Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για την Forthnet

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για την Forthnet
Vodafone και Wind κατέθεσαν από κοινού ενώ δεσμευτική προσφορά κατέθεσε και ο όμιλος του Antenna

Από κοινού προσφορά για την εξαγορά του 32,4% των μετοχών της Forthnet κατέθεσαν Vodafone και Wind βάζοντας προσωρινό τέλος στο σήριαλ της υποβολής δεσμευτικών προσφορών, η τελευταία πράξη του οποίου παίχτηκε την προηγούμενη Παρασκευή με μια ακόμα παράταση μιας εβδομάδας. Αμφίβολο παραμένει ωστόσο το αν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά και ο όμιλος Antenna ο οποίος έχει εκδηλώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του.

Στελέχη της Forthnet δηλώνουν άγνοια επί της διαδικασίας ωστόσο υπογραμμίζουν πως αν υπάρξει μόνο μια προσφορά δεν θα μπορέσει να γίνει δεκτή από τις Ρυθμιστικές Αρχές οπότε ή θα δοθεί νέα παράταση ή θα επανεκινηθεί η διαδικασία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαδικασία ξεκίνησε πέρυσι τον Νοέμβριο για την πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha και Εθνική) με σύμβουλο τη NomuraInternational ωστόσο έχει ήδη καθυστερήσει αισθητά. Μάλιστα στελέχη της αγοράς εκφράζουν αμφιβολίες για το αν η σημερινή κατάθεση δεσμευτικών προσφορών θα αποτελέσει την τελευταία πράξη του δράματος αφού η πώληση της Forthnet αποτελεί δύσκολη υπόθεση εξαιτίας του σημαντικού τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας (κοντά στα 250 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο ενδιαφερόμενοι έχουν ζητήσει μεγάλο «κούρεμα» των τραπεζικών υποχρεώσεων της προς πώλησης εταιρείας, κάτι που προϋποθέτει γενναίες αποφάσεις από πλευράς των τραπεζών.

Από πλευράς του ο όμιλος του Antenna επιθυμεί να ενισχύσει την δραστηριότητά του στην τηλεόραση ενώ Vodafone - Wind προσβλέπουν στην αύξηση της συνδρομητικής τους βάσης μέσω της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας (672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 556 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 396 χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής) δεδομένου ότι και οι δύο λάνσαραν πρόσφατα δικές τους τηλεοπτικές πλατφόρμε. Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο η Vodafone όσο και η Wind διατηρούν εμπορική συμφωνία με τη Forthnet για τμήμα του αθλητικού της περιεχομένου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider