Το Spotify ξεπερνά τους 30 εκατ. χρήστες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Spotify ξεπερνά τους 30 εκατ. χρήστες
Τα 30 εκατομμύρια έφτασαν πλέον οι επί πληρωμή συνδρομητές του Spotify, της υπηρεσίας ψηφιακής μουσικής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Τα 30 εκατομμύρια έφτασαν πλέον οι επί πληρωμή συνδρομητές του Spotify, της υπηρεσίας ψηφιακής μουσικής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το Spotify, που δεν έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο και δεν δίνει τακτικά στοιχεία για τους χρήστες του, είχε ανακοινώσει πέρυσι τον Ιούνιο ότι είχε 20 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή και πάνω από 75 εκατ. τακτικούς χρήστες. Σήμερα είναι διαθέσιμο σε 58 χώρες, μεταξύ των οποίων στην Ελλάδα, ενώ θα συνεχίσει την επέκτασή του και σε περισσότερες.

Όπως φαίνεται οι υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής όπως το Spotify, που επιτρέπουν στους ακροατές να ακούνε online (streaming) εκατομμύρια τραγούδια μέσω των ηλεκτρονικών τους συσκευών, τείνουν να μεταμορφώσουν τόσο τη μουσική βιομηχανία, όσο και τον χώρο των εφαρμογών.

Μετά το Spotify, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεύτερη μουσική υπηρεσία σε δημοφιλία διεθνώς έχει αναδειχθεί η Apple Music που εμφανίσθηκε πέρυσι το καλοκαίρι και τον Φεβρουάριο είχε 11 εκατ. συνδρομητές. Ακολουθούν η γαλλική Deezer με 6 εκατ. συνδρομητές επί πληρωμή και η Rhapsody, που ήταν πρωτοπόρος από το 2011, με 3,5 εκατ. συνδρομητές.

Μάλιστα το Spotiry κατέκτησε για το 2015 και την 28η θέση στη λίστα των κορυφαίων των εφαρμοφών, με τους ειδικούς του κλάδους να αναμένουν πως εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής αλλά και υπηρεσίες γνωριμιών θα φέρουν την απαιτούμενη ανανέωση στο χώρο των app

Ενώπιον του εντεινόμενου ανταγωνισμού, το Spotify πρόσφατα πρόσθεσε και μουσικά βίντεο στο περιεχόμενο που προσφέρει, ενώ προχώρησε σε διακανονισμό με ορισμένες εταιρίες παραγωγής μουσικής για να αποφύγει δαπανηρές δικαστικές διαμάχες μαζί τους σχετικά με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση την πολιτική της συνδρομητικής υπηρεσίας όποιος χρήστης αποδέχεται τις διαφημίσεις, έχει δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider