Πάνω από 10.000 οι προπαραγγελίες για τα νέα iPhone

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 10.000 οι προπαραγγελίες για τα νέα iPhone

Περίπου 8,5 χιλιάδες νέα iPhone έχουν προπαραγγελθεί μέσα στις πρώτες ημέρες διάθεσης των νέων τηλεφώνων, αριθμός δηλαδή κατά 20% με 30% υψηλότερος σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που μίλησαν στο insider.gr οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν το πιο ακριβό iPhone Xs Max το οποίο ξεκινά από τα 1.339 ευρώ για την έκδοση των 64 GB και φτάνει τα 1.789 ευρώ για την έκδοση των 512 GB, με την μερίδα του λέοντος ωστόσο να πηγαίνει στο iPhone με τα 64 GB.

Όσο για τα χρώματα που προτιμούν οι Έλληνες, θα λέγαμε ότι είναι τα δυο βασικά, άσπρο και μαύρο, το οποίο όμως δεν μπορεί να δώσει ασφαλή συμπεράσματα αφού μέχρι στιγμής υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα και ακόμα κι αν κανείς θα προτιμούσε κάποιο άλλο χρώμα, μπορεί τελικά να παραγγείλει κάποιο σε αυτά που είναι ήδη διαθέσιμο.

Το γεγονός ότι και φέτος η ζήτηση είναι αυξημένη, υπερβαίνοντας την διαθεσιμότητα, προοικονομεί κάποιες καθυστερήσεις στην παράδοση των συσκευών. Ωστόσο οι φετινές καθυστερήσεις δεν αναμένονται τόσο μακρές όσο οι περσινές, και όπως διευκρίνισαν πηγές στο insider.gr θα κινηθούν στο εύλογο διάστημα της μιας με δύο εβδομάδες.

Μεγάλη καταγράφεται και η ζήτηση στο μέτωπο των παρόχων, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των προπαραγγελιών για τα νέα iPhone σε πάνω από τις 10.000. Πηγές της αγοράς επιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στις νέες συσκευές και έχει ήδη προχωρήσει σε προπαραγγελίες και μέσω των τριών παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς λοιπόν οι Έλληνες καταναλωτές έχουν δαπανήσει μέχρι στιγμής πάνω από 13 εκατ. ευρώ για να προμηθευτούν τις νέες συσκευές. Κι όλα αυτά ενώ ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει το οικονομικότερο μοντέλο της εταιρείας το οποίο θα φτάσει μέσα στον Οκτώβριο και αναμένεται να έχει εξίσου μεγάλη ανταπόκριση αφού φέτος έχει τα αγαπημένα των χρηστών χαρακτηριστικά σε οικονομικότερη τιμή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider