«Ψύχραιμοι» οι τουρίστες στην Κω

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ψύχραιμοι» οι τουρίστες στην Κω

Την ψυχραιμία τους φαίνεται πως διατηρούν τόσο οι τουρίστες που βρίσκονται ήδη στην Κω όσο και οι τουρίστες που έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους στο νησί των Δωδεκανήσων.

Όπως αναφέρουν στο insider.gr τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού, προς το παρόν δεν έχουν γίνει ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά ούτε έχουν σπεύσει να εγκαταλείψουν το νησί οι τουρίστες που βρίσκονται ήδη εκεί.


Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, αφού το λιμάνι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσδέσουν προς το παρόν πλοία σε αυτό.

Σύμφωνα με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες, βέβαια, η λειτουργία του λιμανιού μπορεί να αποκατασταθεί μερικώς σε σύντομο διάστημα.

Επιπλέον, τονίζουν, ότι το νησί διαθέτει και άλλα, μικρότερα λιμάνια, γεγονός που θα διευκολύνει σημαντικά τις αφίξεις και αναχωρήσεις των τουριστών.

Οι μεγάλες ζημιές, αναφέρουν, έχουν σημειωθεί στην Παλιά Πόλη ή σε απομακρυσμένους οικισμούς και χωριά, όπου υπήρχαν παλιά κτήρια που δεν πληρούσαν τις σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές.

Σπίρτζης: Το νησί δεν έχει υποστεί βλάβες

«Το νησί δεν έχει υποστεί βλάβες. Τα κτίρια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν έχουμε βλάβες σε υποδομές», σημείωσε ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ανέφερε ότι ήδη έχει μεταβεί στην Κω κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και μηχανικοί και άλλα δύο κλιμάκια προκειμένου να συνδράμουν τους μηχανικούς του δήμου.

«Με το που φτάσαμε έγιναν έλεγχοι στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου που έχει ανοίξει. Το μόνο πρόβλημα που διαπιστώθηκε είναι στο λιμάνι», προσέθεσε και γνωστοποίησε ότι είναι καθ΄ οδόν ο διευθυντής των Υποδομών του Υπουργείο με καθηγητές του ΕΜΠ και μελετητές προκειμένου να βρουν τη βέλτιστη λύση για να αποκατασταθεί το λιμάνι ώστε να χρησιμοποιηθεί, ενώ στο νησί βρίσκεται ήδη οι γγ Λιμένων και Πολιτισμού.

Επίσης είπε ότι υπάρχει πρόβλημα σε δύο εκκλησίες και στο τέμενος, ενώ έχει αποκλειστεί το μεσαιωνικό τείχος.

Ανέφερε ακόμη ότι έχουν μοιραστεί τα απαραίτητα έντυπα και έχει μπει τηλεφωνική γραμμή, ενώ το απόγευμα όταν θα έχουν φτάσει όλα τα κλιμάκια θα γίνει μια μεγάλη συντονιστική συνάντηση προκειμένου να βγουν τα κλιμάκια των μηχανικών ώστε να αρχίσουν τους ελέγχους στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα δικαστήρια.

«Το νησί και οι υποδομές άντεξαν. Θα είναι καλό οι συμπολίτες μας να μην υφησυχάσουν για τα επόμενα δυο 24ωρα. Το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά», τόνισε καταλήγοντας ο υπουργός Υποδομών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider