Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei

Στις 16 Οκτωβρίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας πολυαναμενόμενης συσκευής της Huawei, Mate 20, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Ρίτσαρντ Γιου, Ceo της Huawei Consumer Business Group στην επίσημη εκδήλωση της εταιρείας στην τεχνολογική έκθεση IFA 2018 που άνοιξε τις πύλες της χθες στο Βερολίνο.

Μετά την επιτυχία του Huawei P20, το οποίο εκτόξευσε τις πωλήσεις της, κατατάσσοντάς την στην δεύτερη θέση από άποψη τεμαχίων, η κινεζική εταιρεία προσπάθησε να εντείνει τις προσδοκίες των καταναλωτών τονίζοντας ότι η “μόνη πλέον που μπορεί να την ξεπεράσει σε ποιότητα είναι ο ίδιος της ο εαυτός της” κι αυτό θα συμβεί στην περίπτωση του Mate 20 με την βοήθεια και του νέου Kirin-ικού όπλου που παρουσίασε στο Βερολίνο στο πλαίσιο της IFA.

«Πέρυσι, παρουσιάσαμε τον Kirin 970 με ενσωματωμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης αλλά για φέτος έχουμε σχεδιάσει έναν πανίσχυρο επεξεργαστή που όχι μόνο διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει στους καταναλωτές πραγματικά πρωτοποριακές επιδόσεις» ανέφερε ο Ρίτσαρντ Γιου CEO της Huawei Consumer Business Group, τονίζοντας ότι ο νέος Kirin 980 είναι εξοπλισμένος με τα νέα CPU, GPU και Dual NPU έτσι ώστε να τροφοδοτήσει τις επόμενης γενιάς ψυχαγωγικές αλλά και παραγωγικές εφαρμογές". ​

Kirin 980: Μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και εξοικονόμηση ενέργειας την ίδια στιγμή

Ποιες είναι όμως οι νέες δυνατότητες του Kirin 980. Όπως διευκρινίστηκε χθες, ο νέος επεξεργαστής της Huawei, είναι ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστής 7 νανομέτρων παγκοσμίως που διατηρεί τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του προκατόχου του, Kirin 970 και είναι εξοπλισμένος με νέα CPU, GPU και Dual NPU ώστε πέρα από καλύτερες επιδόσεις να εξοικονομεί και ενέργεια.

Η τεχνολογία των 7 νανομέτρων επιτρέπει στον Kirin 980 να πετύχει κατά 20% μεγαλύτερη βελτίωση στην επίδοση του SoC και 40% μεγαλύτερη επάρκεια. Ο Kirin 980 είναι επίσης ο πρώτος SoC που ενσωματώνει πυρήνες Cortex-A76, οι οποίοι είναι κατά 75% πιο ισχυροί και κατά 58% πιο αποδοτικοί σε σύγκριση με τους αντίστοιχους της προηγούμενης γενιάς. Σε συνδυασμό με το Kirin CPU subsystem με τεχνολογία Flex-Scheduling που αναπτύχθηκε για χάρη του ώστε να κατανέμει με ευελιξία τις επεξεργαστικές απαιτήσεις στους κατάλληλους πυρήνες, ο Kirin 980 επιτρέπει τις διεργασίες σε πολύ υψηλή ταχύτητα, σε σύγκριση με μοντέλα προηγούμενης γενιάς, την ταχύτερη εκκίνηση εφαρμογών αλλά και καλύτερη multi-tasking εμπειρία χρήσης.

Κάνοντας τις απαραίτητες συγκρίσεις με τον ανταγωνιστή Snapdragon 845 κατά την παρουσίαση του Kirin 980, ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι ο τελευταίος διαθέτει κατά 37% καλύτερες επιδόσεις από τον επεξεργαστή της Qualcomm αλλά και εξοικονομεί κατά 32% περισσότερη ενέργεια, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερη αυτονομία της συσκευής.

Δίνοντας έμφαση στο gaming μέσω φορητών συσκευών που ανθίζει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια - όλοι θυμόμαστε την φρενίτιδα του κοινού με το Pokemon Go - να ο Kirin 980 προσπαθεί να εξυπηρετήσει τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις γραφικών μέσω της ενσωματωμένης κάρτςα γραφικών Mali-G76. Όπως αναφέρθηκε χθες η Mali-G76 προσφέρει κατά 46% μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και κατά 178% μεγαλύτερη απόδοση συγκριτικά με μοντέλα προηγούμενης γενιάς αφού ενσωματώνει την καινοτόμο τεχνολογία clock boosting που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την έξυπνη ταυτοποίηση του όγκου διεργασίας gaming και την κατάλληλη προσαρμογή κατανομής πόρων.

Τέλος, ο Kirin 980 διαθέτει διπλή μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων τεχνητής νοημοσύνης (Dual NPU) η οποία αναβαθμίζει την εμπειρία της τεχνητής νοημοσύνης με μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ. Χάρη σε αυτή μάλιστα ο Kirin 980 μπορεί να αναγνωρίσει έως και 4500 εικόνες το λεπτό, ικανότητα αυξημένη κατά 120% συγκριτικά με τον Kirin 970. Επιπλέον υποστηρίζει τα κοινά πλαίσια τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) όπως Caffee, Tensorflow και Tensorflow Lite, ενώ παρέχει μια γκάμα εργαλείων που απλοποιεί την δυσκολία του μηχανισμού On-Device AI, επιτρέποντας στους προγραμματιστές την εύκολη πρόσβαση στην κορυφαία ισχύ επεξεργασίας του Dual NPU.

Έμφαση στην εικόνα


O Kirin 980 υπόσχεται και καλύτερη φωτογραφική εμπειρία στα smartphones χάρη στο SoC που ενσωματώνει. Επί της ουσίας πρόκειται έναν μοναδικό ISP (Image Signal Processor) 4 ης γενιάς, το οποίο επιτυγχάνει αύξηση 46% στην επεξεργασία συγκριτικά με το προηγούμενο αντίστοιχο μοντέλο και κατά συνέπεια καλύτερη υποστήριξη, καθώς και νέα τεχνολογία χρωματικής αναπαραγωγής HDR (color reproduction). Επί της ουσίας δηλαδή ρυθμίζει την αντίθεση της εικόνας και φωτίζει τα αντικείμενα σε διάφορα σημεία της. Με την multi-pass λύση μείωσης θορύβου αφαιρεί με ευστοχία αντικείμενα χωρίς όμως να επηρεάζει τις λεπτομέρειες της εικόνας ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή ενός κινούμενου αντικειμένου. Το νέο χαρακτηριστικό του ISP βελτιώνει τον εντοπισμό της κίνησης με αποτέλεσμα να αναγνωρίζει ένα αντικείμενο με ακρίβεια 97,4% όταν ο χρήστης για παράδειγμα προσπαθεί να τραβήξει μια φωτογραφία ανθρώπου εν κινήσει. Την ίδια στιγμή η κάμερα να βιντεοσκοπεί με κατά 33% μικρότερη καθυστέρηση.

Νέα εμφάνιση για το P20 Pro

Παρότι η εταιρεία δεν παρουσίασε κάποιο νέο smartphones προχώρησε σε μια μικρή ανανέωση του πρόσφατου P20. Το κινητό που ξεχώρισε στη συνείδηση των καταναλωτών και στo Instagram για την φωτογραφική της δεινότητα θα κυκλοφορήσει σε δύο νέες χρωματικές εκδόσεις - εμπνευσμένες όπως ανέφερε, από την φύση. Το HUAWEI P20 Series θα κυκλοφορεί πέρα από τα γνωστά χρώματα και σε Morpho Aurora αλλά και σε Pearl White. Ωστόσο τα νέα χρώματα θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες αγορές. Επιπλέον το smartphone θα κυκλοφορήσει και με εντελώς νέα πίσω όψη - από δέρμα. Το δερμάτινο P20 θα βγαίνει σε χρυσό και μαύρο και θα κοστίζει 999 ευρώ.

Huawei Al Cube

Επιβεβαιώνοντας με την σειρά της το μεγάλο στοίχημα του μέλλοντος, την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία εγκαθίσταται πλέον σε κάθε γωνιά του σπιτιού, η κινεζική εταιρεία μας σύστησε και την δική της λύση έξυπνων ηχείων με ενσωματωμένο ψηφιακό βοηθό, ονόματι Huawei Al cube. Παρά το όνομά του, το Huawei AI Cube δεν είναι κύβος αλλά ένα κωνικό high end wireless speaker που ξεχωρίζει γιατί συνδυάζει 4G modem, WiFi router και τον προσωπικό βοηθό της Amazon, Alexa, ο οποίος θα έχει νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα.

«Φουντώνει» η μάχη μεταξύ των κατασκευαστών

Παρότι η εταιρεία με τον Kirin 980 κατάφερε να εντυπωσιάσει τους μυημένους της τεχνολογίας κι όχι τους απλούς χρήστες χωρίς ειδικές γνώσεις, επιβεβαίωσε το γεγονός πως η μάχη στον τομέα των smartphones γίνεται όλο και πιο σκληρή ειδικά πριν την εορταστική περίοδο η οποία κατεξοχήν προσφέρει το μεγαλύτερο μερίδιο του τζίρου των κινητών.

Λίγο πριν τα χριστούγεννα, οι βασικοί παίκτες παρουσιάζουν ή προαναγγέλουν την παρουσίαση νέων μοντέλων σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν οι κινούμενες πτωτικά στο σύνολό τους πωλήσεις αλλά και να κερδίσουν τους καταναλωτές που κρατούν πια τα τηλέφωνο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εν συγκρίσει με το παρελθόν.

Να θυμήσουμε ότι προ μηνός η Samsung μας σύστησε το νέο Galaxy Note 9, το οποίο μέχρι στιγμής έχει πάρει καλές κριτικές. Τον Σεπτέμβριο τα βλέμματα είναι στραμμένα στον κολοσσό της Σίλικον Βάλλεϊ, ο οποίος αναμένεται να μας δείξει στις 12 Σεπτεμβρίου τρία νέα iPhones, τα οποία, σύμφωνα με πηγές, θα περιλαμβάνουν πολλές εκπλήξεις. Ένα μήνα αργότερα η Huawei θα μας δείξει το νέο μοντέλο της επαγγελματικής της σειράς Mate 20, το οποίο θα φορά τον νέο επεξεργαστή Kirin 980 για να γίνει ακόμα πιο αποδοτικό και πιο έξυπνο. Το ποιος θα είναι βέβαια ο νικητής της φετινής περιόδου θα το δείξει η συνέχεια.

Αποστολή στο Βερολίνο

Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei
Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei
Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei
Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei
Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei
Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei
Το νέο της «όπλο» στην μάχη των smartphones παρουσίασε η Huawei

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider