Τα πέντε κορυφαία resort της Ελλάδας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα πέντε κορυφαία resort της Ελλάδας

Ψήφο εμπιστοσύνης στη Σαντορίνη έδωσαν φέτος οι αναγνώστες του travel + Leisure αφού το επέλεξαν το νησί ως το καλύτερο της Ευρώπης για το 2017 ενώ κατέταξαν και πολλά από τα καταλύματά του ως τα καλύτερα της Ελλάδα και του κόσμου.

Το νεοϋορκέζικο περιοδικό δημοσιεύει κάθε χρόνο την έρευνα με τα καλύτερα καταλύματα του κόσμου, βασισμένη στις προτιμήσεις των αναγνωστών του. Πλήρης ιδιωτικότητα, εξαιρετικό design, chic χώροι εξαιρετική εξυπηρέτηση και απρόσκοπτη θέα που κόβει την ανάσα είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία να ξεχωρίζουν.

Ειδικότερα, τα ξενοδοχεία αξιολογούνται με βάσει τις παροχές τους, την τοποθεσία τους, τις υπηρεσίες τους, το φαγητό τους. Οι ιδιοκτησίες που βαθμολογούνται ως καλύτερες στην κατηγορία City ή Resort βασίζονται στην τοποθεσία τους και στις παροχές τους.

Εκτιμώντας τα παραπάνω οι τουρίστες επέλεξαν πέντε πολυτελή ξενοδοχεία –τρία στη Σαντορίνη και δύο στην Κρήτη– που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στις προτιμήσεις του κοινού ως τα καλύτερα της Ελλάδας λόγων των high end υπηρεσιών τους, ενώ ένα εξ αυτών βρέθηκε και στα εκατό καλύτερα ξενοδοχεία όλου του κόσμου.

5. Mystique, a Luxury Collection Hotel, Santorini

Με βαθμολογία 91.92 στα 100 το Mystique, μέλος της αλυσίδας ξενοδοχείων The Luxury Collection by Starwood, σίγουρα κερδίζει τον επισκέπτη με την τοποθεσία του: «σκαρφαλωμένο» στους απόκρημνους βράχους της Οίας και με μοναδική θέα στην Καλντέρα και τα νερά του Αιγαίου Πελάτους, το boutique ξενοδοχείο Μystique, a Luxury Collection Hotel ξεχωρίζει επίσης για την κομψότητα των χώρων του - διακοσμημένοι από τον φημισμένο διακοσμητής εσωτερικών χώρων Frank Lefebvre, ο οποίος έπλεξε με αρμονία τον άγριο φυσικό περίγυρο και την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική – τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του, τα ευρύχωρα δωμάτιά του, την υπέροχη θέα στη θάλασσα και στο ηφαίστειο. Στις παροχές του ξεχωρίζει το εστιατόριο Charisma Restaurant, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην πισίνα υπερχείλισης, με φόντο το μοναδικό ηφαιστειακό τοπίο , το Secret Wine Cave για ένα δείπνο υπό το φως των κεριών, καθώς και το πλήρως εξοπλισμένο fitness center.

4. Elounda Beach Hotel & Villas, Κρήτη

Πράγματι το συγκεκριμένο κατάλυμα δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού συγκταλέγεται στα πιο ξακουστά της Κρήτης ίσως και ολόκληρης της Ελλάδας. Η προνομιακή του τοποθεσία είναι σίγουρα ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του : πολυτελή δωμάτια, βίλες και σουίτες δίπλα στη θάλασσα χωρισμένα σε επτά διαφορετικά clubs, που ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες σας με τις ανέσεις και τις παροχές τους.

3. Canaves Oia, Σαντορίνη

Το γοητευτικό ξενοδοχειακό συγκρότημα χτισμένο σε διαφορετικά είναι, μέλος της αλυσίδας Small Luxury Hotels of the World. Τα 36 δωμάτια και οι υπόσκαφες σουίτες του παρέχουν πολυτελή διαμονή και διακρίνονται τόσο για το ιδιαίτερο design και την εκλεπτυσμένη διακόσμηση, με έργα τέχνης και συλλεκτικά αντικείμενα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η θέα του αλλά και οι γεύσεις που σερβίρει στο a la carte εστιατόριo Petra, ο διάσημος σεφ Ανδρέας Ευαγγελάτος. Πέρα από τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα εξαιρετικές στιγμές χαλάρωσης θα σας προσφέρει και το κέντρο ευεξίας του ξενοδοχείου με τις ολιστικές του θεραπείες να προσαρμόζονται σε κάθε ανάγκη και γούστο.

2. Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa, Κρήτη

Τα πέντε αστέρια του Blue Palace, a Luxury Collection Resort & Spa μέλος της διεθνούς αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Starwood Hotels, υπόσχονται στους επισκέπτες πολυτελή διαμονή στην Κρήτη. Stylish σουίτες και άνετα bungalows με ιδιωτική πισίνα και εκπληκτική θέα στο νησάκι της Σπιναλόγκας συγκαταλέγονται στο δυναμικό του και οι υπηρεσίες του ξεχωρίζουν για τις υψηλές προδιαγραφές τους

Πληθώρα προτάσεων σε εστιατόρια και bars υπόσχονται να σας δώσουν μια γεύση από την παραδοσιακή κρητική κουζίνα ενώ στιγμές χαλάρωσης υπόσχεται το Elounda Spa & Thalassotherapy με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, σάουνες και υδρομασάζ, τούρκικα χαμάμ, γυναστήριο και σαλόνι ομορφιάς. Το συγκεκριμένο κατάλυμα αποδεικνύεται ιδανικό και για τους λάτρεις των σπορ αφού προσφέρει μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων όπως κέντρο θαλάσσιων σπορ, 2 γήπεδα τένις κ.α.

1. Katikies Hotel, Σαντορίνη

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων αλλά και στην θέση 98 στη λίστα με τα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου βρίσκεται το πολυτελές Katikies Hotel της Σαντορίνης, μέλος των The Leading Hotels of the World.

Tο Katikies Hotel αποτελεί την επιτομή της κομψής διαμονής στην Οία της Σαντορίνης και χαρακτηρίζεται από τη ρομαντική του ατμόσφαιρα, την αίσθηση της ιδιωτικότητας και τη μοναδική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον, με απαράμιλλες υπηρεσίες και παροχές, προσκαλεί τον επισκέπτη του να ζήσει μία μοναδική εμπειρία.

Η μαγευτική θέα, οι σμιλεμένες στους βράχους της Οίας κατοικίες και οι ροζ μπουκαμβίλιες με φόντο το απόλυτο λευκό των Κυκλάδων, συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό του KatikiesHotel που κρέμεται, λες, στο χείλος της εκθαμβωτικής Καλντέρας.

Πουπουλένια παπλώματα, διακριτική διακόσμηση, και το αιγαιοπελαγίτικο φυσικό φως που πρωταγωνιστεί υπόσχονται στον επισκέπτη τις πιο όμορφες ημέρες και νύχτες του.

Οι σουίτες του Katikies Hotel διαθέτουν άνετες ιδιωτικές βεράντες με θέα στο μοναδικό τοπίο της Καλντέρας, στο βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου και στα ηφαιστειογενή νησιά. Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό και συνδυάζει την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με το design αιχμής, προσδίδοντας στο χώρο διαχρονικότητα και ρομαντισμό. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του ξενοδοχείου είναι οι τρεις πισίνες υπερχείλισης, οι οποίες σας δίνουν την αίσθηση ότι αιωρείστε πάνω από τα βράχια της καλντέρας, καθώς κολυμπάτε ενώ το spa του θα σας προσφέρει στιγμές ατέλειωτης χαλάρωσης. Για το γεύμα σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ταξίδι στις γεύσεις της τοπικής και της διεθνούς κουζίνας στο Pool Restaurant Kirini ή να κλείσετε ένα από τα τέσσερα τραπέζια που βρίσκονται στην απομονωμένη βεράντα του prive Katikies Dinner Restaurant, όπου θα δοκιμάσετε τις εμπνεύσεις του σεφ σε ένα θεσπέσιο σκηνικό που θα σας μείνει αξέχαστο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider