ΟΤΕ: Άντλησε 400 εκατ. ευρώ από τις αγορές - Σε χαμηλά 10ετίας το επιτόκιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΟΤΕ: Άντλησε 400 εκατ. ευρώ από τις αγορές - Σε χαμηλά 10ετίας το επιτόκιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολογιών τετραετούς διάρκειας ύψους 400 εκατ. ευρώ του ΟΤΕ, με κουπόνι 2,375%, ήτοι το χαμηλότερο επιτόκιο ομολόγου που έχει εκδώσει ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά πέντε φορές και αναμένεται να αναχρηματοδοτήσει υφιστάμενο ομόλογο λήξης Φεβρουαρίου 2019 με κουπόνι 4,37% καθώς και να ενισχύσει την χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας, ενόψει της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, της δέσμευσης προς τους μετόχους και του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου ΟΤΕ για οπτικές ίνες, δίκτυα νέας γενιάς κινητής και για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του 2018, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει μειώσει το δανεισμό του κατά 0,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου ΟΤΕ έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 83%, από 4,3 δισ. το 2010 σε 0,7 δισ. σήμερα.

Το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου 2018. Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες Deutsche Bank και Morgan Stanley και ως Co–Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.

Η εξασφάλιση σημαντικά χαμηλότερου επιτοκίου, κατά περισσότερο από 200 μονάδες βάσης το κόστος εξυπηρέτησης δανεισμού για τον Οργανισμό και καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των αγορών στις προοπτικές της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στην Ελλάδα. Σύμφωνα δε με το bloomberg ο συγκεκριμένος τίτλος έχει αξιολόγηση ΒΒ με θετικό outlook από την S&P ενώ η εταιρεία θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε BB+ από ΒΒ που είναι σήμερα.

«Η επιτυχής αυτή έκδοση είναι ψήφος εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του ΟΤΕ. Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για το νέο ομόλογο και το επιτόκιο, το χαμηλότερο που έχει εκδώσει ο ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία, αποτελούν αναγνώριση και στήριξη της στρατηγικής μας. Η βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε μας δράση. Αυτό το επιτυγχάνουμε έχοντας στέρεες οικονομικές βάσεις, αναπτύσσοντας τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της χώρας και σχεδιάζοντας προηγμένες υπηρεσίες για τους πελάτες μας. Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους» ανέφερε σχετικά ο Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπάμπης Μαζαράκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider