Ένας στους 10 Millennials θα θυσίαζε ένα δάχτυλο για το smartphone του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας στους 10 Millennials θα θυσίαζε ένα δάχτυλο για το smartphone του

Μπορεί η φράση «οι νέοι άνθρωποι θεωρούν το smartphone προέκταση του χεριού τους» να ακούγεται υπερβολική, ωστόσο, μελέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την επιβεβαιώνουν και μάλιστα σε ακραίο βαθμό. Τα ευρήματα έρευνας της εταιρείας Τappable μεταξύ των μελών της γενιάς των Millennials επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Όπως διευκρινίζει ο Sepe.gr η έρευνα της Tappable διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 21/06/2018 και 23/06/2018 και στους συμμετέχοντες τέθηκαν 10 ερωτήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις τους σε επίπεδο lifestyle και το τι θα έκαναν αν υποχρεούνταν να επιλέξουν ανάμεσα στο smartphone τους και κάποιες άλλες κοινωνικές δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις - το 23% - απαντά ότι θα θυσίαζε μία από τις πέντε αισθήσεις του, για να μην αποχωριστεί το smartphone τουΣύμφωνα με την έρευνα, το 10% των Millennials θα προτιμούσε να χάσει ένα του δάχτυλο παρά να χάσει το smartphone του. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 500 νέων Βρετανών, ηλικίας 18 έως 24 ετών (ανδρών και γυναικών) με το ερώτημα «τί θα θυσιάζατε, ώστε να κρατήσετε το smartphone σας». Δεν ξέρουμε αν οι εν λόγω νέοι όντως θα έφταναν στο σημείο να το κάνουν, ωστόσο, ένας στους δέκα απάντησε πως θα προτιμούσε να χάσει το ένα του δάχτυλο. Περαιτέρω, σχεδόν ένας στους τέσσερις (το 23%) απάντησε ότι θα θυσίαζε μία από τις πέντε αισθήσεις του (αφή, όσφρηση, ακοή, όραση και γεύση), προκειμένου να μην στερηθεί το “έξυπνο” κινητό του. Η όσφρηση - μάλλον - αξιολογήθηκε από τους νεαρούς Βρετανούς ως η λιγότερο σημαντική αίσθηση, αφού το 64% απάντησε - σύμφωνα τουλάχιστον με την έρευνα - ότι θα τη θυσίαζε για χάρη του smartphone του.

Θυσία τα ταξίδια

Όταν ερωτώνται από την έρευνα, τι άλλο θα στερούνταν, ώστε να μην αναγκαστούν να αποχωριστούν το «έξυπνο» κινητό τους, οι νεαροί Βρετανοί εκπλήσσουν με τις απαντήσεις τους. Το 38% των Μillennials απαντά ότι θα προτιμούσε να κόψει την κατανάλωση αλκοόλ, το 16% θα θυσίαζε τα ταξίδια, ενώ το 15% απαντά ότι θα επέλεγε να κόψει το σεξ από το να χάσει το κινητό του τηλέφωνο.

«Το κινητό μου είναι ενσωματωμένο στη ζωή μου. Είναι κομμάτι της. Πιθανότατα δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτό», είναι μια από τις απαντήσεις μιας νεαρής Βρετανίδας που συμμετείχε στην εν λόγω έρευνα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα, δεν εντοπίζεται κάποια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα όσον αφορά την εξάρτησή τους από το smartphone. Ωστόσο, μόνο το 10% των νεαρών Βρετανών απαντά ότι θα στερούνταν το σεξ προς χάριν του κινητού, ενώ το ποσοστό μεταξύ των γυναικών είναι 18%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider