Το «iPhone X» με android κυκλοφόρησε η Motorola

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το «iPhone X» με android κυκλοφόρησε η Motorola

Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο με το νέο μοντέλο smartphone της Motorola το οποίο είναι κατ εικόνα και κατ ομοίωση του iPhone X. Πλήθος δημοσιευμάτων κάνει λόγο για μια ξεδιάντροπη αντιγραφή του iPhone X ενώ οι αφιερωμένοι στην τεχνολογία ιστότοποι κυκλοφορούν δημοσιεύματα με τίτλο μπορείτε να ξεχωρίσετε ποιο είναι ποιο»

Πράγματι, πολλοί κατασκευαστές τηλεφώνων έχουν αντιγράψει την εμφάνιση του iPhone X, την οθόνη με τα στενά περιθώρια και την εγκοπή στο επάνω μέρος για την φωτογραφική μηχανή - το περίφημο Notch.

Ωστόσο, οι αναλυτές και ειδικοί της τεχνολογίας δηλώνουν ότι το νέο Motorola P30 ήταν ένα πιστό και σκανδαλώδες αντίγραφο της ναυαρχίδας της Apple.

Η Lenovo, η οποία έχει το εμπορικό σήμα της Motorola, δεν έχει ακόμη απαντήσει στην σκληρή κριτική που δέχεται.

Να σημειωθεί ότι η Motorola υπήρξε πρωτοπόρα στην βιομηχανία των κινητών τηλεφώνων ωστόσο οι πωλήσεις της έπεσαν κατακόρυφα στην εποχή των smartphone και το τμήμα των συσκευών της πουλήθηκε στην Google το 2012. Δύο χρόνια αργότερα το εν λόγω τμήμα εξαγόρασε η κινεζική εταιρεία υπολογιστών Lenovo και συνέχισε να παράγει smartphones με λειτουργικό Android προσπαθώντας να επαναπροσδώσει στην επωνυμία της αίγλη του παρελθόντος.

Σχολιάζοντας την ομοιότητα μεταξύ Motorola P30 και του iPhone X, ο blogger τεχνολογίας Marques Brownlee χαρακτήρισε το τηλέφωνο ως την πιο «ξειδάντροπη κλεψιά» που έχει συναντήσει.

Ο ιστότοπος της Mashable ανέφερε σε σχετικό δημοσίευμά του ότι η Motorola «έφτασε ακόμη και στο σημείο να διακοσμήσει την οθόνη με screensaver πανομοιότυπο με αυτό της Apple».

Σύμφωνα με το Technobuffalo, το οποίο δημοσιεύει κριτικές και νέα για την τεχνολογία το P30 είναι ένας «κλώνος» του iPhone X τον οποίο είναι «σχεδόν αδύνατο να ξεχωρίσεις».

Το τεχνολογικό site The Verge αναφέρει μάλιστα ότι αν κάνεις αναζήτηση εικόνας στο google χρησιμοποιώντας την φωτογραφία του P30 ο αλγόριθμος της μηχανής αναζήτησης το αναγνωρίζεi ως iPhone.

Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πανομοιότυπων smartphones όσον αφορά στο σχεδιασμό είναι μια λυπηρή τάση η οποία αντιμετωπίζεται με απάθεια από τους καταναλωτές» αναφέρει ο Μπεν Γουντ από το CCS Insight consultancy.

«Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν η ομάδα σχεδιασμού του Τζόνι Ιβ στην Apple έχει γίνει ο de facto εμπνευστής για όλα τα smartphone υψηλής τεχνολογίας. Οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα πρέπει να καινοτομήσουν και να βρουν τρόπου να διαφοροποιηθούν εάν θέλουν να διατηρήσουν τους καταναλωτές τους αφοσιωμένους» συμπλήρωσε στο BBC.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη, η Lenovo παρουσίασε λειτουργικά κέρδη το πρώτο τρίμηνο του έτους εν συγκρίσει με τις απώλειες που είχε καταγράψει το προηγούμενο έτους.

Σύμφωνα με το Bloomberg η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στις περικοπές του κόστους στο τμήμα κινητής τηλεφωνίας

Να σημειωθεί ότι η Lenovo σχεδιάζει να πουλήσει το Motorola P30 στην Κίνα, αλλά δεν ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητά της συσκευής όσον αφορά στις άλλες χώρες. Η συσκευή αναμένεται να κοστίζει περίπου 350 δολάρια - λιγότερο από το μισό της τιμής της ναυαρχίδας της Apple.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.