτεύουσας που εγκαινιάστηκε το 1835. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα ο ιδιοκτήτης του ακινητου, Σπύρος Μπαιρακτάρης, έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού για τη μελέτη αποκατάστασης του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου ξενοδοχείου Αίολος, επί της οδού Αιόλου 3 – 5 και Αδριανού στην Πλάκα με σκοπό τη μετατροπή του σε boutique ξενοδοχείου.

Εκτός από την Αθήνα, το ενδιαφέρον του Ομίλου στρέφεται και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος. Ήδη η Intradevelopment έχει ολοκληρώσει την κατασκευή δύο υπερπολυτελών βιλών στη Μύκονο, στον Καλαθά, στον Τουρλό, ενώ προχωρά και στην κατασκευή μιας ακόμη στην Ψαρού. Νέες επενδυτικές ευκαιρίες αναζητά και σε άλλα δημοφιλή νησιά, όπως στη Σαντορίνη, για την ανάπτυξη ανάλογων τουριστικών σχεδίων.

Τέλος έχει ολοκληρώσει ένα ακόμη οικιστικό συγκρότημα απέναντι από την Εύβοια (μεταξύ Αγίου Κωνταντίνου και Καμμένων Βούρλων). Πρόκειται για το Blue Riviera Levendi, ένα σύγχρονο συγκρότημα 46 πλυτελών κατοικιών, 30 αποθηκών και 5 κτηρίων συνολικής επιφάνειας 4.975 τ.μ. που έχει αναπτυχθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 13.136 τ.μ. Το συγκρότημα συνδυάζει καταπράσινο περιβάλλον με θέα τη θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου και άμεση πρόσβαση σε ήσυχη παραλία. Λόγω της κεντρικής θέσης του σε σχέση με τις κύριες πόλεις και το ήπιο μεσογειακό κλίμα της περιοχής είναι διαθέσιμο για χρήση όλο το χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider