Τσίπρας, Renzi, Merkel οι «αγαπημένοι» των social media

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας, Renzi, Merkel οι «αγαπημένοι» των social media

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι ο ηγέτης που κατορθώνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο να προσελκύσει «ακολούθους» και από πολλές άλλες χώρες πλην Ελλάδας, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi, αναδεικνύεται ο πλέον δημοφιλής στο Twitter, ενώ η Γερμανίδα Kαγκελάριος, Angela Merkel, τους ξεπερνά όλους στο Facebook.

Αυτό προκύπτει από πανευρωπαϊκή έρευνα που δημοσιεύεται στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Η εξουσία κατακτάται και διατηρείται ολοένα και περισσότερο μέσα από τους ψηφιακούς διαύλους», παρατηρεί ο διευθυντής της εταιρείας Doing που πραγματοποίησε την έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στην ιταλική Βουλή.

«Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποτελούν μία πραγματική πολιτική πλατφόρμα πληροφοριών, ώστε να γίνει κατανοητό το πού βαδίζει το εκλογικό σώμα και να καταστρωθεί μία κατάλληλη πολιτική στρατηγική», προσθέτει.

Στην έρευνα, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.research.doing.com, οι υπεύθυνοί της κατέγραψαν και επεξεργάσθηκαν στοιχεία από τους έξι ηγέτες, τα οποία είναι προσβάσιμα στα πιο σημαντικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, το Twitter και το Youtube.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτήν, είναι πολύ ενδεικτικά όσον αφορά τις τάσεις του εκλογικού σώματος, τη δημοφιλία, σε σχέση με την πολιτική επικαιρότητα, τις δημογραφικές και γεωγραφικές διαστρωματώσεις του.

Έτσι, ο Renzi είναι ο ηγέτης με τους περισσότερους «ακολούθους» σε απόλυτους αριθμούς στο Twitter (2.177.652 στις 31 Δεκεμβρίου 2015) και είναι κι εκείνος του οποίου η σχετική αριθμητική δημοφιλία αυξάνεται διαρκώς.

O Αλέξης Τσίπρας, που μολονότι είναι εκείνος με τους λιγότερους «οπαδούς/ακολούθους», είναι ο μόνος από τους ηγέτες που έχει λογαριασμό που απευθύνεται αποκλειστικά στις διεθνείς εξελίξεις. Εκτός από την ελληνική του σελίδα στο Facebook και Twitter, έχει αντίστοιχες στα αγγλικά με τα οποία σχολιάζει τις εξελίξεις.

Η Αngela Merkel, αντίθετα, δεν έχει λογαριασμό στο Twitter κι εστιάζεται αποκλειστικά στο Facebook, όπου έχει μακράν τους περισσότερους «οπαδούς» και «like», όπως και τη μεγαλύτερη αύξηση των «οπαδών» μέσα στο 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider