Μπαίνει και η Vodafone στη «μάχη» της οπτικής ίνας στο σπίτι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαίνει και η Vodafone στη «μάχη» της οπτικής ίνας στο σπίτι

«Φουντώνει» η μάχη της οπτικής ίνας στο σπίτι (FFTH) στην Ελλάδα μετά και την παρουσίαση του πρώτου μεγάλης κλίμακας δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι από την Vodafone το οποίο κατασκευάστηκε στο Βύρωνα και διατίθεται εμπορικά τόσο σε οικιακούς όσο και εταιρικούς πελάτες.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του νέου δικτύου παρουσία και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα και του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη διευκρινίστηκε ότι το FTTH της Vodafone μπορεί να καλύψει έως και 17.000 νοικοκυριά στην περιοχή του Βύρωνα.

Με τα εγκαίνια του νέου δικτύου η Vodafone Ελλάδας ξεκινά την εμπορική διάθεση των οικιακών προγραμμάτων Vodafone Home Super Fiber Double Play στα 48,50 ευρώ ή στα 35,50 με την επιδότηση του SFBB που είναι στα 13 ευρώ για 24 μήνες για ταχύτητες έως και 100 Mbps και μελλοντικά στα 62,50 ευρώ ή 49,50 με επιδότηση SFBB με ταχύτητες έως 200 Mbps. Διαθέσιμο είναι και το Vodafone Home Super Fiber Triple Play με ολοκληρωμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα στα 56,50 ευρώ ή 43,50 ευρώ με επιδότηση SFBB για ταχύτητες 100 Mbps ή 70,50 ευρώ ή 57,50 ευρώ me επιδότηση SFBB για ταχύτητες 200 Mbps.

Ειδικότερα, στην περίπτωση του Vodafone Home Super Fiber Double Play προσφέρονται απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και 360 ευρώ προς κινητά, fiber internet έως 100 Mbps και SMS στο 80% της χρήσης. Όσο για το Vodafone Home Super Fiber Triple Play προσφέρονται απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις, 300 ερώ προς κινητά και δυνατότητα προσθήκης χρόνο ομιλίας προς διεθνη σταθερά, fiber internet έως 100 mbps και Vodafone TV Sports+ με 60 κανάλια, σειρές, παιδικά και πακέτο Tv Sports.

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν τα παραπάνω προγράμματα θα διασυνδεθούν στο δίκτυο οπτικών ινών της Vodafone, με εργασίες που θα υλοποιούνται από ειδικό συνεργείο της εταιρείας. Επιπλέον, για την αρχική περίοδο θα μπορούν να επωφεληθούν από ειδική προσφορά γνωριμίας. Εάν δε εκμεταλλευτούν τη δράση Superfast Broadband, θα επωφεληθούν με επιπλέον συνολική έκπτωση 312 ευρώ για τους 24 πρώτους μήνες της σύνδεσής τους, καθώς και εφάπαξ επιδότηση 48 ευρώ για τον εξοπλισμό.

Το νέο δίκτυο FTTH της Vodafone Ελλάδας υποστηρίζει μία σειρά από υπηρεσίες και εφαρμογές νέας γενιάς που απαιτούν υπερυψηλές ταχύτητες και σταθερότητα σύνδεσης, εφαρμογές που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει ταχύτερα προς την υλοποίηση του οράματος της Κοινωνίας των Gigabit, όπως διευκρινίστηκε στην εκδήλωση.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα τεχνολογική περίοδο για τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα να κινηθεί ταχύτερα και με στέρεα βήματα προς την υλοποίηση του οράματος μιας κοινωνίας των Gigabit. Χάρη στις νέες τεχνολογίες το μέλλον θα είναι συναρπαστικό και η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει ισότιμα στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία. Η Vodafone υλοποιεί το μεγαλύτερο κατατεθειμένο πλάνο ανάπτυξης δικτύου FTTH στη χώρα και φέρνει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τις καλύτερες τεχνολογίες δικτύου που μπορούν να καλύψουν τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις μελλοντικές τους ανάγκες σε ευρυζωνικά δίκτυα. Ο Βύρωνας είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που δηλώνει Fiber Ready!» σημείωσε ο κ. Χάρης Μπρουμίδης και σημείωσε ότι η κοινή συνισταμένη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης για να ευοδωθούν όλες οι νέες τεχνολογιες και εξελίξεις είναι τα γρήγορα δίκτυα.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα μετά τον Βύρωνα θα ακολουθήσουν και νέες περιοχές όπως ο Πειραιάς αλλά και η Θεσσαλονίκη – Περαία και Τουμπα. Στόχος όπως σημείωσε είναι μέχρι το τέλος του 2019 να έχουμε 120.000 συνδέσεις με οπτική ίνα και το 70% των νοικοκυριών να απολαμβάνει ταχύτητες έως και 100 Mbps.

«Προϊόν συνεργασίας που βρίσκεται στην καρδιά του επενδυτικού σχεδίου της κυβέρνησης και δρα για το γενικότερο συλλογικό συμφέρον» χαρακτήρισε από πλευράς του το έργο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιων και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς. Όπως ανέφερε οι «επενδύσεις οπτικών ινών από δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα συνιστούν την μεγαλύτερη επενδυτική παρέμβαση που γίνεται μετά την κρίση, γιατί αναπτύσσουν υπερσύγχρονες υποδομές για τον πολίτη και το δημόσιο αλλά και κάνουν κάθε τομέα της οικονομίας πιο παραγωγικός θέτοντας τις βάσεις για βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη.

Μάλιστα ο κ. Παππάς σημείωσε πως αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς μέχρι το 2022 η Ελλάδα θα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ σε δείκτες συνδεσιμοτητας παύοντας να αποτελεί αρωγό της ΕΕ.

Την άποψη πως «αυτού του είδους οι επενδύσεις στρώνουν το χαλί για μια διαφορετική βιώσιμη οικονομία» ασπάστηκε και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας τονίζοντας ότι «στο δύσκολο στοίχημα του εκσυγχρονισμού των δικτύων πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η προσκόλληση στο παρελθόν ήταν ο καλύτερος τρόπος να βαδίσουμε στο μέλλον αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider