Οκτώ νέα δρομολόγια χαμηλού κόστους από Αθήνα ξεκινά η Wizz Air

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οκτώ νέα δρομολόγια χαμηλού κόστους από Αθήνα ξεκινά η Wizz Air

Την έναρξη των πτήσεών της από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με 8 νέα δρομολόγια το 2018 ανακοίνωσε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Wizz Air σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χθες στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα δρομολόγια θα συνδέουν την Αθήνα με την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία,τη Ρουμανία, τη Γεωργία, τη Λιθουανία, τη Δημοκρατία της Μολδαβίας και την Πολωνία. Όπως αναφέρει η εταιρεία οι επερχόμενες συνδέσεις τηςWIZZ θα δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες ταξιδιώτες, να ανακαλύψουν όμορφες πόλεις και περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με τιμές που ξεκινούν από 9,99 ευρώ στο wizzair.com.

H Αθήνα, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ευρώπη, διάσημη ως δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός αλλά και κόμβος για επαγγελματικά ταξίδια, γίνεται ο 144ος προορισμός που συνδέεται με το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο χαμηλού κόστους της WIZZ, το οποίο προσφέρει οικονομικά προσιτές πτήσεις σε 43 χώρες στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην ελληνική αγορά, η WIZZ προσφέρει πτήσεις χαμηλού κόστους σε έξι ελληνικά αεροδρόμια, εντός του διαρκώς αναπτυσσόμενου δικτύου της εταιρείας, με συνολικά 16 χαμηλού κόστους πτήσεις σε 7 χώρες. Με τον τρόπο αυτό συνθέτει ένα εκτενές δίκτυο προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ταξιδιώτη, το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τόσο τον εισερχόμενο όσο και τον εξερχόμενο τουρισμό και θα βελτιώσει επίσης τους επαγγελματικούς δεσμούς μεταξύ των συγκεκριμένων χωρών.

Καθημερινή θα είναι η εξυπηρέτηση για τη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και τη Σόφια ενώ οι νέες πτήσεις προς Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία) Κουτάισι (Γεωργία), Κισινάου (Δημοκρατία της Μολδαβίας) και Κατοβίτσε (Πολωνία), θα έχουν δύο εβδομαδιαίες ανταποκρίσεις. Τέλος το Βίλνιους (Λιθουανία) θα εξυπηρετείται 3 φορές την εβδομάδα.

Αξίζει να υπεθυμίσουμε ότι κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2017, η κίνηση της WIZZ προς και από την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 45%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, μεταφέροντας συνολικά 87.000 επιβατών. Από την πρώτη πτήση στην Ελλάδα το 2004, περισσότεροι από 557.000 επιβάτες έχουν ταξιδέψει με την Wizz Air επωφελούμενοι από τις χαμηλές τιμές της WIZZ.

Οι επιβάτες της Wizz Air μπορούν εύκολα να κάνουν κράτηση στο wizzair.com ή μέσω του app για κινητά, το οποίο, όπως σημειώνει η εταιρεία, έχει σχεδιασθεί για χρήστες που αγαπούν την τεχνολογία, βρίσκονται συνέχεια σε κίνηση και ζητούν την πιο γρήγορη πρόσβαση.

Επιθυμώντας πάντα να προσαρμόζει τις υπηρεσίες της στις ανάγκες των πελατών της, η WIZZ προσφέρει διαφορετικά προσαρμοσμένες τιμές στις ανάγκες κάθε επιβάτη, τα “WIZZ Go” και “WIZZ Plus”, που εξασφαλίζουν εκπτωτικά τιμολογιακά πακέτα για επιπλέον υπηρεσίες και οφέλη για τους επιβάτες που θέλουν να απολαμβάνουν μεγάλη ευελιξία και τη μεγαλύτερη άνεση καθόλο το ταξίδι: από τη στιγμή της online κράτησης, έως την άφιξη στον προορισμό επιλογής.

Σε μια προσπαθεια να βελτιώσει το ταξίδι των επιβατών η εταιρεία εισήγαγε καινοτόμες υπηρεσίες, όπως το Fare Lock, για την διασφάλιση της καλύτερης δυνατής τιμής και το Flexible Travel Partner, ειδικά σχεδιασμένο για πελάτες που επιθυμούν να κάνουν κράτηση της πτήσης τους εξασφαλίζοντας τιμές χαμηλού κόστους αρκετά νωρίς, ενώ ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποιοι θα είναι οι συνταξιδιώτες τους.

«Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι η Αθήνα έχει υπάρξει ένας από τους προορισμούς με τη μεγαλύτερη ζήτηση για εμάς εδώ και χρόνια. Οι νέες πτήσεις και οι χαμηλές τιμές μας θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για τους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφθούν μερικές από τις πιο όμορφες πόλεις σε περιοχές στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, όπως επίσης θα τονώσουν ακόμα περισσότερο τον εισερχόμενο τουρισμό και τις επαγγελματικές συνδέσεις. Επιθυμούμε ιδιαίτερα να ξεκινήσουμε μια αποδοτική συνεργασία με το αεροδρόμιο της Αθήνας και δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στο μέλλον. Το αφοσιωμένο πλήρωμά μας, ανυπομονεί να καλωσορίσει όλους τους επιβάτες στις πτήσεις του νέου στόλου μας με ένα μεγάλο WIZZ χαμόγελο!» ανέφερε ο κ. Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Chief Commercial Officer της Wizz Air κατά την συνέντευξη τύπου της εταιρείας.

Από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε πως είναι «ιδιαίτερα χαρούμενοι με την έναρξη πτήσεων της Wizz Air προς/από την Αθήνα και με το ξεκίνημα των 8 νέων προορισμών από τη θερινή περίοδο 2018! Πρόκειται όντως για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Με την επιβατική κίνηση και τις τουριστικές αφίξεις να συνεχίζουν τη θετική πορεία τους το 2017, καθώς και με θετικές τις προοπτικές για το 2018, θεωρούμε ότι πραγματικά αυτή είναι η ιδανική στιγμή για την εταιρεία να επενδύσει στην αγορά της Αθήνας. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο αεροπορικό συνεργάτη μας και
παραμένουμε απόλυτα αφοσιωμένοι στο να συνδράμουμε την εταιρεία με στόχο μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία στο αεροδρόμιό μας!»

Σχετικά με τη Wizz Air

Η Wizz Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Κεντρική και στην Ανατολική Ευρώπη, επιχειρεί με ένα στόλο από 86 Airbus A320 και Airbus A321, και προσφέρει περισσότερα από 550 δρομολόγια από 28 βάσεις, συνδέοντας 144 προορισμούς σε 43 χώρες. Η ομάδα των 3.300 επαγγελματιών του αεροπορικού κλάδου της Wizz παραδίδει ανώτερης ποιότητας υπηρεσίες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές εισιτηρίων, αναδεικνύοντας τη Wizz Air στην προτιμώμενη επιλογή 23,8 εκατομμυρίων επιβατών στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2017.

H εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου London Stock Exchange με τον κωδικό WIZZ και περιλαμβάνεται στα FTSE 250 και FTSE All-Share Indices. Η Wizz Air είναι καταχωρημένη στην IATA, και στον IOSA, το σημαντικότερο παγκοσμίως δείκτη αναγνώρισης αεροπορικής ασφάλειας.

Πρόσφατα μάλιστα ανακηρύχθηκε «2016 Value Airline of the Year» από το Air Transport World, ένα από τα σημαντικότερα περιοδικά στον αεροπορικό κλάδο, όπως επίσης και «2016 Low Cost Airline of the Year» από το Center for Aviation (CAPA), έναν κορυφαίο ανεξάρτητο πάροχο ενημέρωσης και ανάλυσης της αεροπορικής αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.