«Intelligent phone» το νέο κινητό της Huawei, Mate 20 Pro (pics)

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Intelligent phone» το νέο κινητό της Huawei, Mate 20 Pro (pics)
Το μεγάλο στοίχημα, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία ήδη από τον Σεπτέμβριο στην IFA του Βερολίνου δεν είναι πλέον το smartphone αλλά το intelligent phone. Τι σημαίνει intelligent phone και ποια αναμένεται να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του;

Ένα νέου τύπου κινητό τηλέφωνο, όχι απλά έξυπνο αλλά με νοημοσύνη, αναμένεται να μας παρουσιάσει η Huawei στην επίσημη παρουσίαση του Mate 20 Pro που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο.

Το μεγάλο στοίχημα, όπως είχε ανακοινώσει η εταιρεία στην τεχνολογική έκθεση IFA 2018, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο στο Βερολίνο, δεν είναι πλέον το smartphone αλλά το intelligent phone.

Αν τώρα αναρωτιέστε ποια η διαφορά ενός Intelligent phone από το γνωστό smartphone θα μπορούσαμε να την προσδιορίσουμε κάπως έτσι, το μέχρι χθες εργαλείο επικοινωνίας smartphone μετατρέπεται σε προσωπικό hub το οποίο μπορεί να διαχειρίζεται τεράστιες ποσότητες πληροφοριών, να αξιολογεί πραγματικές καταστάσεις και εν τέλει να μαθαίνει από τις συνήθειες του χρήστη και να παίρνει αποφάσεις για την διευκόλυνσή του καθώς και για την καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Όσο για το πώς θα επιτευχθούν τα παραπάνω η απάντηση ακούει στο όνομα Kirin 980, ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστής 7 νανομέτρων τον οποίο πρωτοείδαμε στην IFA.

Η διαφορά του με τους προηγούμενους του είδους είναι ότι συνδυάζει την κορυφαία απόδοση με την επάρκεια και την συνδεσιμότητα ενώ διαθέτει και διπλή μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων τεχνητής νοημοσύνης για ακόμη πιο «intelligent» εμπειρία χρήσης. Με τον νέο επεξεργαστή λοιπόν το Mate 20 Pro αναμένεται να έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις, ακόμα κι όταν χρησιμοποιείτε απαιτητικές εφαρμογές, όταν γίνεστε multitasking, όταν βλέπετε multimedia ή επεξεργάζεστε υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις.

Χάρη στη διπλή μονάδα NPU, ο Kirin 980 θα βάλει τα δυνατά του και στην διαχείριση των AI tasks μαθαίνοντας γρηγορότερα τις συνήθειές μας και προσφέροντας φωτογραφίες ακόμα καλύτερες κι από το P20 Pro το οποίο είχε κερδίσει τις εντυπώσεις με την κάμερά του. Ποια θα είναι όμως τα χαρακτηριστικά του νέου κινητού πέρα από τον επεξεργαστή, γεύση του οποίου πήραμε ήδη από τον Σεπτέμβριο;

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής το κινητό θα έχει μεγάλη οθόνη, με διαγώνιο που μάλλον θα ξεπερνά τις 6 ίντσες, όπως άλλωστε ισχύει με όλα τα Mate της εταιρείας μέχρι και σήμερα. Οι περισσότερες πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για οθόνη 6,4 ιντσών, OLED HDR με υψηλή ανάλυση.

Μπαταρία

Έμφαση αναμένεται να δώσει η εταιρεία και σε μια ακόμα μεγάλη απαίτηση των χρηστών, την μπαταρία. Σύμφωνα με τις περισσότερες διαρροές το νέο Mate 20 Pro θα έχει μεγάλη αυτονομί, η οποία θα επιτευχθεί τόσο από μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας όσο κι από την σωστή διαχείριση πόρων και ενέργειας χάρη στον επεξεργαστή και το EMUI. Να σημειωθεί ότι ήδη ο Kirin 980 των 7 nm έχει μικρότερες απαιτήσεις σε ενέργεια, αλλά και υψηλότερη νοημοσύνη στην διαχείριση της. Για να ανταποκριθεί στις υψηλές ταχύτητες της εποχής η κινεζική εταιρεία, όπως και οι ανταγωνιστές της είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχει ενσωματώσει στο νέο μοντέλο και την ταχεία φόρτιση, την οποία είδαμε άλλωστε από το P20 Pro - φόρτιζε σχεδόν τη μισή μπαταρία μέσα σε μισή ώρα.

Ακόμα καλύτερη κάμερα;

Αν ανατρέξουμε μερικούς μήνες πριν, κατά την παρουσίαση του P20 Pro θα θυμηθούμε τις διθυραμβικές κριτικές του κοινού για τις φωτογραφικές επιδόσεις της συσκευής. Ο κινεζικός κολοσσός πέτυχε το στοίχημα της νυχτερινής λήψης καλύτερα από τους ανταγωνιστές και η τριπλή κάμερα του Huawei P20 Pro άλλαξε το τοπίο της mobile φωτογραφίας, θέτοντας νέα στάνταρ τα οποία μέχρι και σήμερα, ένα χρόνο αργότερα, θεωρούνται από πολλούς αξεπέραστα. Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει;

Όπως υποστηρίζουν οι διαρροές και αυτό το κινητό θα περιλαμβάνει τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος, σε συνεργασία με την Leica, ωστόσο πολλοί αναφερουν ότι θα απαθανατίζει στιγμιότυπα ακόμα καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν. Σε αυτό θα βοηθήσει η τεχνητή νοημοσύνη η οποία υπάρχει ήδη από τα προηγούμενα μοντέλα και αναμένεται να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο αλλά και ο Kirin 980.

Σχεδιαστικά το κινητο σύμφωνα με τις διαρροές που αναμεταδίδουν τα ξένα μέσα θα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και κρύσταλλο και θα έχει τουλάχιστον τις προδιαγραφές IP67 του Mate 10 Pro για ανθεκτικότητα σε νερό και σκόνη, αν όχι καλύτερες.

Σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα διαθέτει και δακτυλικό αποτύπωμα αλλά και αναγνώριση προσώπου όπως και οι προηγούμενες συσκευές. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα έχει βελτιωθεί καθόλου ο χρόνος απόκρισης αυτών των λειτουργιών κι αν θα μας συστήσει για πρώτη φορά την ασύρματη φόρτιση (wireless charging).

Όσο για την τιμή του το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία δεν θα διαφοροποιήσει την θέση της και θα ακολουθήσει την υψηλή τιμολόγηση του ανταγωνισμού χάρη και στα προηγμένα χαρακτηριστικά που θα περιλαμβάνει η συσκευή. Με λίγα λόγια δηλαδή οι περισσότεροι αναμένουν το νέο κινητό να κινείται κοντά στα 1.000 ευρώ.

Το αν τα παραπάνω βγουν αληθινά θα το διαπιστώσουμε την Τρίτη κατά την παρουσίαση της συσκευής στην βρετανική πρωτεύουσα και το insider.gr θα είναι εκεί για να σας ενημερώσει για το νέο αυτό είδος που ακούει στο όνομα intelligent phone.

«Intelligent phone» το νέο κινητό της Huawei, Mate 20 Pro (pics)
«Intelligent phone» το νέο κινητό της Huawei, Mate 20 Pro (pics)
«Intelligent phone» το νέο κινητό της Huawei, Mate 20 Pro (pics)
«Intelligent phone» το νέο κινητό της Huawei, Mate 20 Pro (pics)

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider