Νέο Macbook Air θα μας συστήσει η Apple το φθινόπωρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο Macbook Air θα μας συστήσει η Apple το φθινόπωρο

Ένα νέο MacBook Air έχει στα σκαριά η Apple κι αναμένεται να το κυκλοφορήσει στο τέλος του τρίτου τριμήνου, είτε δηλαδή τον Σεπτέμβριο είτε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών TrendForce της Ταϊβάν.

Σύμφωνα με την TrendForce αναμένεται μεγάλη αύξηση στις αποστολές MacBook το τρίτο τρίμηνο του 2018 μετά και την κυκλοφορία του MacBook Pro στην αρχή του τριμήνου αλλά και ενός νέου MacBook Air στο τέλος του τριμήνου.

Η έκθεση δεν παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες, αλλά τόσο ο αναλυτής της Apple, Μινγκ Τσι Κούο, όσο και ο δημοσιογράφος του Bloomberg News, Μαρκ Γκούρμαν εκτιμούν ότι ο κολοσσός του Κουπερτίνο θα κυκλοφορήσει ένα νέο φορητό υπολογιστή αργότερα μέσα στο έτος επικαλούμενοι πηγές προσκείμενες στην εταιρεία.

Παρότι η TrendForce αναφέρει ότι θα είναι ένα νέο MacBook Air, οι Κούο και Γκούρμαν δεν καταλήγουν στο μοντέλο του φορητού υπολογιστή.

Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα μέσα στο έτος και η DigiTimes ανέφερε ότι η Apple θα κυκλοφορήσει το πρώτο MacBook Air με οθόνη Retina κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018 ενώ σε ξεχωριστή αναφορά σημείωνε ότι δεν θα πρόκειται για το μοντέλο των 13 ιντσών. Ταυτόχρονα και η Quanta ανέφερε ότι θα δούμε νέα «φθηνά notebooks» από την Apple, αλλά στο τέταρτο τρίμηνο.

Είτε πρόκειται για MacBook, MacBook Air ή κάτι άλλο, ο Γκούρμαν αναμένει ότι τουλάχιστον ένα από αυτά που θα κυκλοφορήσει θα έχει τιμή εκκίνησης κάτω από τα 1.000 δολάρια ή και λιγότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο MacBook Air δεν έχει δει ουσιαστικές ενημερώσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Αν οι φήμες βγουν αληθινές το πιο πιθανό είναι η Apple να προτιμήσει τον Οκτώβριο αφού για τον Σεπτέμβριο το ενδιαφέρον των χρηστών αναμένεται να μονοπωλήσουν τα νέα iPhones που θα κυκλοφορήσουν καθώς και τα νέα μοντέλα Apple Watch Series 4 μαζί με ανανεωμένα AirPods και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.