Έξι «κρυφές» παραλίες σε όλο τον κόσμο (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξι «κρυφές» παραλίες σε όλο τον κόσμο (pics)

Πολλοί Νεοϋορκέζοι συνηθίζουν να λένε για τις παραλίες σε hot προορισμούς όπως το Σεν Μπαρτς και η Μύκονος ότι «δεν έχει νόημα να φύγεις από τη Νέα Υόρκη αν είναι να σε περιτριγυρίζουν Νεοϋορκέζοι». Μείνετε μακριά από ανθρώπους που σκέφτονται έτσι, αλλά σκεφτείτε την προειδοποίησή τους – αν θέλετε μια παραλία για να ξεφύγετε από τον πολύ κόσμο, θα πρέπει να προσπαθήσετε λίγο παραπάνω.

Το Bloomberg προτείνει στους αναγνώστες του τους έξι ακόλουθους προορισμούς και τους υπόσχεται ότι δεν θα βρουν κανέναν γνωστό σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων. Παραλίες βγαλμένες από καρτ ποστάλ, γεμάτες «κρυμμένους» κολπίσκους, κοντά σε μέρη που ήδη γνωρίζουν. Όμως προειδοποιεί ότι δεν θα μείνουν για πολύ ακόμη μυστικές.

Πήγατε στη Μύκονο, δοκιμάστε τη Ζάκυνθο

Αν βαρεθήκατε την πολυκοσμία της Μυκόνου, δοκιμάστε αυτό το νησί του Ιονίου, έναν παράδεισο γεμάτο με μαγικές παραλίες που κρύβονται πίσω από τεράστιους βράχους. Μία από αυτές είναι και το Ναυάγιο, στο οποίο υπάρχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα – ή από τον αέρα με ελικόπτερο. Υπάρχουν πλοιάρια που φέρνουν κόσμο για κολύμπι, αλλά η ιδανικότερη λύση είναι η ενοικίαση σκάφους. Είναι, άλλωστε ο οικονομικότερος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς τα ειδυλλιακά και ανεξερεύνητα Επτάνησα, γεμάτα εξωτικές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος – από το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο μέχρι την Πλατιά Άμμο στην Κεφαλλονιά, το Γιδάκι στην Ιθάκη, την Άσπρη Άμμο στους Οθωνούς της Κέρκυρας. Η vyra.com θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε κάθε γωνιά των Επτανήσων και όχι μόνο – εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προσφορές της κι εδώ για προσφορές της τελευταίας στιγμής, μέχρι τον Ιούνιο. Για όσους πραγματοποιήσουν κράτηση εξ' ολοκλήρου online από την πλατφόρμα της vyra.com υπάρχει επιπλέον έκπτωση 5%.

Πήγατε στο Σεν Μπαρτς, δοκιμάστε τον Άγιο Ευστάθιο

Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε πολλά μέρη, αλλά δεν μπήκαν όλα στον παγκόσμιο χάρτη. Ο Άγιος Ευστάθιος, για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο ανεξερεύνητα νησιά στη γεμάτη από πολυτελή resort Καραϊβική, το οποίο ο διάσημος εξερευνητής κατέγραψε για πρώτη φορά το 1493. Λίγα έχουν ειπωθεί γι' αυτό από τότε. Η μοναδική του πόλη, Οράνιεστατ, είναι γνωστή ως «η μικρότερη πρωτεύουσα στον κόσμο» και ο συνολικός πληθυσμός του νησιού είναι μόλις 3.183 άνθρωποι.

Πήγατε στην Πούντα ντελ Έστε της Ουρουγουάης, δοκιμάστε τη Μάνκορα του Περού

Πρόκειται για μια παραλία πολύ δημοφιλή στους ντόπιους, που ελάχιστοι ξένοι έχουν ανακαλύψει. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι τουρίστες στο Περού κατευθύνονται προς την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας και όχι προς την ακτή – αυτοί χάνουν. H παραλιακή πόλη της Μάνκορα είναι κοντά στα σύνορα με το Εκουαδόρ, τέσσερις ώρες (!) με το αεροπλάνο από την πρωτεύουσα, Λίμα.

Πήγατε στις Μαλδίβες, δοκιμάστε τα νησιά Ανταμάν στην Ινδία

Δεν θα δείτε κανέναν άλλο στις παραλίες των νησιών Ανταμάν στην Ινδία, εκτός ίσως από κανέναν ελέφαντα. Αυτό είναι από μόνο του λόγος για να τα επισκεφθείτε. Άλλοι λόγοι; Ένας από τους ομορφότερους βυθούς στον κόσμο και η εύκολη πρόσβαση από την Καλκούτα. Ένας παράδεισος φυσικής ομορφιάς, πιο ήσυχος και χαλαρός από τις Μαλδίβες και τον Μαυρίκιο.

Πήγατε στην Ιμπίθα, δοκιμάστε τις ακτές τις Πορτογαλίας

Ο τουρισμός στην Πορτογαλία εκτοξεύθηκε πέρυσι, αλλά οι περισσότεροι ταξίδεψαν έως εκεί για τη ρομαντική ατμόσφαιρα των πόλεων και τα εκπληκτικά κρασιά των πεδιάδων της – οι άγριες παραλίες της ξέφυγαν από τους τουρίστες. Μπορεί στην Ισπανία να μην έχει απομείνει ανεξερεύνητη παραλία, αλλά πολλά σημεία στην ακτογραμμή της Πορτογαλίας παραμένουν άγρια, πανέμορφα και... άδεια. Όπως η παραλία Odeceixe (προφέρεται... Άντσες), στο σημείο που ο ποταμός Ceixe συναντά τον Ατλαντικό.

Πήγατε στη Ζανζιβάρη, δοκιμάστε το νησί Λικόμα στο Μαλάουι

Το νησί Λικόμα στην τεράστια Λίμνη Μαλάουι είναι γεμάτο από ψαροχώρια και απίθανες παραλίες. Θα ταξιδέψετε πολύ για να φτάσετε: πτήση για Γιοχάνεσμπουργκ, από εκεί για τη Λιλόνγκουε, πρωτεύουσα του Μαλάουι, και από εκεί με μικρό αεροσκάφος για το νησί Λικόμα. Αλλά αξίζει τον κόπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider