«Χρυσές δουλειές» για το οnline dating τα επόμενα χρόνια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χρυσές δουλειές» για το οnline dating τα επόμενα χρόνια
To online dating θα μπορούσε να αξίζει 12 δισ. δολάρια μέχρι το 2020, κυρίως χάρη στο Tinder. 

Ως τον πιο «καυτό» κλάδο των επόμενων χρόνων χαρακτηρίζει η Wall Street το online dating, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να υπολογίζουν πως η αγορά των διαδικτυακών γνωριμιών θα φτάσει τα 12 δισ. δολάρια έως το 2020.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συνεχώς αυξανόμενη προθυμία των ανθρώπων να δοκιμάσουν το online dating, ανέφερε ο Μαρκ Κέλλεϊ, αναλυτής της Nomura Instinet, σε πρόσφατο σημείωμα προς τους πελάτες του.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Nomura για την Match Group – την εταιρεία πίσω από τα Tinder, OKCupid, Hinge, Match.com και πλήθος άλλων ιστοσελίδων του είδους– επισημαίνεται ότι περίπου το ήμισυ των χρηστών του διαδικτύου είναι ελεύθεροι (singles) ενώ το 20% αυτών θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του οnline dating έως το 2020, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 310 εκατ. ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο εκτός της Κίνας».

Όπως επισημαίνει μάλιστα ο Κέλλεϊ, η Match θα παραμείνει ο ηγέτης του κλάδου στο άμεσο μέλλον αφού η ανάπτυξη του Tinder συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ενώ εξαιρετικά πάει και το Hinge και άλλες παρόμοιες εφαρμογές της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι το Hinge είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Match Group. Η Match εξαγόρασε το 51% των μετοχών της εφαρμογής τον Ιούνιο με στόχο να προβεί σε ολική εξαγορά μέχρι το τέλος το επόμενου έτους. Η εν λόγω κίνηση αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα και την στρατηγική της Match: να εξαγοράζει δηλαδή τους ανταγωνιστές της πριν καταφέρουν να μεγαλώσουν τόσο ώστε να πάρουν μερίδιο αγοράς από τις λοιπές πλατφόρμες διαδικτυακών ραντεβού της εταιρείας, σύμφωνα πάντα με τον Κέλλεϊ .

«Όσον αφορά τους ανταγωνιστές, αναμένουμε ότι η Match θα συνεχίσει τις εξαγορές εταιρειών που κρίνει πως μπορεί να απειλήσουν το μέλλον των εμπορικών της προϊόντων. Αυτό είναι προφανές από την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Hinge, η οποία θεωρείται ως το επόμενο στάδιο του Tinder απευθύνεται δηλαδή σε όσους αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις».

Ακόμη και η Facebook, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ένα εργαλείο διαδικτυακών γνωριμιών δεν μοιάζει να ανησυχεί την Match παρά το μέγεθός της. Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι διεθνείς συνδρομητές της Match αποτελούν πλέον την πλειοψηφία των χρηστών της εφαρμογής, ενώ μέχρι το 2020 η Nomura υπολογίζει πως οι μισοί χρήστες της βάσης θα βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται το πώς οι συνδρομητές της Match και έσοδα της εταιρείας αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το 2020.

tinder-matchgroup

Το Tinder αποτελεί σίγουρα την πιο δημοφιλή εφαρμογή της Match και εισφέρει το μεγαλύτερο μερίδιο στα έσοδα της εταιρείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα του αναμένεται να φτάσουν τα 815 εκατ. δολάρια το 2018, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 104% σε ετήσια βάση. Μετά τις ανακοινώσεις της Nomura μάλιστα έδαφος κέρδισε και η μετοχή της Match καταγράφοντας άνοδο πάνω 5%. Στο σύνολο του έτους η μετοχή καταγράφει άνοδο της τάξης του 66%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider