9 εκατ. νέους συνδρομητές θα προσθέσει το Netflix μέχρι το τέλος του χρόνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
9 εκατ. νέους συνδρομητές θα προσθέσει το Netflix μέχρι το τέλος του χρόνου

Σε λιγότερο από μια δεκαετία το Netflix έχει καταφέρει να μετατραπεί από απλή υπηρεσία συνεχούς ροής βίντεο (streaming) με κάπως μέτριες επιλογές στην πιο σημαντική τηλεοπτική πλατφόρμα όλης της Αμερικής με έντονη πολιτιστική και κοινωνική επιρροή.

Στην τριμηνιαία αναφορά της Netflix προς τους μετόχους της, πέρα από την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου της εταιρείας ως είθισται υπήρχε και η συζήτηση για την πορεία της ευρύτερης βιομηχανίας.

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να πείσει τους επενδυτές για την αναπτυξιακή πορεία του μέσου η τριμηνιαία έκθεση περιλάμβανε κι ένα διάγραμμα με την οργανική ανάπτυξη των λογαριασμών του Instagram των νέων αστεριών του Netflix μετά την έναρξη νέων σειρών.

netflix charts

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η πλατφόρμα μας αποτελεί το βήμα για νέους κινηματογραφικούς αστέρες και πρωταγωνιστές όπως οι Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Τζέικομπ Ελόρντι, Νόα Σεντίνεο, Γκέιτεν Ματαράτζο και άλλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία σχετικά με το διάγραμμα x. «Όταν η υπηρεσία μας βοηθά τα νέα ταλέντα να αποκτήσουν αμέτρητους οπαδούς (έως και 10 εκατομμύρια followers στο Instagram), σημαίνει ότι μπορούμε να προσελκύσουμε τα καλύτερα ταλέντα στον κόσμο. Αυτή η εκρηκτική αύξηση της δημοτικότητας των καλλιτεχνών με τους οποίους συνεργαζόμαστε αποτελεί έναν πολύ καλό σημάδι ότι οι σειρές μας κάνουν θραύση σε όλο τον κόσμο».

Κάπως έτσι σειρές όπως το «stranger things» και ταινίες όπως To All The Boys I’ve Loved Before” δεν βοηθούν μόνο στην αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης αλλά δημιουργούν και πολιτισμό.

Σύμφωνα δε με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία το τελευταίο τρίμηνο κατέγραψε αύξηση συνδρομητών κατά επτά εκατομμύρια ενώ μέχρι το τέλος του έτους αναμένει οι νέες συνδρομές να αυξηθούν κατά 9 εκατ. –φτάνοντας δηλαδή τα 145 εκατ. παγκοσμίως.

Μετά δε από μια δύσκολη χρονιά όσον αφορά τα κέρδη της εταιρείας, οι μετοχές της Netflix αυξήθηκαν κατά 12% αφήνοντας πίσω τους το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης αυτής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider