Παραιτείται ο CEO της Intel γιατί διατηρούσε σχέση με υπάλληλό του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτείται ο CEO της Intel γιατί διατηρούσε σχέση με υπάλληλό του

Την παραίτησή του και μάλιστα με άμεση ισχύ υπέβαλε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich, εξαιτίας ερωτικής σχέσης που είχε συνάψει με υπάλληλο της εταιρείας.

Προσωρινά επικεφαλής της εταιρείας αναλαμβάνει ο CFO της Intel, Robert Swan, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

«Η Intel πληροφορήθηκε πρόσφατα ότι ο κ. Krzanich διατηρούσε δεσμό με υπάλληλο της εταιρείας.

Παρότι συναινετική η σύναψη ερωτικών σχέσεων παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας η οποία απαγορεύει τέτοιου είδους σχέσεις μεταξύ ανώτατων στελεχών και υπαλλήλων και ισχύει ανεξαιρέτως για όλους τους επικεφαλής.

Η παραίτηση του Krzanich έγινε δεκτή αποδεικνύοντας πως «όλοι οι εργαζόμενοι θα σέβονται τις αξίες της Intel και θα συμμορφώνονται με τον κώδικα δεοντολογίας της εταιρείας», σύμφωνα με την Intel.

Το διοικητικό συμβούλιο της Intel έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικασία διαδοχής του CEO και αναζητά άτομο που θα αναλάβει μόνιμα τα καθήκοντα του CEO, συμπεριλαμβάνοντας τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς υποψήφιους».

Ο Krzanich προσχώρησε στην εταιρεία από το 1982, διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής για δέκα χρόνια και ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου από το 2013.

Ωστόσο σήμερα η Intel αφαίρεσε το βιογραφικό του από την σελίδα της Intel σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το CNBC η σχέση με την υπάλληλο της εταιρείας συνέβη πολύ καιρό πριν αλλά η εταιρεία ενημερώθηκε μόλις πρόσφατα γι αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider