Conde Nast Traveler: Τρία ελληνικά νησιά στα 30 καλύτερα του κόσμου (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Conde Nast Traveler: Τρία ελληνικά νησιά στα 30 καλύτερα του κόσμου (pics)

Οι διακρίσεις για τη Μύκονο, την Κρήτη και τη Σαντορίνη είναι συνεχείς καθώς πρόκειται για νησιά γνωστά σε όλο τον κόσμο και βρίσκονται μεταξύ των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών σε όλο τον κόσμο.

Τα τρία αυτά ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού Conde Nast traveller για τα πιο όμορφα νησιά στον κόσμο για το 2017.

Συγκεκριμένα, η Μύκονος κατέκτησε την 5η θέση στην ψηφοφορία του κοινού, η Κρήτη την 13η και η Σαντορίνη την 25η.

Τα σχόλια των συντακτών του Conde Nast και για τα τρία ελληνικά νησιά περιλαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές για τους επισκέπτες.

Για την Μύκονο:

«Λέγεται ότι εδώ ο Ηρακλής σκότωσε τους Γίγαντες. Η Μύκονος είναι γεμάτη μυθολογική ιστορία. Το νησί αποτελεί επίσης στάση για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ τα πάρτι που διεξάγονται εκεί θα εντυπωσίαζαν ακόμη και τον Διόνυσο.

Συμβουλή: Αποφύγετε να την επισκεφθείτε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οπότε και συρρέουν μεγάλα πλήθη τουριστών για να πάρετε μια καλύτερη αίσθηση της τοπικής ζωής. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη μικρή Βενετία, μια γειτονιά στην πόλη της Μυκόνου, γεμάτη ταβερνάκια».

Για την Κρήτη:

«Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, η Κρήτη, είναι μοναδική για τον πολιτισμό της, τα όμορφα τοπία της, την κουζίνα και τη μυθολογική ιστορία. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα μινωικά ανάκτορα στην Κνωσό.

Συμβουλή: Αποφύγετε τον ανηφορικό δρόμο ή την τρίωρη πεζοπορία για να ένα από τα πιο όμορφα και πιο φωτογραφημένα σημεία της Κρήτης, τον Μπάλο. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη με πλοίο από το λιμάνι του Κισσάμου».

Για τη Σαντορίνη:

«Η Σαντορίνη είναι ένα ηφαιστειακό νησί με απότομα βράχια, αρχαία μνημεία και ειδυλλιακά χωριά που λέγεται ότι αποτέλεσαν την έμπνευση για την Ατλαντίδα του Πλάτωνα.

Συμβουλή: Θαυμάστε το ηλιοβασίλεμα από την Οία, ένα χωριό στη νοτιοδυτική ακτή, όπου δεσπόζουν ασβεστωμένες κατοικίες χτισμένες πάνω στα βράχια».

Η πρώτη τριάδα της λίστας αποτελείται από νησιά των Φιλιππίνων, τα Bocaray, Cebu & Visayan Islands και Palawan.

Η πρώτη δεκάδα της λίστας:

1. Boracay, Φιλιππίνες

2. Cebu και Visayan Islands, Φιλιππίνες

3. Palawan, Φιλιππίνες

4. Μαγιόρκα, Ισπανία

5. Μύκονος, Ελλάδα

6. Bermuda

7. St. Barts

8. Turks and Caicos

9. Bali, Ινδονησία

10. Cayman Islands

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider