Απευθείας πτήση Αθήνα-Πεκίνο εγκαινιάζει η Air China

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απευθείας πτήση Αθήνα-Πεκίνο εγκαινιάζει η Air China

Την απευθείας σύνδεση Αθήνας - Πεκίνου θα εγκαινιάσει από Σεπτέμβριο η Air China. Το πρώτο αεροσκάφος της Air China, ένα Airbus A330-200 θα κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση αυτή την Τετάρτη και από τον Σεπτέμβριο η πτήση θα μπει σε τακτική βάση κάθε Τετάρτη και Σάββατο με την πρώτη εμπορική πτήση να έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως η νέα αεροπορική σύνδεση αποτελεί μια ακόμα σημαντική επιτυχία της διοίκησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μετά την επιτυχημένη επανένωση της ελληνικής πρωτεύουσας με την Νέα Υόρκη με την Emirates, και την σύνδεση της Αθήνας με την Σιγκαπούρη με την έλευση της Scoot.

Να υπενθυμίσουμε ότι προτού ξεσπάσει η ελληνική κρίση, συγκεκριμένα μια χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η κινεζική αεροπορική εταιρεία είχε ανοίξει γραφεία στην Αθήνα και πετούσε ανάμεσα στις δύο πρωτεύουσες με ενδιάμεσο σταθμό το Μόναχο με αφορμή και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διοργανώνονταν στο Πεκίνο.

Ώθηση στην απόφασή της να επαναφέρει την σύνδεση φαίνεται πως έδωσε και ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός κινέζων τουριστών στη χώρα μας καθώς και οι αυξημένες ανάγκες των επιχειρηματιών της Κίνας για απευθείας σύνδεση με την Ελλάδα.

H έναρξη της σύνδεσης μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου με τα φτερά της Air China συμπίπτει με την ανακήρυξη της Κίνας ως τιμώμενη χώρα φέτος από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider