Πέντε μύθοι για την μπαταρία του iPhone σας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε μύθοι για την μπαταρία του iPhone σας

Μπορεί να το νιώθετε αλλά δεν είστε οι μόνοι! Όλοι θέλουν να κάνουν την μπαταρία του τηλεφώνου τους να διαρκέσει παραπάνω.

Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να ακολουθηθούν σωστές πρακτικές και να καταρριφθεί η παραφιλολογία και οι μύθοι που μέσα στα χρόνια γίνει αρκετά δημοφιλείς. Μιας λοιπόν και το τι μπορείτε να κάνετε για το επιτύχετε έχει γραφτεί πολλές φορές - σωστή ή λάθος- ήρθε η ώρα να μάθετε πέντε σχετικούς μύθους που πρέπει να βγάλετε από την εξίσωση «εξοικονόμηση μπαταρίας»

Μύθος # 1: Το κλείσιμο εφαρμογών που δεν χρησιμοποιείτε μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο ζωής της μπαταρίας

Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους ισχυρίζεται ότι αν κλείσετε όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε εξοικονομείτε μπαταρία.

Πατάτε δύο φορές το home button και αρχίζετε να ξεφορτώνεστε τις διάφορες εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε στο παρελθόν μέχρι να καταλήξετε σε λευκή οθόνη και να νιώσετε ότι φτάνετε πιο κοντά στο στόχο.

Ωστόσο αυτή η ενέργεια δεν εξοικονομεί μπαταρία αντιθέτως ενδέχεται να χρησιμοποιεί επιπλέον ενέργεια όταν χρειαστεί να ξανανοίξετε τις εφαρμογές σας.

Κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας έχει επιβεβαιώσει το παραπάνω σε επιστολή του για προς τους χρήστες.

«Θα πρέπει να κλείνετε μια εφαρμογή που παραμένει ανοιχτής το παρασκήνιο μόνο εάν δεν ανταποκρίνεται όταν πάτε να την ξαναχρησιμοποιήσετε ( you should force an app to close only when it’s unresponsive.) έγραφε επίσης η Apple σε μια ενημέρωση υποστήριξης των προϊόντων της. https://support.apple.com/en-us/HT201330

Μύθος #2: Το να φορτίζεις το τηλέφωνό σου όλη νύχτα βλάπτει σοβαρά την μπαταρία

Πόσες φορές άραγε έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι η φόρτιση του τηλεφώνου όλη την νύχτα κι ενόσω κοιμάστε μπορεί να κάνει κακό στην μπαταρία σας; Φανταζόμαστε πολλές.

Αυτό μπορεί να συνέβαινε τα πρώτα χρόνια όταν τα κινητά είχαν μέγεθος μπανάνας και κεραίες σαν του ET του εξωγήινου. Σήμερα smartphone είναι πράγματι smart οπότε ξέρουν που ξεκινά και που σταματά η φόρτισή τους.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας εξαρτάται από το πόσες φορές έχετε φορτίσει την μπαταρία σας κατά την διάρκεια της ζωής της . Μια μπαταρία περιλαμβάνει σχεδόν 400 κύκλους φόρτισης αποφόρτισης, δηλαδή ένα χρόνο και κάτι φόρτισης εάν φορτίζετε το τηλέφωνο μια φορά την ημέρα.

Τα σύγχρονα smartphones, συμπεριλαμβανομένου του iPhone, έχουν προηγμένα συστήματα διαχείρισης ενέργειας, όπερ σημαίνει ότι δεν καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από ό, τι είναι απαραίτητο για την φόρτισή τους - πράγμα που σημαίνει ότι το να το αφήνετε συνδεδεμένο ακόμα και αφότου φτάσει στο 100% δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

«Όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αναλώσιμες και έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής – στο τέλος τόσο η χωρητικότητα τους και όσο και η απόδοσή τους μειώνονται και χρειάζονται αντικατάσταση» αναφέρει η Apple σε σχετική δημοσίευση.

Μύθος #3: Η νέα μπαταρία που προσφέρει σε καλή τιμή η Apple δεν θα βελτιώσουν την διάρκεια ζωή της μπαταρίας

Οι αντικαταστάσεις της μπαταρίας των 29 δολαρίων ή των 40 περίπου ευρώ που προσέφερε η Apple μετά το περσινό σκάνδαλο δεν κάνουν θαύματα, είναι απλά μπαταρίες…

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι προκλήθηκε σάλος μετά από την παραδοχή της εταιρείας ότι αναγκάζεται να μειώσει την ταχύτητα των έξυπνων τηλεφώνων όταν αυτά λειτουργούν με παλιές και φθαρμένες μπαταρίες για καλύτερα αποτελέσματα, δηλαδή για να μην κολλάει το τηλέφωνο.

Το πρόβλημα λύθηκε με μια ενημέρωση λογισμικού και η εταιρεία δεσμεύτηκε να προσφέρει στους καταναλωτές νέα μπαταρία για τα τηλέφωνά τους με μεγάλη έκπτωση.

Ωστόσο το να πάρετε μια καινούργια μπαταρία δεν σημαίνει ότι θα διαφέρει από την παλαιότερη. Κι αυτή θα φθαρεί κάποια στιγμή. Επίσης δεν χρειάζεται στα σίγουρα να αλλάξετε μπαταρία. Εάν επισκεφτείτε ένα κατάστημα της Apple και ο τεχνικός αποφανθεί ότι η μπαταρίας σας χαίρει άκρας υγείας και δεν θέλει άλλαγμα, μάλλον έχει δίκιο.

«Μόνο το 10% ή και μικρότερο ποσοστό από τα τηλέφωνα για τα οποία έχουμε παραγγείλει μπαταρίες χρειάζονται πράγματι μια» ανέφεραν μισό χρόνο μετά το συμβάν οι τεχνικοί των Apple Store σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Για να διαπιστώσετε μόνοι σας την κατάσταση της μπαταρίας σας τότε δεν έχετε παρά να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία> Υγεία μπαταρίας (Beta). Εάν η εν λόγω επιλογή δεν εμφανίζετε θα πρέπει τελικά να κάνετε την ενημέρωση λογισμικού που έχει κυκλοφορήσει και στην οποία συνεχίζετε να αναβάλετε για αργότερα.

Εάν η «μέγιστη χωρητικότητα» σας είναι κάτω από 80%, ίσως να πρέπει να την αλλάξετε διαφορετικά αγνοείστε την όποια αλλαγή και πορευθείτε με αυτή που έχετε.

Μύθος #4: Κλείστε Bluetooth and Wi-Fi για να εξοικονομήσετε μπαταρία

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως η απενεργοποίηση λειτουργιών όπως Bluetooth και Wi-Fi θα αποδειχτεί σωτήρια για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Κι όμως όχι!

Τα πρότυπα για Bluetooth και Wi-Fi αναφέρουν ότι όταν είναι ενεργοποιημένα και δεν χρησιμοποιούνται, δεν χρησιμοποιούν κι ενέργεια, επομένως δεν χρειάζεται να τα απενεργοποιήσετε με στόχο να κερδίσετε μερικά ακόμα λεπτά ζωής για το τηλέφωνό σας.

Αντιθέτως, αν βρίσκεστε σε περιοχή με ασθενές σήμα και ενεργοποιημένα τα δεδομένα του παρόχου αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει πράγματι αρνητικά την μπαταρία του τηλεφώνου σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας τρόπος εξοικονόμησης είναι η λειτουργία πτήσης.

Στην πραγματικότητα, το Wi-Fi χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια από ένα κυψελοειδές δίκτυο, οπότε η Apple συνιστά να διατηρείτε συνεχώς ανοιχτό το Wi-Fi και να συνδέεστε μέσω αυτού με κάθε ευκαιρία.

Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ. https://www.apple.com/batteries/maximizing-performance

Μύθος #5: Το να προσαρμόζεται η φωτεινότητα αυτόματα βλάπτει σοβάρά την μπαταρία

Τελευταίος κι ευρύτατα διαδεδομένος μύθος είναι κι αυτός που ισχυρίζεται πως το να έχετε ρυθμίσει το τηλέφωνό σας για να προσαρμόζει αυτόματα την φωτεινότητα ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος μπορεί να είναι εξαντλητικό για την μπαταρία του.

Παρότι μπορεί να είναι δελεαστικό να ελέγχετε χειροκίνητα την φωτεινότητα του τηλεφώνου σας, η Apple τονίζει ότι η ρύθμιση αυτόματης φωτεινότητας εξοικονομεί πραγματικά ζωή στη μπαταρία σας.



Για να την ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Προσβασιμότητα> Εμφάνιση καταλυμάτων> Αυτόματη φωτεινότητα.



Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται από την Apple εδώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider