Galaxy Note9 VS iPhoneX: Αναμέτρηση γιγάντων αξίας 1.000 δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Galaxy Note9 VS iPhoneX: Αναμέτρηση γιγάντων αξίας 1.000 δολαρίων

Παρά τις «κραυγές αγωνίας» για την συνεχώς αυξανόμενη τιμή των έξυπνων κινητών τηλεφώνων που ξέσπασαν μετά τα αποκαλυπτήρια του iPhone X, η στιγμή που παρουσιάστηκε ένα ακόμα μοντέλο 1.000 δολάριων και άνω δεν άργησε. Ο λόγος για το νέο Galaxy Note 9, το οποίο ανακοινώθηκε προ εβδομάδων από την Samsung και είχε την ίδια περίπου τιμή με το iPhone X. Και τα δύο κινητά διατείνονται ότι έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά σε ποια όμως από τις δύο περιπτώσεις η αστρονομική τιμή μπορεί να είναι εν μέρει πιο δικαιολογημένη; Μια συγκριτική θεώρηση θα μας το αποκαλύψει.

Το Galaxy Note 9 είναι σημαντικά βαρύτερο και μεγαλύτερο από το iPhone X



Και τα δύο έχουν εξαιρετικό σχεδιασμό και είναι από γυαλί αλλά το Galaxy Note 9 ζυγίζει 201 γραμμάρια ενώ το iPhone X ζυγίζει 174 γραμμάρια, 25 γραμμάρια τα οποία είναι σίγουρα αισθητά. Επιπλέον το Galaxy Note 9 θα πιάνει ακόμα περισσότερο χώρο στην τσέπη, την τσάντα ή και τα χέρια σας εν συγκρίσει με το iPhone X.

Το Galaxy Note 9 έχει μεγαλύτερη και καλύτερη οθόνη

Η οθόνη 6,4 ιντσών του Galaxy Note 9 είναι προφανώς μεγαλύτερη από την οθόνη 5,8 ιντσών του iPhone X αλλά είναι και καλύτερη. Ως γνωστό η Samsung κατασκευάζει τις καλύτερες οθόνες της βιομηχανίας των smartphone. Έτσι ακόμα κι αν τα δύο τηλέφωνα μοιράζονται έναν παρόμοιο τύπο οθόνης OLED, η οθόνη του Galaxy Note 9 είναι ελαφρώς πιο έντονη από την οθόνη του iPhone X - περίπου 516 pixels ανά ίντσα σε σχέση με τα 458 pixels ανά ίντσα του iPhone.

Το iPhone X έρχεται πρώτο στα benchmark test

Ο επεξεργαστής Snapdragon 845 του Galaxy Note 9 και η RAM 6GB συναγωνίστηκε με το επεξεργαστή A11 του iPhone X και την RAM 3GB και σύμφωνα με το Tom’s Guide, το iPhone κέρδισε τις περισσότερες «μάχες».

Ωστόσο, αυτές οι δοκιμές δεν είναι σίγουρο ότι αντιπροσωπεύουν την καθημερινή χρήση των τηλεφώνων, αν λάβει κανείς υπόψη του τα διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές που αναπτύσσονται στο κάθε οικοσύστημα. Οπότε στην καθημερινή χρήση το Galaxy Note 9 δεν θα φαίνεται σημαντικά πιο αργό από το iPhone X.

Το Galaxy Note 9 έχει μεγαλύτερη μπαταρία

Το Galaxy Note 9 έχει καλύτερη μπαταρία - 4.000mAh εν συγκρίσει με την 2.716mAh του iPhone Χ.

Ωστόσο η χωρητικότητα μιας μπαταρίας δεν αποκαλύπτει απαραίτητα την διάρκεια ζωής της και τις επιδόσεις της αφού αυτά εξαρτώνται κι από το εκάστοτε λειτουργικό σύστημα αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ισχύ του.

Το Galaxy Note 9 έχει θύρα ακουστικών

Το Galaxy Note 9 σας δίνει την δυνατότητα να συνδέσετε ενσύρματα τα ακουστικά σας χωρίς να χρειάζεστε ειδικό καλώδιο μετατροπής θύρας γεγονός που δεν ισχύει με το iPhone X και αν το χάσετε θα πρέπει να δώσετε επιπλέον 9 περίπου δολάρια για να το αγοράσετε.

To Galaxy Note 9 έρχεται με φορτιστή ταχείας φόρτισης όχι όμως και το iPhone X

Στη συσκευασία του Galaxy Note 9 περιλαμβάνεται κι ένας γρήγορος φορτιστής που θα γεμίζει την μπαταρία του τηλεφώνου σας ταχύτερα απ' ότι ο απλός φορτιστής που περιλαμβάνεται στο iPhone X. Η δυνατότητα της γρήγορης φόρτισης υπάρχει βέβαια και στο iPhone X αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πληρώσετε έξτρα τον φορτιστή σε αντίθεση με το Note 9.

Πέρα από την ενσύρματη φόρτιση και τα δύο τηλέφωνα μπορούν να φορτιστούν και ασύρματα αλλά αυτό και στις δύο περιπτώσεις έρχεται με έξτρα.

Το Galaxy Note 9 πιο ανθεκτικό στο νερό

Η τυχαία πτώση των τηλεφώνων στο νερό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για καμία από τις δύο συσκευές αφού τόσο το Galaxy Note 9 όσο και το iPhone X είναι αδιάβροχα. Ωστόσο η IP68 water resistance προδιαγραφή του Galaxy Note 9 αντέχει σε ελαφρώς μεγαλύτερο βάθος - 1,5 μέτρα - εν συγκρίσει με την IP67 που προβλέπει βάθος ενός μέτρου.

Το Galaxy Note 9 έρχεται με ένα έξτρα εργαλείο, το S Pen

Πέρα από τις σχεδιαστικές δυνατότητες που έχει το S Pen του Galaxy Note 9 σας επιτρέπει να χειρίζεστε από απόσταση και την κάμερα κάτι που για να κάνετε στο iPhone θα πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για κάποιο αξεσουάρ.

Η κάμερα του Galaxy Note 9 είναι πιο έξυπνη

Μπορεί η κάμερα του iPhone X να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες ωστόσο η Samsung πρόσθεσε στο νέο της μοντέλο μια ακόμα λειτουργία που επιτρέπει στην κάμερα να εντοπίζει αυτό που τραβάτε και να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της για την καλύτερη δυνατή λήψη. Έκανε δηλαδή την φωτογραφική του κινητού σας λίγο πιο έξυπνη. Αν και όλο αυτό χρειάζεται παραπάνω χρόνο για εξοικείωση, με τον καιρό θα σας δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Μάλιστα η εταιρεία προσέθεσε και δυνατότητα ενημέρωσης σε περίπτωση ελαττωματικής φωτογραφίας ώστε να την ξανατραβήξετε χωρίς να χάσετε την στιγμή.

Το βασικό μοντέλο του Galaxy Note 9 έρχεται με διπλό χώρο αποθήκευσης από το βασικό iPhone X

Με 1.000 δολάρια έχετε διαθέσιμα 128GB στο Galaxy Note 9 σε αντίθεση με τα 64GB του iPhone X των 1.000 δολαρίων. Το Galaxy Note 9 έχει επεκτάσιμο χώρο αποθήκευσης με μια κάρτα microSD σε αντίθεση με το iPhone X που ό,τι παίρνετε αυτό και θα έχετε.

Το iPhone X τρέχει την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS ενώ το Galaxy Note 9 μια παλαιότερη έκδοση του Android

Παραδόξως, το Galaxy Note 9 τρέχει Android 8.1 Oreo, παρά το γεγονός ότι το Android 9 Pie κυκλοφόρησε μόλις λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της Samsung. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές πότε η ενημερωμένη έκδοση του Android 9 θα είναι διαθέσιμη για το Note 9. Αντιθέτως το iPhone X τρέχει την πιο πρόσφατη έκδοση του iOS και θα αναβαθμίσει το λειτουργικό του με το που θα κυκλοφορήσει κάποια νέα έκδοση.

Το Galaxy Note 9 ξεκλειδώνει και με δακτυλικό αποτύπωμα πέρα από την αναγνώριση προσώπου

Το Galaxy Note 9 δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να το ξεκλειδώσουν και με δακτυλικό αποτύπωμα εκτός από το σύστημα αναγνώρισης προσώπου κάτι που δεν ισχύει για το iPhone X. Μάλιστα πολλοί χρήστες αναφέρουν ότι όταν η αναγνώριση προσώπου αποτυγχάνει τότε αναγκάζονται να πληκτρολογούν το PIN τους για να ξεκλειδώσουν την συσκευή πράγμα χρονοβόρο και κουραστικό.

Οι παραπάνω αποτελούν τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο «ακριβοθώρητων» μοντέλων. Μιας όμως και οι ανάγκες του καθενός διαφέρουν, έκαστος μπορεί να κάνει την επιλογή του...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.