TUI: Έχουμε πολλά τουριστικά σχέδια για την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
TUI: Έχουμε πολλά τουριστικά σχέδια για την Ελλάδα

Εξαιρετική χαρακτηρίζει την αφετηρία για τον ελληνικό τουρισμό ο Τόμας Έλερμπεργκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του ομίλου TUI, του μεγαλύτερου tour operator της Ευρώπης,

«Η αφετηρία είναι εξαιρετική. Νιώθουμε μια νέα δυναμική στην Ελλάδα. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μια νέα βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να σχεδιάσουμε για το μέλλον. Βλέπουμε τις πρώτες προόδους. Στην Ελλάδα υπάρχουν τα πάντα, είναι ένας ελκυστικός προορισμός από πάσης απόψεως» λέει ο Τόμας Έλερμπεργκ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα έχουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην Κρήτη και την Ρόδο» και η TUI έχει «πολλά σχέδια για την Ελλάδα». Ήδη, βρίσκεται στα σκαριά επένδυση για «δέκα νέα ξενοδοχεία στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, μεταξύ των οποίων και το Robinson Club στην Κρήτη» προσθέτει ο κ. Έλερμπεργκ, ο οποίος έλαβε μέρος στο Πολυσυνέδριο Capital+Vision.

«Δεν είμαστε απλώς εταίροι της Ελλάδας, είμαστε φίλοι. Οι σχέσεις φιλίας Ελλήνων και Γερμανών είναι βαθιές και παλιές. Ανάγονται ήδη στην δεκαετία του ‘60. Φέρνουμε στην Ελλάδα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες» επισημαίνει. Εκείνο όμως που τον «χαροποιεί ιδιαίτερα είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και η υποστήριξη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον περιφερειάρχη» του καινοτόμου προγράμματος «διασύνδεσης του τουρισμού με την τοπική οικονομία στην Κρήτη» και το οποίο «υλοποιείται για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο στην Ελλάδα».

Ο κ. Έλερμπεργκ χαρακτηρίζει πολύ σημαντικές τις «αποφάσεις της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υποδομών, διότι θα επιδράσουν θετικά και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου», ενώ εκτιμά πως σε θέματα βελτίωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος «υπάρχει πρόοδος, υπάρχει και η βούληση. Η κυβέρνηση και το υπουργείο εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Υπάρχει ένας πολύ εποικοδομητικός και ανοικτός διάλογος μαζί τους».

Τέλος, για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού αναφέρει πως «ο ελληνικός πολιτισμός θα συνεχίσει να υπάρχει, ο ήλιος επίσης, οι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να είναι φιλόξενοι. Όλα αυτά είναι βασικές προϋποθέσεις για τον τουρισμό», ενώ τονίζει ότι επειδή «οι εθνικιστικές τάσεις αυξάνονται» και «ο τουρισμός χτίζει γέφυρες, ανοίγει τους ορίζοντες και τη σκέψη μας, η Ελλάδα, η οποία ήταν και είναι μια φιλόξενη και ανοικτή χώρα, προσφέρεται γι’ αυτό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider