Τιμή - ρεκόρ για το νέο iPhone Xs Max

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τιμή - ρεκόρ για το νέο iPhone Xs Max

Ακριβότερο από ποτέ θα είναι το νέο iPhone, το iPhone Xs Max, τα αποκαλυπτήρια του οποίου - και όχι μόνο - θα γίνουν σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 10:00 το πρωί ώρα Καλιφόρνιας και 20:00 ώρα Ελλάδος

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους πιστούς της Apple, με τις φήμες να υποστηρίζουν πως οι νέες αφίξεις θα είναι πολλές και τα νέα προϊόντα του κολοσσού του Κουπερτίνο θα εντυπωσιάσουν.

Τι είναι όμως πιο πιθανό να δούμε στο πολυαναμενόμενο event που θα πραγματοποιήσει αύριο η Apple στο αμφιθέατρο Στηβ Τζομπς;

3 νέα iPhones

Ξεκινώντας με τα πολυαναμενόμενα iPhones θα λέγαμε ότι η εταιρεία επιστρέφει στις παραδόσεις συστήνοντάς μας τρία νέα smartphones.

Η ανανεωμένη σειρά τηλεφώνων θα αποτελείται από ένα iPhone με οθόνη OLED 5,8 ιντσών με ανάλυση 2.436 x 1.125 – διάδοχο του γνωστού iPhone X - μια μεγαλύτερη συσκευή με οθόνη OLED 6,5 ιντσών με ανάλυση 2.688 x 1.242 – κάτι σαν iPhone X Plus - αλλά και ένα iPhone με οθόνη LCD 6,1 ιντσών και χαμηλότερη τιμή η οποία θα αποτελέσει το προσιτό μοντέλο της εταιρείας.

Και τα τρία iPhones θα είναι bezel-less – θα διαθέτουν δηλαδή οθόνη σχεδόν από άκρη σε άκρη (ελαφρώς πιο φαρδιά θα είναι τα περιθώρια του κινητού με την LCD οθόνη) αλλά και την πολυσυζητημένη εγκοπή – notch στην οποία θα κρύβεται ο φακός της TrueDepth Camera για αναγνώριση προσώπου ενώ δεν θα περιλαμβάνουν touch ID Home.

Όπως όλα δείχνουν η Apple θα χρησιμοποιήσει τον επεξεργαστή των 7 νανομέτρων ​A12 κατασκευασμένο από την TSMC και τα τρία τηλέφωνα για να έχουν αντίστοιχη επεξεργαστική ισχύ. Το τσιπ A12 αναμένεται ταχύτερο κατά 10% από τo προηγούμενης γενιάς Α11 αλλά και αποδοτικότερο – όπερ σημαίνει ότι θα έχει βελτιωμένους χρόνους επεξεργασίας, βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και βελτιωμένα γραφικά.

Σύμφωνα με πρόσφατες διαρροές φαίνεται πως το iPhone των 5,8 ιντσών θα αναφέρεται ως «iPhone Xs», ενώ το μεγαλύτερο iPhone των 6,5 ιντσών θα ονομάζεται «iPhone Xs Max», με την Apple να απομακρύνει το προηγούμενο «Plus» που χρησιμοποιούσε από την έκδοση του iPhone 6 Plus κι έπειτα. Οι πιθανότητες για μια αλλαγή ονομασίας είναι μεγάλες αν σκεφτεί κανείς ότι το Plus χρησιμοποιείτο συνηθέστερα για τα τηλέφωνα με μεγαλύτερη οθόνη που δεν παρουσίαζαν όμως διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους.

Τα μοντέλα iPhone Xs λέγεται πως θα διαθέτουν σύστημα κάμερας διπλού φακού 12-megapixel όπως το iPhone X, ανθεκτικά πλαίσια από ανοξείδωτο ατσάλι, γρηγορότερο μόντεμ Intel LTE, μνήμη RAM 4GB και χώρο αποθήκευσης μέχρι και 512GB.

Η βελτιωμένη τεχνολογία μπαταριών ίσως μας συστήσει μια 3.300 ή και 3.400 mAh μπαταρία για το μοντέλο των 6,5 ιντσών και μια 2,700 έως 2,800 mAh για το iPhone των 5,8 ιντσών.

Τα iPhone Xs της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε ασημί και «space grey» χρώμα όπως το iPhone X. Φτογραφίες που διέρρευσαν αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μια χρυσή απόχρωση. Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη από πέρυσι η εταιρεία σκόπευε να εισάγει ένα νέο χρυσό iPhone X αλλά δεν τα κατάφερε. Ένα από τα δύο μάλιστα μπορεί να έρθει με δυνατότητα ταχύτερης ασύρματης φόρτισης.

Όσο για το iPhone των 6.1 ιντσών, το όνομα του οποίου δεν γνωρίζουμε ακόμα, θα μοιάζει με τα μοντέλα iPhone Xs, αλλά θα έχει λιγότερο προηγμένα χαρακτηριστικά ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει με χαμηλότερη τιμή.

Εκτός από την LCD οθόνη με ανάλυση 1.792 x 828 αντί για OLED, η συσκευή θα διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου αντί για ανοξείδωτο ατσάλι, οπίσθια κάμερα 12 megapixel με ένα φακό αντί δύο, μπαταρία 2.700 mAh, χωρητικότητα έως 256 GB, μόντεμ Intel LTE και RAM 3GB.

Φήμες λένε πως το υλικό στο πίσω μέρος της συσκευής μπορεί να μην είναι γυαλί αλλά αλουμίνιο, γεγονός που δεν θα απέτρεπε την ασύρματη φόρτιση, κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Όπως και το iPhone 5c του 2013 έτσι και το iPhone 6,1 ιντσών αναμένεται να κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα - γκρι, λευκό, μπλε, κόκκινο, ροζ, μαύρο και πορτοκαλί. Αν αυτή η υπόθεση βγει αληθινή το iPhone 6,1 ιντσών θα σηματοδοτήσει την πρώτη σειρά με φωτεινά χρώματα από το iPhone 5c κι έπειτα.

Όσο για το iPhone Χs Max των 6,5 ιντσών και το iPhone 6,1 ιντσών πληροφορίες λένε ότι θα είναι dual Sim δηλαδή θα επιτρέπουν τη ταυτόχρονη χρήση δύο καρτών SIM σε συγκεκριμένες όμως χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κίνα, όπου τα dual sim κινητά είναι τα αγαπημένα των χρηστών.

Άγνωστο παραμένει αν η dual Sim δυνατότητα θα περάσει τα αμερικανικά ή τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Κι αν αναρωτιέστε πόσο θα κοστίζουν όλα τα παραπάνω , σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει το χαμηλού κόστους iPhone 6,1 ιντσών θα κοστίζει από 600 έως 700 δολάρια θα είναι δηλαδή το πιο προσιτό από τα δύο μοντέλα με OLED οθόνη. Τώρα το 5.8-ιντσών iPhone Xs θα κοστίζει από 800 έως 900 δολάρια - φτηνότερο δηλαδή από το iPhone X - ενώ το iPhone Xs Max 6,5 ιντσών μπορεί να κοστίζει περίπου 1.600 δολάρια.

Κάποια από τα νέα μοντέλα μπορεί επίσης να διαθέτουν καλώδιο φόρτισης USB-C και όχι USB-A κι έναν ισχυρότερο μετασχηματιστή 18W, ο οποίος θα επιτρέπει την ταχύτερη φόρτιση και θα περιλαμβάνεται στο κουτί χωρίς έξτρα χρέωση δηλαδή.

Τέλος, παρότι και τα τρία μοντέλα θα παρουσιαστούν όπως όλα δείχνουν στο αυριανή παρουσίαση της εταιρείας το μοντέλο των 6,1 ιντσών ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο για άμεσες προπαραγγελίες όπως τα δύο μοντέλα με OLED οθόνη λόγω κάποιων προβλημάτων στην παραγωγή.

Νέο Apple Watch 4

Μαζί με τα τρία νέα κινητά η εταιρεία θα μας παρουσιάσει και το νέο Apple Watch Series 4 το οποίο θα έχει 15% μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με το Apple Watch Series 3 αφού κι αυτό θα είναι bezel less.

Η μεγαλύτερη οθόνη θα αφήνει χώρο για περισσότερες εφαρμογές Παρότι δεν γνωρίζουμε την ακριβή ανάλυση η 42mm εκδοχή του ρολογιού φημολογείται ότι θα έχει υψηλότερη ανάλυση 384X480 από την σημερινή (312X390).

Πέρα από το μέγεθος της οθόνης το Apple Watch Series 4 δεν θα έχει άλλες σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό. Η μόνη ενδιαφέρουσα πληφορορία είναι πως θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και αυτό σε χρυσό χρώμα και υπάρχει πιθανότητα να έχει κουμπί αφής αντί για φυσικό.

Άλλοι βέβαια λένε πως θα δούμε βελτιώσεις και στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας – θα είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας - αλλά και στις δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας χωρίς όμως να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Φυσικά θα υπάρξουν και διάφορα νέα λουράκια.

AirPower

Η Apple μας πρωτοσύστησε την έννοια του AirPower τον Σεπτέμβριο του 2017 και υποσχέθηκε να ξεκινήσει την διάθεσή του το 2018. Διάφορα προβλήματα στην παραγωγή όμως καθυστέρησαν την κυκλοφορία του. Πλέον φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου έχει φτάσει. Για όσους δεν κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται να υπενθυμίσουμε ότι το AirPower έχει σχεδιαστεί για να φορτίζει ταυτόχρονα όλες τις συσκευές με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης όπως το Apple Watch (Σειρά 3 και 4), τα iPhones με γυάλινο κάλυμμα αλλά και τα AirPods όταν βρίσκονται εντός της ειδικής θήκης ασύρματης φόρτισης.

AirPods

Αυτή η ειδική θήκη που επιτρέπει στα Airpods την ασύρματη φόρτιση αναμένεται να μας παρουσιαστεί αύριο και μπορεί να δίνεται μαζί με τα νέα AirPods ή και να πωλείται ξεχωριστά από τα ασύρματα ακουστικά. Όσο για τα αναβαθμισμένα Airpods που ίσως δούμε αύριο - φήμες λένε ότι θα περιλαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο ασύρματο τσιπ που υποστηρίζει την αφύπνιση του ψηφιακού βοηθού με ένα απλό Hey Siri – χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να πιέσετε τα ακουστικά με το δάχτυλό σας. Κατά τα λοιπά δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές. Να σημειωθεί ωστόσο ότι κάποιοι πιστεύουν ότι τα νέα AirPods θα αποτελέσουν την έκπληξη της εταιρείας λίγο πριν τα Χριστούγεννα οπότε μπορεί και να μην κάνουν την εμφάνισή τους αύριο.

Αναβάθμιση λειτουργικού

Οι νέες εκδόσεις iOS, macOS, watchOS και tvOS βρίσκονται σε beta δοκιμές από τον Ιούνιο και η Apple είναι πιθανό να απελευθερώσει την βασική εκδοχή για κάθε μία από τις ενημερώσεις αυτές λίγο μετά την εκδήλωση της 12ης Σεπτεμβρίου.

iPad

Κάτι ακόμα που θα μπορούσαμε να δούμε είναι και νέα iPad ή Macbook. Ωστόσο η εταιρεία συνηθίζει τα τελευταία χρόνια να παρουσιάζει τα προϊόντα αυτά σε διαφορετική εκδήλωση από αυτή του Σεπτεμβρίου όπου κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει έξυπνα κινητά, wearables και AppleTV.

Αν αυτή τη φορά πάει κόντρα στο ρεύμα μπορεί να δούμε νέα ενημερωμένα μοντέλα iPad Pro που παρομοιάζουν σε σχεδιασμό με το iPhone X – έχουν δηλαδή λεπτότερες περιθώρια και δεν έχουν home button αλλά σύστημα αναγνώρισης προσώπου με την βοήθεια του βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας που προσφέρει το TrueDepth Camera System.

Όπως όλα δείχνουν η Apple δεν αναμένεται να χρησιμοποιήσει Notch στα iPAd ούτε όμως και OLED οθόνες τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, λόγω κόστους και δυσκολιών παραγωγής.

Τα νέα iPad θα έχουν οθόνες 11 και 12,9 ίντσες ενώ τα νέα iPad Pro δεν θα διαθέτουν υποδοχή ακουστικών όπως συνέβη και στο iPhone 7.

Mac mini

Επιπλέον ακούγετια ότι η εταιρεία δουλεύει την ανανεωμένη έκδοση του Mac mini για τους απαιτητικούς χρήστες, η οποία θα έχει νέες επιλογές αποθήκευσης και νέο επεξεργαστή και ίσως είναι και πιο ακριβή από' ότι έχουμε συνηθίσει.

MacBook Air σε καλή τιμή

Στα σκαριά φαίνεται ότι βρίσκεται και το MAcBook Air το οποίο μάλιστα θα είναι οικονομικότερο από τους προκατόχους του.

Ο φορητός υπολογιστής θα έχει οθόνη 13 ιντσών Retina και σχεδιασμό παρόμοιο με το MacBook 13 ιντσών αλλά με πιο λεπτά bezels.

Σύμφωνα με τα όσα έχουμε ακούσει η τιμή μπορεί να κυμαίνεται από 799 δολάρια έως και 1.200 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider