Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay

Δίσκους, CD, συλλεκτικά αντικείμενα αλλά και… αλυσοπρίονα προτιμούν να αγοράζουν οι Έλληνες από το eBay σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας. Με 6,3 εκατ. χρήστες στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζει σημαντική αύξηση ήδη από το 2012 και καθώς η αγορά ωριμάζει αναμένεται η αύξηση να συνεχίσει τόσο το 2018 όσο και τα επόμενα χρόνια.

Γύρω στα 3,5 εκατ. αγοράζουν προϊόντα-υπηρεσίες στο διαδίκτυο με τη συνολική αξία να διαμορφώνεται στα 4,5-5 δισ. ευρώ, ενώ το 31% των Ελλήνων καταναλωτών το 2017 πραγματοποίησε μία από τις δύο αγορές του μέσω διαδικτύου.

Στην πλατφόρμα του eBay, τον τελευταίο χρόνο πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 570.000 νέες καταχωρήσεις, ενώ εμπιστεύθηκαν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα για τις αγορές τους πάνω από 350.000 ενεργοί χρήστες και πάνω από 12.000 ενεργοί χρήστες για τις πωλήσεις τους.

Οι επιλογές των Ελλήνων:

Μερικές από τις top κατηγορίες των Ελλήνων χρηστών του eBay, από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως και την 1η Αυγούστου, ήταν:

Μουσικά CDs, Records, Κασέτες: 1 αντικείμενο αγοράζεται κάθε 15 περίπου λεπτά

Γραμματόσημα: 1 αντικείμενο αγοράζεται κάθε 16 περίπου λεπτά

Ηλεκτρονικά Gadgets: 1 αντικείμενο αγοράζεται κάθε μισή ώρα περίπου

Σπίτι και κήπος: Κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία αλυσοπρίονα

κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία χαλκομανίες και αυτοκόλλητα

κάθε 1 ώρα περίπου αγοράζεται 1 αντικείμενο από την υποκατηγορία συσκευασίες αποθήκευσης τροφίμων

175 εκατ. ενεργοί αγοραστές παγκοσμίως

Η eBay Inc διαθέτει μία σειρά από πλατφόρμες όπως το Marketplace, το StubHuband & το Classifieds, συνδέοντας 175 εκατ. ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Έχοντας 2,6 δισ. δολάρια έσοδα και 23,6 δισ. δολάρια ακαθάριστης αξίας αγοράς, ως συνολική αξία των επιτυχώς κλεισμένων συναλλαγών κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η εταιρεία αποτελεί ηγετική δύναμη στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Τα έσοδα της εταιρείας πηγάζουν κατά 60% από διεθνείς συναλλαγές, ενώ η εταιρεία απασχολεί περίπου 14.100 άτομα παγκοσμίως.

Οι τεχνολογίες και υπηρεσίες που διαθέτουν οι πλατφόρμες του eBay, όπως αναφέρει η εταιρεία, έχουν σχεδιαστεί για να επιτρέπουν στους πωλητές παγκοσμίως να οργανώνουν και να προσφέρουν το απόθεμά τους προς πώληση, έτσι ώστε οι αγοραστές να μπορούν να το βρουν και να το αγοράσουν οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτό, το δεύτερο τρίμηνο του 2018, ο όγκος πωλήσεων της eBay Inc. που πραγματοποιήθηκε από κινητές συσκευές ανήλθε σε 12,9 δισ. δολάρια, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο πραγματοποιήθηκαν 414 εκατ. downloads των εφαρμογών που διαθέτει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider