Μένουμε Ελλάδα λέει η Media Markt

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μένουμε Ελλάδα λέει η Media Markt

Σε διάψευση των σεναρίων περί αποχώρησής της από την ελληνική αγορά προχώρησε ο γερμανικός όμιλος της Media Markt με σύντομη ανακοίνωσή του επισημαίνοντας ότι η ελληνική αγορά είναι σημαντική για τον όμιλο οπότε και δεν υπάχει σχέδιο εξόδου από αυτή.

Ειδικότερα η ανακοίνωση έχει ως εξής: Αναφορικά με τις πρόσφατες φήμες στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, η MediaMarktSaturn Retail Group σχολιάζει πως «η Ελλάδα είναι μια σημαντική αγορά για τη MediaMarkt. Η MediaMarkt σίγουρα θα παραμείνει στη χώρα. Δεν υπάρχει σχέδιο αποχώρησης από την ελληνική αγορά».

Να υπενθυμίζουμε ότι εδώ και λίγες εβδομάδες, μετά και την πώληση των Media Markt Ρωσίας από την μητρική CECONY στην τοπική αλυσίδα ηλεκτρονικών «M.Video» σενάρια πώλησης της αλυσίδας ηλεκτρονικών ή μέρος αυτής σε άλλο μεγάλο παίκτη της ελληνικής αγοράς με επικρατέστερο τον όμιλο της Olympia και δεύτερο υποψήφιο στη λίστα την αλυσίδα Πλαίσιο έκαναν έντονα την εμφάνισή τους.

Η έντονη φημολογία μάλιστα κινητοποίησε μέχρι και το σύλλογο ιδιωτικών υπαλλήλων η «Ένωση» να στείλει επιστολή και να ζητήσει την παρέμβαση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων σε περίπτωση που το ενδεχόμενο εξαγοράς ή συγχώνευσης πραγματοποιηθεί. Μάλιστα η επιστολή ανέφερε πως «οι πληροφορίες των εργαζομένων και μελών του συλλόγου θέλουν η συμφωνία μεταξύ Olympia και Media Markt να έχει προχωρήσει μεταξύ των δύο εταιρειών και να έχει κατατεθεί προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια επίσημη αναφορά στους ίδιους για μια τέτοια συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, ούτε βεβαίως και επίσημη διαβούλευση όπως ο νόμος ορίζει σε τέτοιες περιπτώσεις».

Όπως ανέφερε από χθες σε ρεπορτάζ του το insider.gr δεν έχει κατατεθεί καμία τέτοια πρόταση στο αρμόδιο τμήμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ενώ σε επικοινωνία μας τόσο με τον όμιλο Olympia όσο και με την αλυσίδα Πλαίσιο διευκρινίστηκε ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν ενδιαφέρεται για εξαγορά.

Συγκεκριμένα ο όμιλος Olympia που έχει τα καταστήματα Public, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών χαρακτήρισε στο insider.gr «ανυπόστατα τα σενάρια εξαγοράς της Media Markt που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα» τονίζοντας ότι η εταιρεία παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη και μάλιστα προσφάτως επεκτάθηκε και στο ηλεκτρονικό εμπόριο οπότε και δεν συντρέχει λόγος για την εξαγορά μιας επιπλέον αλυσίδας.

Αντιστοίχως και το Πλαίσιο διέψευσε ότι έχει κατατεθεί πρόταση εξαγοράς των Media Markt στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω διευκρινήσεις για τα σενάρια συνομιλιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.