Πώς θα δείτε αν ο λογαριασμός σας στο Facebook χακαρίστηκε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα δείτε αν ο λογαριασμός σας στο Facebook χακαρίστηκε

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την κακόβουλη επίθεση στους λογαριασμούς εκατομμυρίων χρηστών του Facebook προχώρησε η εταιρεία μετά από περίπου δύο εβδομάδες όπου δεν υπήρχε καμία σχετική πληροφορία πέρα από το ίδιο το γεγονός.

Όπως ανακοίνωσε ο κολοσσός της Σίλικον Βάλλεϊ οι χάκερς υπέκλεψαν τα πλήρη ονόματα των χρηστών καθώς και τις επαφές των λογαριασμών ενώ σε κάποιους λογαριασμούς κατάφεραν να διευσδύσουν ακόμα βαθύτερα και να υποκλέψουν πληροφορίες όπως διεύθυνση, ενδιαφέροντα, θρησκεία κλπ.

Μερικώς παρήγορο είναι το γεγονός ότι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο περιόρισε τον αριθμό των επιτηθέμενων στα 29 εκατ. από τα 50 εκατ που είχε αρχικά εκτιμήσει. Μάλιστα έδωσε και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις επιθέσεις. Όπως σημείωσε στα 15 εκατ λογαριασμών οι χάκερς υπέκλεψαν την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου και των τηλεφωνικό αριθμό των χρηστών ενώ στα υπόλοιπα 14 εκατ λογαριασμών οι κυβερνοεγκληματίες κατάφεραν να υποκλέψουν και πρόσθετες πληροφορίες του χρήστη όπως η τοποθεσία, η συσκευή που χρησιμοποιεί, οι σελίδες που ακολουθεί, το φύλο και η θρησκεία του.

Ωστόσο παρά την υποκλοπή των προσωπικών στοιχείων των χρηστών οι χάκερς δεν δημοσίευσαν τίποτα στα προφίλ ερήμην τους.

Όσοι ενδιαφέρεστε να διαπιστώσετε αν ο λογαριασμός σας ήταν μεταξύ των 29 εκατομμύριων που χακαρίστηκαν δεν έχετε παρά να μεταβείτε στο Facebook Help Center κι από εκεί θα ενημερωθείτε αν είστε μεταξύ των θυμάτων.

Για την περίπτωση τώρα που ο λογαριασμός σας περιλαμβάνεται σ' αυτούς που δέχτηκαν την κακόβουλη επίθεση δεν χρειάζεται να προβείτε σε κάποια πρόσθετη ενέργεια για την προστασία του. Σύμφωνα με το Facebook δεν υπήρξε οποιαδήποτε διαρροή κωδικών πρόσβασης από τη στιγμή που οι χάκερς είχαν πρόσβαση στα tokens για να μπουν σε κάθε λογαριασμό. Αμέσως δε μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση το Facebook διέγραψε τα tokens αυτά προχωρώντας στην έκδοση νέων, κάτι που οδήγησε στην αποσύνδεση όλων αυτών των λογαριασμών και στην ανάγκη των χρηστών να ξανασυνδεθούν.

Όπως και να έχει βέβαια και παρά τις διαβεβαιώσεις της Facebook κανείς δεν ξέρει πως πράγματι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνοεγκληματίες τα δεδομένα των χρηστών που υπέκλεψαν ούτε και τι άλλο θα προκύψει κατά την έρευνα γύρω από το χακάρισμα του Facebook, η οποία συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.