Πόσο θα κοστίζουν τα νέα iPhones στην Ελλάδα

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσο θα κοστίζουν τα νέα iPhones στην Ελλάδα

Σε παρόμοια με τα περσινά επίπεδα αναμένονται να κυμανθούν οι τιμές της ελληνικής αγοράς για τα νέα iPhones που παρουσίασε η Apple στις 12 Σεπτεμβρίου, θα είναι δηλαδή λίγο υψηλότερες σε σχέση με λοιπές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο iPhone Xs θα κινηθεί λίγο ψηλότερα από το περσινό iPhone X ενώ κατάτι παραπάνω θα είναι η τιμή του μεγαλύτερου iPhone Xs Max.

Συγκεκριμένα, το 5,8’’ iPhone Χs θα ξεκινά από τα 1.229 ευρώ η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 64 GB και θα φτάνει τα 1.679 ευρώ η έκδοση με τα 512 GB. Το μοντέλο με αποθηκευτικό χώρο 256 GB θα κοστίζει 1.429 ευρώ.

Αντιστοίχως το iPhone Xs Max, το μεγαλύτερο κινητό της Apple το οποίο έχει OLED οθόνη 6,5 ιντσών θα ξεκινά από τα 1.339 ευρώ για την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 64 GB, θα προχωρά στα 1.539 ευρώ η έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 256 GB ενώ αυτή με τα 512 GB θα φτάνει τα 1.789, το ακριβότερο δηλαδή iPhone Που έχει κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά.


Το οικονομικό τώρα μοντέλο που παρουσίασε χθες ο κολοσσός του Κουπερτίνο iPhone XR, θα ξεκινά από τα 929 ευρώ, και θα ανεβαίνει στα 999 ευρώ για την έκδοση με 128 GB και στα 1.119 ευρώ για αυτή με αποθηκευτικό χώρο στα 256 GB.

Να υπενθυμίσουμε ότι τόσο το iPhone Xs όσο και το iPhone Xs Max θα ξεκινήσουν την διάθεσή τους στις 28 Σεπτεμβρίου, αφού η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που θα το προμηθευτούν σε δεύτερη φάση. Όσο για το iPhone XR αναμένεται να τοποθετηθεί στα ράφια στις 26 Οκτωβρίου.

Η προς τα πάνω διαφοροποίηση βέβαια δεν είναι τυχαία αν αναλογιστεί κανείς αρχικά τον υψηλότερο ΦΠΑ εν συγκρίσει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς και την επιβάρυνση 2% για τα πνευματικά δικαιώματα. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι ο συντελεστής ΦΠΑ για την Ελλάδα είναι στο 24% ενώ στην Ιταλία είναι στο 22% και στη Γαλλία 20%,.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider