Συνδρομητικό εργαλείο εξετάζει το Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνδρομητικό εργαλείο εξετάζει το Facebook

Συνδρομητικό εργαλείο για να κερδίζουν χρήματα οι διαχειριστές των δημοφιλών Facebook Groups εξετάζει το Facebook, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο τεχνολογικός κολοσσός.

Αναλυτικότερα, όπως διευκρίνισε η εταιρεία, δοκιμάζει μια υπηρεσία που θα επιτρέπει στους διαχειριστές αυτών των ιδιωτικών ομάδων να χρεώνουν μια μηνιαία συνδρομή προσφέροντας στα μέλη τους αποκλειστικό περιεχόμενο αποκομίζοντας μια κάποια αμοιβή για τις πληροφορίες που παρέχουν

Η υπηρεσία θα ξεκινήσει ωστόσο πιλοτικά σε έναν μόνο μικρό αριθμό ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των Declutter My Home και Grown and Flown Parents και άλλα για να σφυγμομετρηθεί η ανταπόκριση του κοινού. Η νέα υπηρεσία θα είναι σαν μια μικρή συνδρομή μελών που θέλουν να ανήκουν ή να εγγραφούν σε μια κλειστή λέσχη.

«Ακούμε πολλούς διαχειριστές ομάδων να αναζητούν τρόπους να κερδίσουν χρήματα για να εμβαθύνουν στο αντικείμενό τους να κερδίσουν την αφοσίωση των μελών τους αλλά και να συνεχίσουν να δαπανούν τον προσωπικό τους χρόνο για την διατήρηση των ομάδων αυτών» ανέφερε ο Άλεξ Ντέβ, διευθυντής του προϊόντος των Facebook Groups.

Πώς θα λειτουργούν ωστόσο οι συνδρομητικές ομάδες για να πείσουν τα μέλη τους να εισφέρουν χρηματικά σε αυτές; Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η συνδρομητική υπηρεσία της ομάδας Declutter My Home, θα παρέχει στους συνδρομητές πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο, ομαδικές προκλήσεις, εκπαιδευτικό υλικό και άλλα έναντι 14,99 δολαρίων το μήνα.

Η ομάδα Grown and Flown Parents, εν τω μεταξύ, θα χρεώσει 29,99 δολάρια το μήνα για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με την εισαγωγή σε κολέγια σε προσιτές τιμές από ειδικούς συμβούλους.

Η ομάδα Cooking On A Budget: Recipes & Meal Planning θα έχει συνδρομή 9.99 δολάρια το μήνα για να παρέχει ειδικά γεύματα και λίστες αγορών ανά εβδομάδα.

Το Facebook δεν θα έχει μερίδιο από τις συνδρομές αυτές και η πληρωμή τους θα διεκπεραιώνεται μέσω των εργαλείων για αγορές εντός εφαρμογής τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Τα ενσωματωμένα εργαλεία χρέωσης, δήλωσε ο Ντεβ, θα εξοικονομήσουν χρόνο για τους διαχειριστές ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη περιεχομένου για τα προνομιούχα μέλη τους».

Δεδομένου ότι πρόκειται μόνο για δοκιμαστική λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους διαχειριστές ομάδων του κοινωνικού δικτύου. Μάλιστα δεν διευκρινίστηκε το πότε και εάν θα ανοίξουν οι ομάδες για όλους τους διαχειριστές στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider