Πέντε νέα χαρακτηριστικά θα έχουν τα νέα iPhone

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε νέα χαρακτηριστικά θα έχουν τα νέα iPhone

Παρότι μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί πολλά και διάφορα για το νέο iPhone , τα βασικά σχέδια αναβάθμισης του παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό, ή τουλάχιστον παρέμεναν μέχρι να κάνει την εμφάνισή της μια νέα διαρροή που μιλά για πέντε βασικές αναβαθμίσεις της συσκευής.

Σύμφωνα με αυτή, η εταιρεία με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια φαίνεται πως στο τρίο των iPhone που θα μας συστήσει θα έχει αναβαθμίσει την μνήμη και τον χώρο αποθήκευσης, θα ρίξει την τιμή και θα περιλαμβάνει δύο εκπλήξεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό τους. Κάποιο μοντέλο θα είναι dual sim ενώ το Apple Pen θα είναι συμβατό με τη δεύτερη γενιά του iPhone X και το iPhone X Plus...

Παρότι ο Στηβ Τζομπς «περιφρονούσε» τις γραφίδες - κατά την παρουσίαση του iPhone το 2007, ο συν-ιδρυτής της Apple δήλωνε ότι «κανείς δεν θέλει «γραφίδα» μαζί με ένα smartphone - οι καιροί μοιάζουν να έχουν έχουν αλλάξει. Οι οθόνες των smartphones γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες και η χρησιμότητα μιας γραφίδας όπως το Apple Pencil μπορεί να καλύψει δυνατότητες που δεν φτάνουν να καλύψουν τα δάκτυλά μας, όπως ψηφιακές υπογραφές και σχεδίαση. Σύμφωνα λοιπόν με την νέα διαρροή η Apple θα περιλαμβάνει αυτή τη δυνατότητα στα νέα smartphone όχι όμως στο πολλά υποσχόμενο iPhone 9.

Η εν λόγω έκθεση επικαλούμενη έμπιστες πηγές της βιομηχανίας διευκρινίζει ότι η υποστήριξη δυνατοτήτων από το Apple Pencil θα περιοριστεί στα μοντέλα με την OLED οθόνη, πράγμα που σημαίνει ότι το επερχόμενο iPhone των 6,1 ιντσών χαμηλού κόστους με οθόνη LCD δεν θα μπορεί να λειτουργεί με το νέο εργαλείο σχεδίασης.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Apple Pencil ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 μαζί με το αρχικό iPad Pro των 12,9 ιντσών και λειτουργεί με όλα τα άλλα μοντέλα iPad Pro που κυκλοφόρησαν έκτοτε. Τον περασμένο Μάρτιο, η Apple επέκτεινε τη συμβατότητα του εργαλείου στο νέο iPad έκτης γενιάς, ένα μοντέλο χαμηλότερου κόστους με οθόνη 9,7 ιντσών που απευθύνεται σε φοιτητές και μαθητές. Εάν οι φήμες επιβεβαιωθούν αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο κολοσσός της Σίλικον Βάλεϊ θα κυκλοφορήσει γραφίδα για τα iPhone στην 11χρονη ιστορία της συσκευής.

Όσον αφορά στην αποθήκευση σύμφωνα με την TrendForce η Apple θα μιμηθεί την Samsung αυξάνοντας τον χώρο αποθήκευσης των νέων iPhones της στα 512GB. Εάν το σενάριο επαληθευτεί η εταιρεία θα αποκτήσει και πάλι τρεις βαθμίδες αποθήκευσης (64GB, 256GB και 512GB) ενώ μόλις πέρυσι καθιέρωσε τις δύο (64GB και 256GB). Ωστόσο και πάλι το iPhone 9 φαίνεται πως θα περιοριστεί στα 256GB.

Φυσικά, οι αγοραστές για το μοντέλο των 512GB θα είναι λίγοι αφού αναμένεται να κοστίζει ακριβότερα, αλλά η Apple κατεξοχήν στόχευε στο να εφευρίσκει τρόπους να αυξήσει την μέση τιμή πώλησης των κινητών της και κάτι τέτοιο της δίνει αυτή την ευκαιρία ικανοποιώντας παράλληλα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες της.


Όσον αφορά στη RAM, το iPhone 9 θα αποτελέσει και πάλι την εξαίρεση καθώς σύμφωνα με την έκθεση θα περιοριστεί σε 3GB – όπως το το τρέχον iPhone X και το iPhone 8 Plus. Ωστόσο το iPhone X και το iPhone X Plus θα αναβαθμιστούν στα 4GB.

Τέλος διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και στην τιμολόγηση. Λόγω της «μείωσης του κόστους των εξαρτημάτων», η TrendForce αναφέρει πως η Apple θα κυκλοφορήσει το iPhone 9 σε αρκετά χαμηλή για τα δεδομένα της τιμή στα 699 δολάρια δηλαδή- να θυμίσουμε ότι το τηλέφωνο θα μοιάζει με το iPhone 8 , με οθόνη 6,1 ιντσών χωρίς περιθώρια. Όσο για τα μοντέλα με οθόνη OLED, θα ξεκινούν από 899 δολάρια – φτηνότερα δηλαδή κατά 100 δολάρια από την προηγούμενη χρονιά.

Και φυσικά να μην ξεχάσουμε τις διαρροές που ισχυρίζονται πως θα δούμε ένα iPhone dual Sim, δηλαδή μια συσκευή που θα έχει δυνατότητα υποδοχής και παράλληλης λειτουργίας δύο καρτών sim, κάτι που συνηθίζουν οι ανταγωνιστές αλλά όχι η Apple.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.