Νέες αεροπορικές συνεργασίες στην Κ. Μακεδονία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες αεροπορικές συνεργασίες στην Κ. Μακεδονία

Με σκοπό να προωθήσει το εναλλακτικό τουριστικό της προϊόν σε «ώριμες» αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχωρά σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία «Aegean Airlines» για στοχευμένη προβολή της περιοχής, που θα οδηγήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού Κ. Μακεδονίας Αλέξανδρο Θάνο, πρόκειται για μια δράση που θα προβάλει τους λόγους για τους οποίους μπορεί να επισκεφτεί κάποιος την περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου και όχι μόνο το καλοκαίρι για το «ήλιος-θάλασσα».

«Επιλέξαμε να προσεγγίσουμε κατ' αρχάς τη Γερμανία, καθώς συνδέεται με έξι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και είναι η πρώτη εθνικότητα σε αφίξεις» τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Θάνος.

Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου, το 2016 πραγματοποιήθηκαν πάνω από 600.000 αφίξεις, με αύξηση 11,03% σε σχέση με το 2015.

«Όπως ενέκρινε χθες η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον εθνικό μας αερομεταφορέα σχεδιάζουμε μια διαδικτυακή καμπάνια, μέσω του δικτύου της Aegean Airlines, η οποία θα περιλαμβάνει προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας στην κεντρική σελίδα της εταιρίας, ειδική προώθηση στη γερμανική έκδοσή της, προβολή στο destination page της σελίδας, προβολή μέσω του Aegean Newsletter και μέσω των κοινωνικών δικτύων της εταιρίας (Facebook και Youtube), ενώ στη συμφωνία προβλέπεται και περαιτέρω προώθηση μέσα από τις οθόνες των αεροσκαφών και των lounge της εταιρίας» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Αύξηση των τουριστών από Μ. Βρετανία

Αισιόδοξος για την αύξηση του αριθμού των τουριστών από τη Μ. Βρετανία εμφανίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κ. Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, καθώς, όπως είπε, λόγω συντονισμένων ενεργειών φάνηκαν ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. Η συμφωνία που υπογράψαμε σε συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό Χαλκιδικής, με την τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας Jet2com και τον ταξιδιωτικό οργανισμό Jet2Holidays, για απευθείας πτήσεις από τέσσερα αεροδρόμια της Βρετανίας προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, οι οποίες ξεκίνησαν στις 20 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017 φαίνεται πως έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών από τη Μ. Βρετανία σημείωσε ο κ. Θάνος, εκτιμώντας πως η κίνηση θα είναι ακόμη καλύτερη το 2018.

Οι πτήσεις εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση από τα αεροδρόμια East Midlands, Εδιμβούργου και Leeds, και δύο φορές την εβδομάδα από το Μάντσεστερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider